Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι Έλληνες που άφησαν τη Σαντορίνη για να γνωρίσουν στους Νεοζηλανδούς το ελληνικό σουβλάκι

Η ελληνική επιχειρηματικότητα κάνει θαύματα στη μακρινή Νέα Ζηλανδία, καθώς ζευγάρι Ελλήνων ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, που κάνουν καθημερινά ουρά για να απολαύσουν το Greek street food!

Η Σοφία Κασουλίδη εργαζόταν στον χώρο της μόδας όσο ζούσε στη Σαντορίνη. Oταν πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στη Νέα Ζηλανδία, όπου γεννήθηκε από Eλληνες γονείς, αποφάσισε μαζί με τον σύζυγό της Γιώργο Αποστολάκη να «συστήσουν» στους Νεοζηλανδούς τα πιο δημοφιλή εδέσματα του Greek street food.

«Όταν επέστρεψα στη Νέα Ζηλανδία από τη Σαντορίνη, συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε κανένας που να φτιάχνει yeeros (σ.σ.: γύρος)» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα είδα πόσο δημοφιλή ήταν τα συγκεκριμένα φαγητά. Δεν υπήρχε τουρίστας που να μην απολάμβανε τον γύρο και το σουβλάκι. Ετσι έπεισα τον φίλο μου τότε, σήμερα σύζυγό μου, να ανοίξει ένα φορτηγό με Greek street food. Ξεκινήσαμε με ένα φορτηγό και αρχίσαμε να παρασκευάζουμε και να πουλάμε yeeros, τον ελληνικό γύρο, με κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι και πατάτες. Τρελάθηκαν όλοι! Σχημάτιζαν ουρές για να απολαύσουν την ελληνική κουζίνα. Τώρα έχουμε δύο φορτηγά και πουλάμε και τον δικό μας μουσακά Greek street food σε σούπερ μάρκετ».

Σύμφωνα με την Ελληνίδα επιχειρηματία: «Η ζωή στη Νέα Ζηλανδία είναι υπέροχη. Είναι ένα εξαιρετικά πολυπολιτισμικό μέρος, με πάρα πολλές διαφορετικές κουζίνες και κουλτούρες. Ο κόσμος είναι ανοιχτός στις νέες γεύσεις. Σε αυτό οφείλεται και η μεγάλη επιτυχία που έχουν τα Greek food trucks (ελληνικά φορτηγά-ταχυφαγεία). Η επιχείρησή μας είναι 11 ετών, χιλιάδες κόσμου που ζει εδώ έχει μάθει να τρώει ελληνικά και εξακολουθούμε να είμαστε πολύ επιτυχημένοι στον χώρο της εστίασης». Με πολύ μεράκι, το ζευγάρι Ελλήνων καθημερινά δίνει τον δικό του αγώνα. Εμπλουτίζει την κουζίνα και τα προϊόντα του και συνεχώς εκπλήσσει ευχάριστα με τις γεύσεις του και το ελληνικό ταμπεραμέντο.

«Ο Γιώργος φτιάχνει κάθε πρωί μπακλαβά και σπανακόπιτα. Εχουμε μια εμπορική κουζίνα, όπου παρασκευάζουμε και ετοιμάζουμε το φαγητό μας εκεί. Τα επώνυμα πιάτα μας περιλαμβάνουν ποικιλία από κρεατικά και χορτοφαγικά σουβλάκια, μπιφτέκια, σαλάτες και ελληνικά γλυκά». Μπορεί οι περισσότεροι να επιλέγουν τον γύρο, ωστόσο το ελληνικό μενού τους συνεχώς διευρύνεται και περικλείει ξεχωριστές ελληνικές γεύσεις, όπως για παράδειγμα το σουβλάκι «Αφροδίτη» με χαλούμι και μπέικον, ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι, μαρούλι, παντζάρι και σάλτσα τζατζίκι σε ζεστή πίτα.

Το μεικτό σουβλάκι με ψητά κομμάτια αρνιού και κοτόπουλου, ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι, πατατάκια και σάλτσα τζατζίκι σε πίτα. Ελληνικές σαλάτες με κοτόπουλο και φρέσκα λαχανικά, χορτοφαγικό σουβλάκι με ψητό χαλούμι, ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι, μαρούλι, παντζάρι και σάλτσα τζατζίκι σε ζεστή πίτα γι’ αυτούς που δεν τρώνε κρέας και για επιδόρπιο τραγανός μπακλαβάς από τα χεράκια του Γιώργου. «Εμείς προσφέρουμε Greek street food μέσα από την καρδιά μας. Είμαστε περήφανοι που δημιουργούμε αυθεντικό ελληνικό φαγητό που λατρεύουν εδώ στη Νέα Ζηλανδία» κατέληξε με περηφάνια η Σοφία Κασουλίδη.

Tags
Back to top button