Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΩΦΕΛΙΜΑ

Γέροντας Παΐσιος και τα Σημεία των Καιρών

Η προφητεία του Άγιου Παΐσιου : Το χρήμα θα εκλείψει – Τα κράτη όλης της γης θα χρεοκοπήσουν


Ο Άγιος είχε προβλέψει όσα βιώνουμε σήμερα, από την πολιτική αστάθεια και τους φόρους μέχρι την εξάρτηση από τις τραπεζικές κάρτες, ενώ είχε μιλήσει για πείνα χειρότερη της Κατοχής και πόλεμο με την Τουρκία.

Η Προφητεία του Αγίου Παϊσίου για την αρρώστια που θα αποδεκατίσει ...

«…Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε».
«…θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν».

«…ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες» …«…θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί…».
Η παρακάτω περιγραφή είναι μια πραγματική μαρτυρία προσκυνητή από το βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητών»:

Ο Γέροντας το 1983 στη Σουρωτή είχε αναφέρει συγκεκριμένα: «Θα έρθει καιρός που θα ανεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θα εναλλάσσονται τα κόμματα, θα ανακαλούνται διατάγματα, θα ψηφίζονται νόμοι και θα καταργούνται άλλοι, και θα επικρατεί σύγχυση και ταραχή. Τότε, όμως, θα αντιδράσουν λίγοι πιστοί Χριστιανοί αλλά και το Κ.Κ.Ε..»

Μας έκανε πολλή εντύπωση εκείνο που είπε για το Κ.Κ.Ε. και γελάσαμε, θυμάμαι. Είπε, επίσης, ότι εμείς θα τα βλέπαμε όλα αυτά ενώ εκείνος όχι. Και ακολουθούν τα γεγονότα.

Παγκόσμια δικτατορία

«Μα πώς είναι δυνατόν παππούλη να γίνει μια παγκόσμια δικτατορία με τα σημερινά δεδομένα, όπως λες και όπως έλεγε κι ο Γέροντας Παΐσιος;» ρωτούσα με περισσή απορία, μιας και η στενομυαλιά μου δε με άφηνε να σκεφτώ πιο καθαρά, πιο ξάστερα.

Ο παππούλης χαμογελούσε, με ένα χαμόγελο όλο γαλήνη αλλά και συμπόνια απέναντι σε έναν νεαρό, που επειδή ήξερε πέντε γράμματα παραπάνω, νόμιζε πως μπορούσε και να διυλίσει και τον …κώνωπα.

«Μα δεν καταλαβαίνεις τις προθέσεις του; Δεν θα αναγκάσει κανέναν να δεχτεί κανένα σφράγισμα παιδί μου! Τίποτε τρομαχτικό από αυτά που φαντάζεσαι. Θα το κάνει μέσω του χρήματος. Το χρήμα θα εκλείψει από τον κόσμο.

Τα κράτη όλης της γης θα χρεοκοπήσουν και δεν θα έχουν χρήματα για να ταΐσουν τους λαούς τους. Και τότε, οι τράπεζες που είναι όργανά του, θα δώσουν χρήματα στα κράτη και αυτά θα τον προσκυνήσουν ως μεγάλο ευεργέτη. Μέσω της τεχνολογίας θα σκλαβώσει τον κόσμο. Και δεν θα το κάνει με εξαναγκασμό. Εσύ μόνος σου θα πας να σκλαβωθείς. Θα πάρεις τις διάφορες τραπεζικές κάρτες για να κάνεις – υποτίθεται – τη δουλειά σου, ενώ θα κάνεις αυτό που θέλει αυτός. Θα σκλαβωθείς μόνος σου, για να εξακολουθείς να απολαμβάνεις τη ζωή που έχεις τώρα. Κατάλαβες;»

Όλα αυτά μου φαινόταν τρομερά υπερβολικά. Δηλαδή δεν μπορούσα να κατανοήσω ακόμη το πώς θα μπορούσε κάποιος να σκλαβωθεί με τη …θέλησή του!

«Να πώς θα γίνει… Σήμερα μαρκάρει όλα τα τρόφιμα που βλέπεις με το γραμμωτό κώδικα. Αυτός ο γραμμωτός κώδικας, που έχει και τους αριθμούς το ονόματός του, χωράει πολλές πληροφορίες για τα προϊόντα. Πού κατασκευάστηκαν, από ποιόν, από ποιο κράτος, ποια παρτίδα, όλα όσα αφορούν το προϊόν. Το ίδιο θα κάνει και για τον άνθρωπο. Θα τον καταντήσει έναν αριθμό. Έναν μοναδικό αριθμό, που να τον αναγνωρίζουν όλα τα κομπιούτερ της γης. Η Αγία Γραφή μάς λέει πώς θα «αναγκάσει».

«Δεν είναι έτσι ακριβώς. Εσένα σε ανάγκασε κανείς να βγάλεις αυτή τη τραπεζική κάρτα που έχεις;

Όχι βέβαια! Μόνος σου πήγες και την έβγαλες, επειδή σε διευκολύνει για να βγάζεις τα λεφτά σου από τη τράπεζα! Απλό δεν είναι; Ε, αύριο-μεθαύριο, αυτό που σου φαίνεται εσένα ως απλοϊκό, θα είναι αναπόφευκτο. Δεν θα σε υποχρεώνει κανείς να το κάνεις, αλλά αν δεν το κάνεις, δεν θα μπορείς να πάρεις εύκολα τα λεφτά σου, θα χρειάζεσαι μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και βδομάδες!

Γιατί όλα θα είναι αυτοματοποιημένα! Μέσω κομπιούτερ! Δεν θα υπάρχουν χαρτιά παρά μόνον αυτές οι κάρτες. Εκεί μέσα θα σε έχουν μαρκάρει. Και μετά σιγά-σιγά, θα τις εξαφανίσουν τις κάρτες με τη δικαιολογία ότι μπορεί κάποιος να σου τις κλέψει και να σηκώσει τα λεφτά σου. Τότε, θα σου βάλουν το μαρκάρισμα στο χέρι σου ή στο μέτωπο. Το κεφάλι σου και το χέρι σου αποκλείεται να στο κλέψουν. Κι αυτό θα είναι η ταυτότητά σου, ο αριθμός σου και ο λογαριασμός στην τράπεζά σου. Αυτό θα είναι όμως και το τέλος σου».

Ναι, ήταν ένα σενάριο που μπορούσα να το καταλάβω. Ένα σενάριο που «έστεκε». Αλλά και πάλι μου φάνταζε πολύ μακρινό, πέρα δηλαδή κι απ τον ίδιο ίσως τον 21ο Αιώνα, μιας και προϋπόθετε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τέτοιες, που θα απαιτούσαν πολλά χρόνια για να αφομοιωθούν από τις κοινωνίες των κρατών.

Και για την Ελλάδα;

«Την Ελλάδα παιδί μου την περιμένουν πολλά. Καλά και άσχημα. Όπως έλεγε κι ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος, η πατρίδα θα πεινάσει… Θα πέσει πείνα στην Ελλάδα, θα την εκβιάζουν για να προσκυνήσει… Εκείνες τις μέρες, θα της βάλουν φόρους τόσο δυσβάχταχτους, που δεν θα μπορεί να τους πληρώσει ο κόσμος… Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μάς λέει ότι θα βάλουν φόρους και στα παράθυρα!
Αλλά δε θα προλάβουν να τους πάρουν…

Και μετά, το κεφάλαιο θα αποσυρθεί και θα πέσει πείνα στον κόσμο, χειρότερη απο αυτή που ζήσαμε στη Κατοχή…

Ο Άγιος Παΐσιος μας λέει πως για όλα θα φταίνε οι πολιτικοί και η ασέβεια που έχουν σε όλα …

«Ο κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες… Θα τους κυνηγάει κι αυτοί θα κρύβονται, γιατί αυτοί θα παραδώσουν τη πατρίδα μας στον Αντίχριστο…»

Ο κόσμος θα υποφέρει πολλά, αλλά δε θα κρατήσει για πολύ αυτό… Κάποιους μήνες… Μετά θα ξεκινήσει ο πόλεμος με την Τουρκία που θα γίνει Παγκόσμιος… Και η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει!

Όλα αυτά θα γίνουν γρήγορα… Θα τα δεί η δική σου γενιά… Γι΄ αυτό να προσεύχεσαι και να ζεις όπως πρέπει, ενάρετα…»
Τον άκουγα αμίλητος, συγκλονισμένος. Μα το μυαλό μου δεν μπορούσε να δεχτεί ότι όλα αυτά που μου έλεγε, θα μπορούσαν να γίνουν γρήγορα, τόσο γρήγορα που η δική μου γενιά θα τα ζούσε κιόλας!

Η Ελλάδα ήταν μέλος της Ε.Ε., με ισχυρή οικονομία, παρ όλο που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί την απομυζούσαν! Πώς ήταν δυνατόν να ζήσει τέτοιες εφιαλτικές στιγμές στα καλά καθούμενα; Θα έπρεπε να μεσολαβήσουν κατακλυσμιαία γεγονότα, ανατροπές που θα θύμιζαν τη ρήση «Θα κατέβει ο ουρανός κάτω και η γη θα ανέβει επάνω»! Μπορούσαν να γίνουν τέτοια πράγματα;;

Με Οικουμενική Θα ξεκινήσουν Όλα…

Θα Φύγουν Μεσάνυχτα και Δεν θα Έχουμε Κυβέρνηση…

https://www.youtube.com/watch?v=Mg7YOUuoYvA

Σύντομη βιογραφία του Γέροντα Παϊσίου

    Ο γέροντας Παΐσιος υπήρξε μια από τις πιο φωτισμένες Αγίες μορφές της Εκκλησίας μας, των τελευταίων δεκαετιών. Γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στη Μικρά Ασία, στις 25 Ιουλίου του 1924 και βαπτίστηκε με το όνομα Αρσένιος. Οι γονείς του, Πρόδρομος και Ευλαμπία Εζνεπίδη, ήταν πολύ ευσεβείς και πολύτεκνοι με δέκα παιδιά. Ο Αρσένιος από την παιδική του ηλικία, δέχτηκε την ευλογία από το Θεό να βαπτιστεί από ένα Άγιο που ζούσε στην περιοχή του, τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη. Ο Άγιος Αρσένιος, προβλέποντας τον μελλοντικό αγιασμένο βίο του παιδιού, ζήτησε από την νονά του να το βαφτίσει Αρσένιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήθελε να αφήσει και αυτός καλόγερο στο πόδι του, δηλαδή που να έχει το όνομα του. Ένα μήνα σχεδόν μετά τη βάπτιση του Αρσενίου η οικογένεια του ακολούθησε τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα, όπου και τελικά εγκαταστάθηκαν στην Κόνιτσα. Ο Αρσένιος από μικρός είχε μέσα του μεγάλη αγάπη για το Χριστό και την Παναγία μας και είχε πολύ μεγάλο πόθο να γίνει μοναχός. Πολύ του άρεσε να πηγαίνει στο δάσος , όπου κρατώντας ένα ξύλινο σταυρό, που είχε φτιάξει μόνος του, προσευχόταν.

Σε ηλικία 2 ετών κατατάσσεται στον στρατό, όπου διακρίνεται για το ήθος και τη γενναιότητα του. Πάντα ζητούσε να πηγαίνει στην πρώτη γραμμή και στις πιο επικίνδυνες θέσεις, προτιμώντας έτσι να βρίσκεται εκείνος σε κίνδυνο και όχι κάποιος άλλος. Παρά πολλές φορές κινδύνευσε να σκοτωθεί ο ίδιος, για να γλυτώσει κάποιος άλλος συστρατιώτης του. Αφού τελείωσε τον στρατό πήγε στον Άγιο Όρος έχοντας αποφασίσει να μονάσει εκεί. Το 1954 γίνεται μοναχός με το όνομα Αβέρκιος, και έπειτα Παΐσιος. Μόνασε στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου και κατόπιν στην Ιερά Μονή Φιλοθέου. Ως μοναχός είχε υποδειγματική υπακοή, ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει τους αδελφούς του μοναχούς, οπότε και όπως μπορούσε. Από το έτος 1958 έως το 1964 ο π. Παΐσιος βρίσκεται εκτός του Αγίου Όρους, αρχικά στην περιοχή της Κόνιτσας, όπου θα στηρίξει χιλιάδες ψυχές και θα τις βοηθήσει να ξεφύγουν από την πλάνη των αιρετικών, ενώ αργότερα πηγαίνει στο ερημικό και δύσβατο Σινά, στο κελί  των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης. Το 1964 επιστρέφει στο Άγιο Όρος. Ο Γέροντας του παπά-Τύχωνας, πολλές φορές την ώρα της Θείας Λειτουργίας έβλεπε όπως ο ίδιος ομολογούσε, τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ να δοξολογούν το Θεό. Ο Γέροντας έζησε για λίγο στη Σκήτη Ιβήρων και στα Κατουνάκια. Μετά την κοίμηση του Γέροντα του το 1968 τον διαδέχθηκε στο Σταυρονικητιανό Κελί του Τιμίου Σταυρού. Τέλος, το 1979 εγκαταστάθηκε στο Κουτλουμουσιανό Κελί «Παναγούδα». Σιγά – σιγά αρχίζει να γίνεται γνωστή η αγία μορφή του σε όλο και περισσότερους προσκυνητές. Όλη τη μέρα από την ανατολή μέχρι τη δύση, συμβουλεύει, παρηγορεί, διώχνει κάθε στεναχώρια, γεμίζει τι ψυχές με πίστη, ελπίδα και αγάπη για τον Θεό, ενώ τις νύχτες διαβάζει επιστολές που κατά δεκάδες του έστελναν καθημερινά και προσεύχεται στον Θεό, αγρυπνώντας για τους ανθρώπους που του ζητούν βοήθεια.

    Ακούσαμε ότι ο Γέροντας Πορφύριος, μέσα στη μεγάλη του ταπείνωση είχε πει τα εξής για τον Γέροντα Παΐσιο: «Η χάρη που έχει ο π. Παΐσιος έχει πιο μεγάλη αξία, γιατί την απόκτησε με τους αγώνες του, ενώ εμένα μου την χάρισε ο Θεός από μικρό, για να βοηθώ τους ανθρώπους ... Τέτοιους αγίους, σαν τον γέροντα Παΐσιο, στέλνει ο Θεός στην γη κάθε 400 χρόνια.

   Στο Άγιο Όρος ασκήτεψε και πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Τα χαρίσματα με τα οποία τον είχε στολίσει ο Θεός είναι πολλά. Είχε χάρισμα ιαμάτων (γιάτρεψε πολλούς από ποικίλες αρρώστιες, καρκίνους εκ γενετής παράλυτους κ.α.) είχε χάρισμα κατά των δαιμονίων (θεράπευσε πολλούς εκβάλλοντας τα δαιμόνια που τους ταλαιπωρούσαν), είχε προορατικό χάρισμα (σε πολλούς είπε γεγονότα που θα συμβούν στο μέλλον σε προσωπικό επίπεδο αλλά προφήτευε και μελλοντικές εξελίξεις για την πατρίδα μας), είχε διορατικό χάρισμα (γνώριζε την καρδιά κάθε άνθρωπο πιο βαθιά και από τον ίδιο, γι’ αυτό και συμβούλευε σωστά και με ακρίβεια και ο καθένας άκουγε τον λόγο που χρειαζόταν να ακούσει), είχε χάρισμα διακρίσεων πνευμάτων (γνώριζε με ακρίβεια αν ένα πνευματικό συμβάν ήταν εκ Θεού ή από τον πονηρό), είχε διάκριση (γνώριζε σε κάθε περίπτωση ποιο ήταν το θέλημα το θεού).

   Είχε θεολογικό χάρισμα. Από τις πολλές πνευματικές εμπειρίες που είχε με Αγίους, Αγγέλους, με την Παναγία, αλλά και με οράσεις του Άκτιστου φωτός, είχε γίνει όντως θεολόγος και γνώριζε βαθιά τα μυστήρια του θεού.

   Αυτά τα χαρίσματα και προπαντός η αγάπη του Γέροντα, είναι που μάζευαν τους ανθρώπους κοντά του. Εκατοντάδες άνθρωποι  τον επισκέπτονταν καθημερινά στο κελί του. Ένα ατέλειωτο πήγαινε – έλα. Ο Γέροντα μάζευε τον πόνο, την αγωνία και τα προβλήματά του κόσμου και έδινε πίσω λύπη, χαρά και ειρήνη.

   Ο γέροντας Παΐσιος ήταν ένα δώρο του Θεού στους ανθρώπους.

   Όλη αυτή η φήμη διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, από ανθρώπους που έμειναν έκπληκτοι από τις ευεργεσίες και τα θαύματα του.

   Χιλιάδες γράμματα που του έστειλαν. Έλεγε ο Γέροντας «η ψυχολογικά προβλήματα ή καρκίνος ή χωρισμένη οικογένεια... ένα από αυτά τα τρία θα είναι τα προβλήματα.. αυτά παιδεύουν σήμερα τους ανθρώπους... αυτά μου γράφουν». Ο πόνος συνέρρεε στον Γέροντα είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω γραμμάτων. Και αυτός τον σήκωνε με αυτοθυσία και πρόθυμα. Έκανε τον πόνο του άλλου δικό του, επειδή αγαπούσε τον άλλο. Δεν ήθελε, ούτε μπορούσε να μείνει αμέτοχος, όταν οι άλλοι υπέφεραν. Αν ήταν δυνατόν, φορτωνόταν όλο το βάρος του σταυρού στους ώμους του, για να απαλλάξει τον άλλον.

   Ο Γέροντας, ενώ θεράπευε τους άλλους, δεν παρακαλούσε τον Θεό να θεραπεύσει τον ίδιο. Ήθελε να κάνει υπομονή στις αρρώστιες, «...βγάλουμε κανένα πνευματικό φράγκο, να έχουμε για τα γεράματα» έλεγε χαριτολογώντας.

   Είχε πολλές αρρώστιες ο Γέροντας και όλες τις υπόμεινε με γενναιότητα και αγωνιστικό φρόνημα. Περιφρονούσε τον πόνο και τον κορόιδευε.

   Στις 12 Ιουλίου 1994 ο Γέροντας Παΐσιος παρέδωσε την οσία ψυχή του ήρεμα και ταπεινά στον Κύριο, τον Οποίο τόσο αγάπησε και υπηρέτησε από την νεαρή του ηλικία. Ετάφη στην αυλή του Ησυχαστηρίου του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

   Και μετά το θάνατό του, ο Γέροντας Παΐσιος εξακολουθεί να θαυματουργεί.

   Τα γραφόμενα του Γέροντα αποκτούν μεγαλύτερη σπουδαιότητα, αν λάβουμε υπόψη ότι προέρχονται από μαι φωτισμένη και αγιασμένη προσωπικότητα.

   Κάποιοι θρησκευτικοί κύκλοι εξέφρασαν αντιρρήσεις για το Περιεχόμενο της πιο πάνω επιστολής αμφισβητώντας και το πνευματικό δικαίωμα του Γέροντα να ενημερώσει τους πιστούς γύρω από το ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών, τον αριθμό 666, και γενικά περί του Αντίχριστου.

   Να τι είπαν στο Γέροντα οι αντιδρώντες, όπως το διηγήθηκε ο ίδιος:

«Βρε Παΐσιε και συ τώρα ασχολείσαι με το 666; Τόσα χρόνια γιατί δεν μας το έλεγες τίποτα;»

   Ο Γέροντας, μας έκανε γνωστή την αποστομωτική απάντηση που τους έδωσε:

   «Τώρα που έκανε την εμφάνιση του ο αριθμός 666 στη ζωή μας, και κυκλοφορεί παντού, έχουμε χρέος να ενημερώσουμε τους πιστούς για τα τεκταινόμενα. Προηγουμένως κανένας δεν έκανε χρήση του αριθμού 666. Ή μήπως, πρέπει να αφήσουμε τον κόσμο απληροφόρητο και σε άγνοια;»

Η μεγάλη έγνοια του Γέροντα για το σοβαρότατο εσχατολογικό ζήτημα και την ορθή αντιμετώπιση του από τους Χριστιανούς είναι ολοφάνερη. Αλλά και δεν έπρεπε να εκπλήττει κανέναν η στάση του αυτή, διότι ο Γέροντας ήταν τόσα χρόνια ο πνευματικός καθοδηγητής και τέρας πολλών Χριστιανών και ανάλωσε ολόκληρη τη ζωή του στην προσευχή «υπέρ της σωτηρίας όλου του κόσμου». και ασφαλώς είχε κάθε δικαίωμα να δημοποιήσει τις απόψεις του, όταν μάλιστα οι πιστοί επανελλειμένως του ζητούσαν να τοποθετηθεί επί σοβαρών πνευματικών και κοινωνικών προβλημάτων, όπως οι ηλεκτρονικές ταυτότητες, το φακέλωμα των πολιτών, το «Χάραγμα, ο Αντίχριστος.

   Μερικοί παραποιώντας κάποια λόγια του αγίου Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδούνων και γενικεύοντας την ερμηνευτική τους σημασία, υποστήριξαν την άποψη ότι αναφορικά και προς το «Χάραγμα» που κάνει λόγο η «Αποκάλυψη», πρέπει να περιμένουμε οι Χριστιανοί την πραγματοποίηση πρώτα της προφητείας  « ή το καταστοχάζεσθαι και απομαντεύεσθαι».

Περί Αντιχρίστου,666, ταυτοτήτων και σφραγίσματος

   Ο Μακαριστός Γέροντας Παΐσιος τις απόψεις του για τα αποκαλυπτικά γεγονότα των ημερών μας τις εξέθεσε και γραπτώς στο γνωστό κείμενο «Σημεία των καιρών -666».

   Από το Γέροντα Παΐσιο μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί ραγδαίες εξελίξεις. Μετά την ψήφιση της συνθήκης Σένγκεν, διαγράφεται πλέον η απειλή μια παγκόσμιας δικτατορίας. Όλα μαρτυρούν ότι προετοιμάζεται η έλευση του Αντιχρίστου.

   Τι θα πρέπει να κάνουν οι Ορθόδοξοι Έλληνες όταν σε λίγο κληθούν να παραλάβουν τις νέες ταυτότητες, κάρτα του Πολίτη και αργότερα το σφράγισμα με τον αριθμό του Αντιχρίστου 666;

   Ο κόσμος βρίσκεται σε αγωνία και σύγχυση. Άλλοι φέρνουν πανικό, άλλοι αδιαφορούν, οι πιστοί αναμένουν από την Εκκλησία να λάβει επίσημα μια απόφαση και μια πρωτοβουλία.

Γ.Π.: Μάλλον δίνομε εξετάσεις εμείς οι άνθρωποι τώρα σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια, τι κάνομε ο καθένας. Και βλέπω αδιαφορία, προπαντός να μη θέλουν να μάθουν οι άνθρωποι ότι θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία, γιατί στεναχωριούνται και δεν μπορούν να γλεντήσουν. Κατάλαβες τι γίνεται;  Εδώ είναι ... να μην ακούσουν κάτι...

   Παλαιά να πούμε άκουγαν π.χ. «θα περάσει ένας κομήτης». Αμέσως οι άνθρωποι συγκλονίζονταν. Σου λέγει «Για να δούμε μπορεί να πεθάνουμε. Λοιπόν να ετοιμαστούμε, να εξομολογηθούμε, να κάνουμε μια καλοσύνη...». Άρχισαν εκεί πέρα, ετοιμάζονταν.

   Τώρα να μην ακούσουν για τη Δευτέρα Παρουσία, να μην ακούσουν ότι θα έρθει καμιά φορά ο Αντίχριστος ... Λοιπόν; Για να γλεντάνε. Κατάλαβες τι γίνεται; Διότι δεν μπορούν, τους χαλάει αυτό. Δεν το αξιοποιούν, οι άνθρωποι για τη σωτηρία τους.

Ερ. Αυτή την αλλαγή εκεί στην Ευρώπη, Γέροντα, πως την βλέπετε εσείς;

Γ.Π.: Κοίταξε ... Αυτή τώρα η ΕΟΚ είναι, ας υποθέσουμε ... Πίσω από εκεί κρύβεται η δικτατορία των αυτών ... των Σιωνιστών! Κατάλαβες τι γίνεται; Αλλά ο Θεός θα το αξιοποιήσει στο καλό. Δηλαδή θα πάνε, να διαλυθούν και αυτοί. Κι οι κομμουνιστές, στη Σοβιετική Ένωση κράτησαν, πόσα χρόνια δηλαδή; Δούλεψαν κοντά 75 χρόνια και δεν κράτησαν ούτε 70-72 χρόνια .... Οι Σιωνιστές δουλεύουν τώρα, ξέρεις πόσα χρόνια. Και 250! Αυτοί ούτε 7 χρόνια δεν θα κρατήσουν.

Ερ.: Εμείς, αν μπούμε (στην ΕΟΚ) γιατί πάει και η Κύπρος να μπει μέσα, μας συμφέρει Γέροντα; Τους Έλληνες και τους Ορθόδοξους;

Γ.Π.: Ποιος σ’ ακούει εσένα και μένα; Είτε σε συμφέρει είτε δε σε συμφέρει ποιος σ’ ακούει

Ερω. Αν είμαστε πιστοί στις παραδόσεις μας, στην Ορθοδοξία, μπορεί να τους ωφελήσουμε.

Γ.Π. : Κοίταξε να ξέρεις τι γίνεται; το κακό είναι το εξής: Δεν είναι ότι θα σ’ αφήσουν εκεί πέρα ελεύθερο να κάνεις ότι θέλεις. Θα τα στριμώξουν τα πράγματα.

   Λοιπόν θα σου πω: «Πίστευε ότι θέλεις» αλλά σε βάζουν στο καλάθι το δικό τους και σε πάνε εκεί που θέλουν. Ε ... εσύ έμπα στο καλάθι το δικό τους και πίστευε ότι θέλεις. Ε τι; Εγώ σε πάω εκεί που θέλω και εσύ πίστευε ότι θέλεις! Ναι! Διότι βλέπεις αργότερα θα τα στριμώξουν. Αυτό το σατανικό σύστημα. Πίσω από εκεί κρύβεται η δικτατορία των Σιωνιστών. Οι Σιωνιστές χρόνια δούλευαν εκεί πέρα να κυβερνήσουν τον κόσμο όλον. Οπότε με τη Μασονία και αυτά όλα.

   Καλά... Μέχρι τώρα καλά ας υποθέσουμε.... Οι άνθρωποι δικαιολογούνται λίγο που δεν έπαιρναν χαμπάρι, γιατί οι Σιωνιστές δούλευαν κρυφά. Τώρα όμως με τη φανερή εξάπλωση του 666 και με όλα όσα απροκάλυπτα γίνονται δεν προβληματίζονται λίγο; Διότι βλέπεις αυτά (barcode) και τα εξάρια που χουνε δεν είναι, ας υποθέσουμε ότι τους βοηθάει στο κομπιούτερ το 6 γίνεται και 9. Εδώ οι Ιάπωνες βρήκαν ένα κύβο, που έχει πενταπλάσια απόδοση στο κομπιούτερ. Παρόλα αυτά κάνουν ότι δεν τους συμφέρει.

   Διότι τώρα, τα εξάρια τα τρία εξάρια και να μην το έγραφε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ότι είναι του Αντιχρίστου, ένας πιστός, έχοντας υπ’ ύψην του και τη γενική κατάσταση, θα καταλάβαινε τι γίνεται

   Οι Σιωνιστές τώρα, πάνε να πάρουνε όλη οικονομία στο χέρι του. Με το μεν φακέλωμα στις Βρυξέλλες έχουν από το «θηρίο» που το ονομάζουν και οι ίδιοι «θηρίο» και έχουν δυνατότητα να φακελώσουν 6 δισεκατομμύρια κόσμο. ΜΕ το μεν φακέλωμα, θα μας έχουν φακελωμένους, θα έχουν και όλη την οικονομία στο χέρι τους, με το σφράγισμα που πάνε να κάνουν σιγά – σιγά λοιπόν θα μας παρακολουθούν. 30 πόντους ψάρι το παρακολουθούν από το δορυφόρο σε ποιο ωκεανό βρίσκεται. Μέχρι και 30 πόντους ψάρι. Οπότε τον κάθε άνθρωπο θα τον παρακολουθούν που βρίσκεται, απ’ όλα στα στοιχεία του, από όλη την οικονομία του. Τέτοια δικτατορία που σκέφτονται να κάνουν, μόνο ο διάβολος μπορούσε να την έχει σκεφθεί. Κατάλαβες τι γίνεται;

   Τελικά ο Αντίχριστος θα φάει μια σφαλιάρα από τον Χριστό και θα πάει στην άκρη. Μόνον τριάμισι χρόνια θα είναι τα δύσκολα. Τα πρώτα τριάμισι χρόνια της εξουσίας του θα είναι τα εύκολα.

Ερ.:  Μετά το ’92 θα αρχίσουν τα πρώτα τριάμισι χρόνια πάτερ;

Γ.Π.: Τώρα.. κοίταξε.... Πότε θα γίνει αυτό... Τώρα μην βάλεις χρονολογίες. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι τα τριάμισι τελευταία χρόνια της εξουσίας του Αντιχρίστου θα ναι τα δύσκολα.

   Να στην Αμερική τώρα, τα σκυλιά, πολλά σκυλιά, τα ‘χουν σφραγισμένα και τα παρακολουθούν. Τώρα, όσα είναι σφραγισμένα, έχουν πομπό (που εκπέμπει σήμα). Έτσι ξέρουν ότι το κάθε σκυλί που βρίσκεται όποτε θέλουν, μπορούν να τα σκοτώσουν. Και στους ανθρώπους! Και θα ξέρουν ο κάθε σφραγισμένος άνθρωπος που βρίσκεται γιατί θα έχει πομπό ή στο χέρι ή στο μέτωπο. Οπότε τα στοιχεία του κάθε ανθρώπου στο φάκελο από ‘ δω, πομπό από κεί. Τέτοια δικτατορία μόνον ο διάβολος μπορούσε να τη σκεφτεί.

   Και πάνε μ’ όλο αυτό το σύστημα, το γραμμωτό να σε αναγκάσουν, λοιπόν, να μην μπορείς μετά αν δεν σφραγιστείς, που λέει και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ούτε να πουλάς, ούτε να αγοράζεις.

   Στην αρχή θα καταργήσουν και τα χρήματα. Δουλεύεις; Θα πατάς ένα κουμπί, να πάρεις λογαριασμό και από στο λογαριασμό θα γίνονται αυτομάτως οι μεταβολές στον λογαριαςμό: καταθέσεις μισθών και αναλήψεις εξόδων, χωρίς να περνούν χρήματα από τα χέρια σου. Και μετά ας υποθέσουμε από την κάρτα ότι καθιερωθεί η κάρτα, που θα έχει αντικαταστήσει τα χρήματα, θα λένε: κάρτα θα χάνεται, την κλέβουν, κάνουν όποτε πιο καλύτερα είναι να βάλω με το σφράγισμα με τον κωδικό αριθμό, στο κεφάλι ή στο χέρι ώστε να μην μπορεί ούτε να χαθεί ούτε να κλαπεί.

Ερ.: Δηλαδή να πούμε απλούστερα, Πάτερ μου, οι μηχανές γενικά είναι η απόδειξη της παρουσίας του Αντιχρίστου;

Γ.Π.: Όχι Κοίταξε... Εδώ βλέπεις αυτοί χρησιμοποίησαν μηχανές για να πνίξουν τον κόσμο. Εδώ βλέπεις πάνε να σφραγίσουν τον κόσμο, να βάλουν τη σφραγίδα του Αντιχρίστου. Κατάλαβες; να τον επιτάξουν. Όπως όταν γίνεται πόλεμος, τα μουλάρια, τα άλογα τα επιτάσσουν με ένα καυτό σίδερο. Κατάλαβες;

Ερ.: Δηλαδή ευκολύνεται το έργο τους στο να επισημάνουν τα πρόσωπα, τα οποία αυτοί θέλουν;

Γ.Π.: Αρνείται (κανείς) τώρα. Με το σφράγισμα αρνείται κανείς. Ακόμα και με την ταυτότητα. Όταν ας υποθέσουμε... Αν δεν μου ζητούσαν υπογραφή στην ταυτότητα, θέλω να πω και μου έδιναν ένα χαρτί..., σου έλεγαν «Αυτή είναι η ταυτότητα σου» λοιπόν, τέλος πάντων, δεν σε πείραζε. Αλλά όταν να πούμε έχουν το σύμβολο του διαβόλου είναι λέγεται, ταυτότητα μου, υπογράφω; Κι αυτό η ταυτότητα ταυτοπροσώπως λαμβανόμενη δεν είναι μικρό πράγμα. Δηλαδή δείχνω ότι αποδέχομαι αυτό το πράγμα, το σύμβολο του διαβόλου: 666.

   Τότες δηλαδή τι λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης; Οι Αγίοι Πατέρες τι λένε; Διάβασες εκεί πέρα καθόλου; Ξεκάθαρα πράγματα! είναι άρνηση δηλαδή.

Ερ.: Εεε Μήπως ένας αριθμός είναι δυνατόν να παίξει τόσο ρόλο στη σωτηρία του ανθρώπου;

Γ.Π.: Βρε παιδάκι μου, δια δες. Όταν ας υποθέσουμε, αυτό (666) είναι το σύμβολο του διαβόλου, το λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ότι είναι το χάραγμα αυτό κι όλα αυτά και όταν εσύ το βάζεις εκεί πέρα, μου λες τώρα.

   Μέχρι ρώτα το δίναμε σημασία αυτό το πράγμα;  Αλλά τώρα όταν βλέπουμε ότι πάνε εκεί, τα φέρνουν τα πράγματα ώστε ούτε να μπορείς να πουλάς, ούτε να αγοράζεις, θα καταργήσουν τα χρήματα, όλα αυτά ετοιμάζουν (δεν θα δώσουμε και τώρα σημασία).

   Ν πριν από 2-3 χρόνια έλεγα σε κάποιον από την Αμερική, καθηγητή Πανεπιστημίου, κάτι του λεγα και μάλιστα έγραψα και κάτι... κανά – δυο σελίδες και του δίνω κάτι και μου λέει τώρα πρόσφατα, έχει οχτώ μήνες, μου γράφει ένα γράμμα: «Επέστρεφα από ένα συνέδριο από την Ευρώπη, και μόλις έφθασα στο Τορόντο, θυμήθηκα αυτά που μου λεγες πριν από 2-3 χρόνια. Τώρα μας ζητάνε αντί για κάρτα, μας ζητάνε αποτυπώματα στο χέρι ή στο μέτωπο.

    Το ξέρεις αυτό το πράγμα; Εμ άμα εκεί πέρα εσύ δεν τα ξέρεις... Τώρα τα παν εκεί πέρα, αυτό που είπα προηγουμένως θα δείτε, θα λένε στην τηλεόραση; «Τώρα χάθηκε η κάρτα του ενός... την έκλεψε ο άλλος κ.λ.π.» και οι άνθρωποι για να το βρουν πιο ασφαλή, να τρέχουν εκεί πέρα να το δεχθούν το σφράγισμα δηλαδή σαν εξυπηρέτηση. Κατάλαβες τι γίνεται;

Τα είπε ξεκάθαρα ο Ευαγγελιστής Ιωάννης. Που να μη τα έγραφε κιόλας. Το σφράγισμα του διαβόλου, αρνείσαι, ας υποθέσουμε, το Άγιο Σφράγισμα: Αυτό το σφράγισμα. Ας υποθέσουμε, βάζεις άλλη σφραγίδα, βρε παιδάκι μου. Αρνείσαι του Χριστού και παίρνεις του διαβόλου, βρε παιδί!

Ταυτότητες – σφράγισμα – χάραγμα – Αντίχριστος

Αντίχριστος

   Ας πούμε μια φορά για το Χριστό. Όσο μπορούμε να είμαστε κοντά στο Χριστό. Αν είμαστε με το Χριστό, τον Αντίχριστο θα φοβηθούμε; Μήπως το αντίχριστο πνεύμα δεν υπάρχει τώρα; Το κακό ούτως ή αλλιώς το κάνει το αντιίχριστο πνεύμα, Και αν γεννηθεί και ένα αντίχριστο τέρας και κάνει μερικά μπανταλά, θα γελοιοποιηθεί στο τέλος. Θα συμβούν όμως γεγονότα πολλά. Ίσως προλάβετε να ζήσετε και εσείς πολλά από τα σημεία που γράφει η Αποκάλυψη. Σιγά- σιγά αρχίζουν να βγαίνουν. Φωνάζω ο ταλαίπωρος πριν από πόσα χρόνια. Είναι φοβερή η κατάσταση. Η παλαβομάρα έχει ξεπεράσει τα όρια. Ήρθε η αποστασία και μένει τώρα να έρθει «ο υιός της απώλειας». Θα γίνει τρελοκομείο. Μέσα στην αναμπουμπούλα που θα επικρατεί, θα ξεσηκωθεί κάθε κράτος να κάνει ότι του λέει ο λογισμός. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, τα συμφέροντα των μεγάλων να είναι τέτοια, που να μας βοηθήσουν. Κάθε λίγο θα ακούμε κάτι καινούργιο. Θα βλέπουμε να γίνονται τα πιο απίθανα, τα πιο παράλογα πράγματα. Μόνο που τα γεγονότα περνάνε τάκα – τάκα.

   Οικουμενισμός κοινή αγορά, ένα κράτος μεγάλο, μια θρησκεία στα μέτρα τους. Αυτά είναι σχέδια διαβόλων. Οι Σιωνιστές ετοιμάζουν κάποιο Μεσσία. Γι’ αυτός ο Μεσσίας είναι βασιλιάς, δηλαδή θα κυβερνήσει εδώ στην γη. Οι Ιεχωβάδες και αυτοί αποβλέπουν σε ένα βασιλιά επίγειο. Θα παρουσιάσουν οι Σιωνιστές έναν και οι Ιεχωβάδες θα τον δεχθούν. Θα πουν αυτός είναι. Θα γίνει μεγάλη σύγχυση. Μέσα στη σύγχυση αυτή όλοι θα ζητούν ένα Μεσσία, για να τους σώσει. Και τότε θα παρουσιάσουν κάποιον που θα πει: «Εγώ είμαι ο Ιμάμης, εγώ ο πέμπτος Βούδας, εγώ είμαι ο Χριστός που περιμένουν οι Χριστιανοί, ενώ είμαι αυτός που περιμένουν οι Ιεχωβάδες, εγώ είμαι ο Μεσσίας των Εβραίων» Πέντε «εγώ» θα έχει.

    Έρχονται δύσκολα χρόνια, θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες. Θα έχουν μεγάλο διωγμό οι Χριστιανοί. Και βλέπεις, οι άνθρωποι ούτε καν καταλαβαίνουν ότι ζούμε στα σημεία των καιρών, ότι προχωρεί το σφράγισμα. Είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Γι’ αυτό λέει η Γραφή ότι θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί. Όσοι δεν θα έχουν καλή διάθεση, δεν θα φωτιστούν και θα πλανηθούν στα χρόνια της αποστασίας. Γιατί όποιος δεν έχει τη Θεία Χάρη, δεν έχει πνευματική διαύγεια, όπως και ο διάβολος.

   Οι Σιωνιστές θέλουν να κυβερνήσουν όλον τον κόσμο. Χρησιμοποιούν για να πετύχουν τον σκοπό τους τη μαγεία και το σατανισμό. Την σαταναλοτρεία την βλέπουν σαν μια δύναμη, που θα τους βοηθήσει στα σχέδια τους. Πάνε δηλαδή να κυβερνήσουν τον κόσμο με σατανική δύναμη. Τον Θεό δεν τον βάζουν στο λογαριασμό τους. Θα ευλογηθούν όμως έτσι από τον Θεό; Μέσα από αυτό ο Θεός θα βγάλει πολλά καλά. Οι άλλες σατανικές θεωρίες κράτησαν τουλάχιστον εβδομήντα χρόνια, αυτοί ούτε επτά χρόνια δεν θα κρατήσουν.

Ο επίγειος βασιλιάς των Εβραίων

   Σημείο ότι πλησιάζει η εκπλήρωση των προφητειών θα είναι το γκρέμισμα του τεμένους του Ομάρ στα Ιεροσόλυμα. Θα το γκρεμίσουν για να ανοικοδομήσουν το Ναό του Σολομώντα που όπως λένε, ήταν κτισμένος σ’ αυτή τη θέση. Τελικά οι Σιωνιστές θα εγκαταστήσουν τον Αντίχριστο εκεί ως Μεσσία. Άκουσα ότι οι Εβραίοι ήδη ετοιμάζονται να χτίσουν το Ναό του Σολομώντος.

Σφράγισμα 666

   Πότε θα συμβούν;

Εξ’ αιτίας σου και εξ’ αιτίας μου καθυστερούν, για να αποκτήσουμε καλή πνευματική κατάσταση. Μας κάνει υπομονή ο Θεός, γιατί αν συμβούν τώρα, εγώ και εσύ θα πάμε χαμένοι. Δεν αναφέρεται πουθενά στην διδασκαλία του Χριστού συγκεκριμένος χρόνος. Λέει όμως η Γραφή ότα τα σημεία των καιρών θα προειδοποίησουν για την έλευση τους. Να είμαστε πάντα έτοιμοι και υα τα δούμε όταν θα πλησιάσει ο καιρός. Τότε θα είμαστε πιο σίγουροι. «Ο χρόνος αποκαλύψει και η πείρα τοις νηφούσι» λέει ο Άγιος Ανδρέας Καισαρείας. Έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο που στο εξώφυλλο είχε τρία μεγάλα εξάρια. Ε τους αφιλότιμους. Το κάνουν για να παρουσιάσουν όμορφα το έξι και να εξοικειωθεί ο κόσμος με αυτό. Έτσι σιγά – σιγά θα έρθει το σφράγισμα

Πως ξέρουν και βάζουν αυτόν τον αριθμό, Γέροντα;

   Ήξερε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης τι θα κάνει ο διάβολος. Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια έγραψε στην Αποκατάληψη ότι οι άνθρωποι θα σφραγίζονται με τον αριθμό 666 «Ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου – αριθμός γαρ ανθρώπου εστί – και ο αριθμός αυτού χξς»

   Τα πράγματα προχωρούν κανονικά. Στην Αμερική τα σφραγισμένα σκυλιά εκπέμπουν με τον πομπό και τακ, τα βρίσκουν. Έτσι ξέρουν το κάθε σκυλί που βρίσκεται. Όσα δεν έχουν την μάρκα τους και είναι αδέσποτα τα σκοτώνουν με ακτίνες λέιζερ. Μετά θα αρχίσουν να σκοτώνουν και τους ανθρώπους. Τόνους ψάρια έχουν σφραγίσει και τα παρακολουθούν από τον δορυφόρο σε ποιο πέλαγος είναι. Τώρα πάλι παρουσιάσθηκε μια αρρώστια, για την οποία βρήκαν ένα εμβόλιο που θα είναι υποχρεωτικό, και για να τ κάνεις κανείς θα τον σφραγίζουν. Πόσοι άνθρωποι εκεί είναι ήδη σφραγισμένοι με ακτίνες λέιζερ, άλλοι στο μέτωπο και άλλοι στο χέρι. Αργότερα όποιος δεν θα είναι σφραγισμένο με τον αριθμός 666 δεν θα μπορεί  ούτε να πουλά, ούτε να αγοράζει ή να παίρνει δάνειο, να διορίζεται κ.ά.

   Μου λέει ο λογισμός ότι ο Αντίχριστος με αυτό το σύστημα θέλησε να πιάσει όλον τον κόσμο και άμα δεν είναι κανείς στο σύστημα, δεν θα μπορεί να δουλέψει, είτε κόκκινος, είτε μαύρος, είτε άσπρος, όλοι δηλαδή. Θα επιβληθεί έτσι με ένα οικονομικό σύστημα που θα ελέγχει την παγκόσμια οικονομία και μόνο όσοι θα έχουν δεχθεί το σφράγισμα, το χάραγμα με τον αριθμό 666, θα μπορούν να έχουν εμπορικές συναλλαγές.

   Τι θα πάθουν όμως οι άνθρωποι που θα σφραγίζονται;

   Μου έλεγε κάποιος ειδικός ότι με τις ακτίνες λέιζερ παθαίνει κανείς βλάβη Οι άνθρωποι που θα σφραγιστούν θα τραβούν τις ακτίνες του ήλιου και θα πάθουν τέτοια ζημιά, που θα μασούν την γλώσσα τους από τον πόνο. Όσοι δεν σφαγιαστούν, θα περάσουν καλύτερα από τους άλλους γιατί ο Χριστός όσους δεν σφαγιαστούν θα τους βοηθήσει. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό.

Γέροντα πως θα τους βοηθήσει; Μετά;

   Όχι τότε.

Αφού γέροντα δεν θα μπορούν να πωλούν και να αγοράζουν πως θα περάσουν καλύτερα;

   Να δεις ο Θεός ξέρει έναν τρόπο, τον ξέρω και εγώ αυτό. Λοιπόν με απασχόλησε πολύ αυτό το θέμα και μου έστειλε μετά το τηλεγράφημα. Ο Θεός πως μας οικονομάει.

   Γέροντα γιατί το σφράγισμα λέγεται και χάραγμα;

Γιατί δεν θα είναι επιφανειακό. Χαράσσω τι θα πει; Θα πει τραβάω γραμμές βαθιά ευθείες. Το σφράγισμα θα είναι χάραγμα, που θα το βάλουν πρώτα σε όλα τα προϊόντα και μετά θα επιβάλουν να γίνεται με ακτίνες λέιζερ στο χέρι ή στο μέτωπο των ανθρώπων. Σε ένα γιατρό από το Τορόντο είχα πει πριν από δύο χρόνια για το σφράγισμα και τώρα μου είπε εκείνος, διάβασε σε μια εφημερίδα ότι αντί για κάρτα ζητούν αποτυπώματα στο χέρι. Προχωρούν αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι θα γίνει εκείνο και εκείνο. Μερικές τηλεοράσεις πάλι που έχουν στείλει τελευταία στην Ελλάδα έχουν και συσκευή που παρακολουθεί αυτούς που βλέπουν τηλεόραση. Σε λίγο όσοι θα έχουν τηλεόραση θα βλέπουν την τηλεόραση και θα τους βλέπουν. Δηλαδή θα παρακολουθούν και θα παρακολουθούνται. Θα ελέγχουν και άλλοι με το κομπιούτερ όλη την ζωή τους, τι λένε, τι κάνουν όλα. βλέπεις η δικτατορία σκέφθηκε ο διάβολος;

Στις Βρυξέλλες έχουν ολόκληρο μέγαρο με το 666, όπου στεγάζουν το κομπιούτερ. Αυτό το κομπιούτερ μπορεί να ελέγξει δισεκατομμύρια ανθρώπους – έξι δισεκατομμύρια είναι σχεδόν όλος ο κόσμος. Εξομολόγηση όλοι με ένα κουμπί. Μερικοί Ευρωπαίοι αντέδρασαν, γιατί φοβούνται παγκόσμια δικτατορία. Εμείς οι Ορθόδοξοι αντιδρούμε γιατί δεν θέλουμε τον Αντίχριστο, αλλά φυσικά ούτε τη δικτατορία. Μας περιμένουν γεγονότα, αλλά δεν θα σταθούν αυτά πολύ. Όσο εξαλείφθηκε η Ορθοδοξία με τον κομμουνισμό, τόσο θα εξαλειφθεί και τώρα.

Νέες ταυτότητες – κάρτες πολιτών

   Γέροντα είπε κάποιος πως το πεντοχίλιαρο έχει το 666 και το χρησιμοποιούμε; το ίδιο θα είναι και η ταυτότητα;

Το πεντοχίλιαρο είναι νόμισμα και η λίρα της Αγγλίας έχει επάνω την Βικτώρια, αυτό δεν με πειράζει. «Τα Καίσαρος Καισάρι». Εδώ όμως είναι η ταυτότητα μου, είναι κάτι προσωπικό, δεν είναι νόμισμα. Ταυτότητα σημαίνει ότι και η λέξη, ταυτίζεται δηλαδή κανείς μ’ αυτό που δηλώνει. Βάζουν τον διάβολο και υπογράφω ότι τον αποδέχομαι. Πως να το κάνω αυτό;

Γέροντα τι σχέση έχει αυτή η ταυτότητα με το σφράγισμα;

Η ταυτότητα δεν είναι το σφράγισμα είναι η εισαγωγή του σφραγίσματος.

Ο κόσμος, Γέροντα, ρωτάει τι να κάνουν σχετικά με τις νέες ταυτότητες;

Εσείς καλύτερα όταν σας ρωτούν να τους λέτε να συμβουλεύονται τους πνευματικούς τους και να κάνουν υπομονή να δουν πως θα ενεργήσει η Εκκλησία, γιατί πολλοί θα κάνουν ερωτήσεις, αλλά λίγοι θα καταλάβουν τις απαντήσεις. Αφού ξεκάθαρα να γράφω στο φυλλάδιο «Σημεία των καιρών», ας ενεργήσει ανάλογα με την συνείδηση του. βεβαία μερικοί είπαν «Ε αυτά είναι μια γνώμη ενός καλόγερου – δεν είναι η θέση της Εκκλησίας». εγώ όμως δεν είπα τη γνώμη αλλά διατύπωσα απλά τα λόγια του Χριστού, του Ευαγγελίου γιατί την δική μας γνώμη πρέπει να την υποτάσσουμε στο θέλημα του θεού, που εκφράζεται μέσα στο Ευαγγέλιο. Άλλοι τα αντίθετα από όσα λέω, λένε ότι τα είπε ο πατήρ Παΐσιος.

   Θα φάει ένα σκούπισμα όλη αυτή η κατάσταση αλλά θα περάσουμε μια μπόρα. Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και εμείς πρέπει να ξεσηκωθούμε με πολλή προσευχή. Άλλοι ενδιαφέρονται και δημιουργούν προβλήματα. Η Εκκλησία πρέπει να πάρει μια θέςη σωστή. Να μιλήσει, να εξηγήσει στους πιστούς για να καταλάβουν ότι αν πάρουν την ταυτότητα, αυτό θα είναι πτώση. Συγχρόνως να ζητήσει από το κράτος τουλάχιστον να μην είναι υποχρεωτική η νέα ταυτότητα. Αν η εκκλησία λάβει μια θέση  σοβαρή και σεβασθούν την ελευθερία των πιστών και όποιος θέλει να βγάλει νέα ταυτότητα, όποιος θέλει θα έχει την παλιά, τότε θα την πληρώσουν μόνο μερικά γερά καρύδια, γιατί οι άλλοι θα τους πηγαίνουν κόντρα. Ο πολύς κόσμος θα κάνει τη δουλειά το. Όσοι θα θέλουν να εξυπηρετηθούν θα έχουν την νέα και οι άλλοι οι καημένοι, οι ευλαβείς, θα έχουν την παλιά ταυτότητα και θα τους ταλαιπωρούν.

   Μέχρι που να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες μπορεί να ‘ρθει και η οργή του Θεού. Ύστερα δεν είναι ότι σε 24 ώρες θα πρέπει να βγάλουν όλοι ταυτότητες. Ας βγουν οι πρώτες ταυτότητες να εξεταστούν και αν έχουν κάτι το επιλήψιμο, τότε θα είναι δίκαιος ο αγώνας ενάντια στην έκδοση ταυτοτήτων.

   Αν τώρα συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες, εκείνοι θα πουν «Να αυτοί δημιουργούν ταραχές. Ενώ δεν τίθεται θέμα, φωνάζουν και διαμαρτύρονται». Το σκυλί αν είναι καλός φύλακας, γαβγίζει όταν έρχεται κλέφτης. Όταν ο κλέφτης φύγει σταματά. Αν συνεχίσει να γαβγίζει, τότε δεν είναι καλός φύλακας.

Ύπουλος τρόπος εισαγωγής του σφραγίσματος

   Σιγά – σιγά μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το «φακέλωμα» θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: «Μόνο με τις κάρτες θα κινείστε τα χρήματα θα καταργηθούν». θα δίνει κανείς την κάρτα του στο κατάστημα και θα ψωνίζει, και ο καταστηματάρχης θα παίρνει τα χρήματα από την Τράπεζα. Όποιος δεν θα έχει κάρτα, δεν θα μπορεί ούτε να πουλά ούτε να αγοράζει. Από το άλλο μέρος, θα αρχίσουν να διαφημίζουν «το τέλειο σύστημα», το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ με το 666 στο χέρι ή στο μέτωπο, που θα διακρίνεται εξωτερικά Συγχρόνως στην τηλεόραση θα δείχνουν ότι ο τάδε πήρε την κάρτα του τάδε και του πήρε τα χρήματα από την Τράπεζα και θα λένε συνέχεια « Πιο σίγουρο είναι το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ στο χέρι ή στο μέτωπο, γιατί μόνον ο κάτοχος ξέρει το νούμερο του. Το σφράγισμα είναι το τελειότερο σύστημα. Ούτε το κεφάλι μπορεί να πάρει ο άλλος ούτε το χέρι ούτε ο σφράγισμα το βλέπει». Γι’ αυτό αφήνουν τώρα τους ληστές, τους κακοποιούς, να οργανώνουν. 15 κελιά λήστεψαν εκεί γύρω στις Καρυές. Έναν τον σκότωσαν για να τον ληστέψουν. Έτσι θα βρει τότε ευκαιρία ο καθένας να καταπατήσει και να πάρει ότι θέλει.

Ας πούμε αν θέλει να καταπατήσει ένα χωράφι, θα πει ότι ήταν δήθεν του παππού του ή το ότι το είχε νοικιάσει κάποτε για βοσκοτόπι, οπότε άντε να βρεις άκρης. Θα πουν μετά οι αρμόδιοι «Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε ο έλεγχος μόνο με το κομπιούτερ μπορεί να γίνει» και θα προχωρήσουν στο σφράγισμα. Θα χτυπάει μετά το κομπιούτερ, θα βλέπει αν είναι σφραγισμένος για να σε εξυπηρετήσει ή όχι. Τα τριάμισι χρόνια θα είναι δύσκολα και θα την πληρώσουν μερικοί που δεν θα συμφωνήσουν με αυτό το σύστημα. Γι’ αυτούς όλο και κάποια αιτία θα βρίσκουν και τους κλείνουν φυλακή. Μετά έναν χρόνο θα τους πηγαίνουν σε άλλη πόλη για ανακρίσεις, για να περάσουν από άλλο δικαστήριο. Από την πόλη στην άλλη. Ύστερα θα πουν «Μας συγχωρείς είσαι αθώος. Αν ήσουν σφραγισμένος θα το ελέγχαμε σε ένα λεπτό. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο».

Γέροντα θα μπορούν να επιβάλουν με την βία το σφράγισμα;

   Μέχρι εκεί ...η ευγένεια τους δεν θα φτάσει. Θα είναι ευγενείς γιατί θα είναι...Ευρωπαίοι. Θα δείξουν ανωτερότητα. Δεν θα βασανίζουν τους ανθρώπους, αλλά δεν θα μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος αν εν έχει το σφράγισμα. θα λένε «Χωρίς το σφράγισμα ταλαιπωρείστε. Αν το δεχόσασταν, δεν θα δυσκολευόσασταν».Ούτε χρυσά νομίσματα, ούτε δολάρια, αν έχει θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί. Γι’ αυτό αν φροντίσει κανείς να ζει από τώρα απλά, λιτά, θα μπορεί να ζήσει εκείνα τα χρόνια. Να έχει κανένα χωράφι για να μπορεί να καλλιεργήσει λίγο σιτάρι, πατάτες. Να βάλει λίγα ελαιόδεντρα και τότε με κανένα ζώο, καμιά κατσίκα, λίγες κότες θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της οικογένειας του. Γιατί και προμήθειες να κάνεις, θα ωφελεί πολύ, αφού και τα τρόφιμα δεν κρατούν, χαλούν γρήγορα. Φυσικά το στρίμωγμα θα διαρκέσει λίγο τρία-τριάμισι χρόνια. Θα συντομευθούν οι ημέρες για τους εκλεκτούς. Δεν θα καταλάβουν ποτέ θα περάσουν. Ο Θεός δεν θα αφήσει αβοήθητο τον άνθρωπο.

Γέροντα σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβει ο Χριστός;

Ναι, εδώ βλέπεις σε ένα αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται τη θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Άγιοι, η Παναγία, ο Χριστός για να τον σώσουν, πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι μια μικρή κατοχή του αντιχρίσου σατανά. θα φάει μετά μια σφαλιάρα από το Χριστό, θα συγκλονιστούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν τη φορά θα δώσει ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σώσει το πλάσμα Του. Θα αφήσει το πλάσμα Του, ο Χριστός; Θα παρουσιαστεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Αντιχρίστου. Θα επιτρέψουν στον Χριστό και θα έρθει μα πνευματική γαλήνη σε όλη την οικουμένη για πολλά χρόνια. Μερικοί συνδυάζουν με αυτήν την επέμβαση του Χριστού, την Δευτέρα Παρουσία. Εγώ δεν μπορώ να το πω. Ο λογισμός μου λέει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη. Θα επέμβει ο Χριστός, θα δώσει μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξει όλο το κακό και θα το βγάλει σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό. Έτσι θα κηρυχτεί το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και τότε ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής να κρίνει τον κόσμο. Άλλο Κρίση, άλλο μια επέμβαση του Χριστού για να βοηθήσει το πλάσμα Του.

Σφράγισμα ίσον άρνηση

   Ενώ ξεκάθαρα ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αναφέρει στην «Αποκάλυψη» για το χάραγμα, μερικοί δεν καταλαβαίνουν. Τι να πεις; Ακούει δυστυχώς κανείς ένα σωρό ανοησίες του μυαλού από ορισμένους σημερινούς «Γνωστικούς». Ένας λέει «εγώ θα δεχθώ την ταυτότητα με το 666 και θα βάλω και ένα σταυρό.» Άλλος «Εγώ θα δεχθώ το σφράγισμα στο μέτωπο και θα κάνω και ένα σταυρό στο μέτωπο...» και ένα σωρό παρόμοιες ανοησίες. Νομίζουν ότι θα αγιαστούν με αυτό τον τρόπο, ενώ αυτά είναι πλάνες. Ένας δεσπότης μου είπε «Εγώ εκεί που θα υπογράψω θα βάλω δίπλα ένα σταυρό. Δεν Τον αρνούμαι τον Χριστό απλώς εξυπηρετούμαι». «Εντάξει του λέω εσύ είσαι ο δεσπότης και βάζεις στο όνομα σου λόγω ιδιότητας έναν σταυρό, ο άλλος είναι αρχιμανδρίτης και βάζει και αυτός λόγω ιδιότητας ένα σταυρό. Ο κόσμος τι θα κάνει;» Το βρώμικο δεν αγιάζεται. Το καθαρό νερό δέχεται την Χάρη και γίνεται αγιασμός. Τα ούρα δεν γίνονται αγιασμός. Η πέτρα με θαύμα γίνεται ψωμί. Η ακαθαρσία δεν δέχεται αγιασμό. Επομένως, ο διάβολος, ο Αντίχτιστος όταν είναι στην ταυτότητα μας ή στο χέρι ή στο μέτωπο μας, με το σύμβολο του, δεν αγιάζεται, αν βάλουμε και έναν σταυρό. Έχουμε τη δύναμη του Τιμίου Σταυρού, του Αγίου Συμβόλου, την Θεία Χάρη του Χριστού, μόνο όταν διατηρούμε την Χάρη του Αγίου Βαπτίσματος, με το οποίο αρνιόμαστε τον σατανά, συντασσόμαστε με τον Χριστό και δεχόμαστε το Άγιος Σφράγισμα «Σφραγίς, δωρεάς, Πνεύματος Αγίου». Βλέπεις προχωράνε με μια λογική... θα βάλουν δίπλα ένα σταυρό και εντάξει! Και ενώ βλέπουμε ότι ο Απόστολος Πέτρος εξωτερικά αρνήθηκε τον Χριστό, αλλά και αυτό ήταν άρνηση, αυτοί αρνούνται το Άγιο Σφράγισμα του Χριστού που  τους δόθηκε στο Άγιο Βάπτισμα, με το να δέχονται την σφραγίδα του Αντιχρίστου και λένε ότι έχουν μέσα τους τον Χριστό.

Γέροντα, αν κάποιος δεχθεί το σφράγισμα εν αγνοία του;

Από αδιαφορία θα είναι. Τι άγνοια όταν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Και να μην ξέρει κανείς, πρέπει να ενδιαφερθεί να μάθει. Αν πούμε ότι δεν ξέρουμε γι’ αυτό δεχθήκαμε το σφράγισμα, θα μας πει ο Χριστός: «Υποκριταί, το μεν πρόσωπον το ουρανού γιγνώσκετε διακρίνει τα δε σημεία των καιρών ου δύνασθε γνώναι;» Έστω και εν αγνοία του να σφραγιστεί κάποιος, χάνει την Θεία Χάρη και δέχεται την δαιμονική ενέργεια. Βλέπεις, το παιδάκι στο Άγιο Βάπτισμα, όταν ο ιερεύς το βουτάει στο νερό, λαμβάνει το Άγιο Πνεύμα, χωρίς εκείνο να το ξέρει και μετά κατοικεί μέσα του η Θεία Χάρις.

   Δυστυχώς και πάλι ορισμένοι «Γνωστικοί» φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα σαν τα μωρά, δήθεν για να μην στεναχωριούνται. «Δεν πειράζει αυτό, δεν είναι τίποτε. Αρκεί εσωτερικά να πιστέυετε.» Ή λένε «μη μιλάτε γι’ αυτό το θέμα – για τις ταυτότητες το σφράγισμα-, για να μην στεναχωριούνται οι άνθρωποι». Ενώ αν τους πουν «να προσπαθήσουμε να ζούμε πιο πνευματικά, να είμαστε κοντά στον Χριστό και μην φοβάστε τίποτε, στο κάτω-κάτω θα πάμε και μάρτυρες», θα τους προετοιμάσουμε κάπως. Αν κανείς γνωρίσει την αλήθεια, προβληματίζεται και ταρακουνιέται. Πονάει για τη σημερινή κατάσταση, προσεύχεται και προσέχει να μην πέσει σε παγίδα.

   Τώρα όμως τι γίνεται; Εκτός που δίνουν μερικοί δικές τους ερμηνείες, φοβούνται και αυτοί σαν κοσμικοί, ενώ έπρεπε να ανησυχούν πνευματικά και να βοηθούν τους Χριστιανούς, βάζοντάς τους την καλή ανησυχία και να τους τονώσουν στην πίστη, για να νιώθουν θειική παρηγοριά. Απορώ εν τους προβληματίζουν όλα αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν; Γιατί δεν βάζουν έστω ένα ερωτηματικό για τις ερμηνείες του μυαλού του.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ Γέροντα Παϊσίου (Μοναχού Αγίου Όρους)

Ο ΚΟΣΜΟΣ & Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Ο κόσμος μοιάζει σήμερα , σαν μια κοχλάζουσα χύτρα ταχύτητος , με πολλές βαλβίδες ! Θα σκάσει εδώ , θα σκάσει εκεί . Προσεύχεσθε μη γίνει μ΄εμάς η αρχή .

Nα ζήτε όσο μπορείτε πιο απλά . Μη δυσκολεύετε από μόνοι σας τη ζωή σας .

Οι πολλές ευκολίες κάνουν δέσμιους τους ανθρώπους σήμερα

Γέροντα, γιατί οι άνθρωποι νοιώθουνε σήμερα ανασφάλεια ;

- Γιατί όλοι είμαστε ασφαλισμένοι ! Ασφαλίζουμε το αυτοκίνητό μας ,το σπίτι μας ,τη ζωή μας . Κάνοντας λοιπόν την κοσμική ασφάλεια, παραμερίζουμε την προστασία και Πρόνοια του Θεού!

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΚΑΙ Γ ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Η θέση του Γέροντα για το πιο πάνω θέμα ήταν η εξής:

- Όταν ακούσετε , ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα , να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα ,και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή ….

Γέροντα , για ποιο λόγο βάζουν με τον γραμμωτό κώδικα το 6 6 6 , πού αναφέρει η Αγία Γραφή , και παρά τις διαμαρτυρίες δεν θέλουν την αλλαγή του ;

- Στην Παλαιά Διαθήκη , επί Σολομώντος , η Εθνική Εβραϊκή φορολογία για τα υποτελή έθνη ήταν 666 τάλαντα χρυσού ( Β΄ Παραλειπομένων ,κεφ. Θ΄ 13 και Γ ΄ Βασιλ. Ι ΄ 14 , γραμμένα εδώ και 3.000 χρόνια ) . Ο αριθμός λοιπόν δεν είναι τυχαίος ,είναι ιερός για τους Εβραίους και τον επαναφέρουν σήμερα πλαγίως , για να υποτάξουν οικονομικά τα άλλα έθνη …

Πόλεμος Με Τουρκίας & Τα Εξαμίλια Της Προφητείας Αγίου Κοσμά Του Αιτωλού

Ήλθαν κάποιοι εδώ ,και άρχισαν να μου λένε ότι θα γίνη πόλεμος ,κι΄ότι οι Τούρκοι θα φθάσουν μέχρι τα Εξαμίλια στην Κόρινθο ! Με ανάγκασαν να τους εξηγήσω ότι τα Εξαμίλια πού γράφει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις προφητείες του ,είναι τα 6 ναυτικά μίλια της υφαλοκρηπίδος και ότι γι΄αυτά θα «πιαστούμε»!

Όμως δεν θα μπούν στην Ελλάδα, μέχρι εκεί θα προχωρήσουνε , στα έξη μίλια, και τότε θα τους βρεί η μεγάλη συμφορά από τον Βορρά, που λένε τα γραφόμενα , και τίποτα δεν θα μείνει όρθιο …

THE NEW MONEY SYSTEM - ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Βάλθηκαν, με πολύ πονηρό τρόπο ,να «περάσουν» , το Νέο Οικονομικό Σύστημα, στους Χριστιανούς ,και να τους παγιδεύσουν. Στην Αμερική ,το 1982 , χαράχθηκαν με ακτίνες Λέϊζερ , 3.000 άνθρωποι ,στο μέτωπο ή στο χέρι .

Ο γέροντας δείχνοντας το βιβλίο της Αμερικανίδος Mary Relf “ The New Money System 666 ” έλεγε στενοχωρημένος :

- Ενώ τόσο ολοκάθαρα ενεργείται το μυστήριο αυτό , για το οποίο μας έχει ενημερώσει ( εδώ και 2.000 χρόνια ) ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στο βιβλίο της Αποκαλύψεως , στενοχωριέμαι γιατί πολλοί , ακόμη ιερείς και επίσκοποι , δεν βλέπουν το θέμα πνευματικά , αλλά καθαρά κοσμικά . Λένε στον κόσμο πώς δεν συμβαίνει τίποτα κι΄ούτε πειράζει να πάρουμε ταυτότητες και κάρτες…

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σχετικά με την Τηλεόραση έλεγε :

Η τηλεόραση κάνει μεγάλο κακό, να μη την παρακολουθείτε . Τις ειδήσεις να τις μαθαίνετε από το ράδιο

ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Είπε ο γέροντας : τώρα ο διάβολος αγρίεψε . Έγινε εξουσία , κι΄έχει κυκλοφορήσει (με τους ανθρώπους του), ειδικές κάρτες με τον αριθμό 666 ( κάρτες Τραπεζών, κλπ).

«Ο Αντίχριστος άρχισε την δουλειά του . Να τώρα μας ήρθε και το 666 . Θα το κάνουν από εδώ ,θα το κάνουν από εκεί , και θα καταλήγουν όλοι ότι πρέπει να σφραγισθούμε, γιατί δεν γίνεται αλλοιώς . Όλα αυτά σιγά – σιγά . Η Εκκλησία π ρ έ π ε ι να μας πεί τι θα κάνουμε »

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Ξανθό γένος!

Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία

Τουρκική πρόκληση

π. Παΐσιος: «Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς». «Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό».

π. Σίμων Αρβανίτης: «Καί ή πρώτη, η πρώτη Ελλάς αυτήν πού θά υποστεί από τους Τούρκους μια μικρή, μια μικρή αυτήν όπως είπωμεν προσβολή». π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «θα αναγκάσουν τους Τούρκους να έρθουν εδώ, στην Ελλάδα, για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους. Και η Ελλάδα, παρόλο που τυπικά έχει κυβέρνηση, δεν έχει στην πραγματικότητα κυβέρνηση. Της λείπει η δύναμη, και οι Τούρκοι θα έρθουν εδώ».

Μοναχός Γεννάδιος: «Οι Τούρκοι θα μας επιτεθούν, θα περάσουν τον Έβρο ποταμό, προκαλούντες παντός είδους καταστροφάς. Θα φτάσουν ως τα Εξαμίλια».

Κυριάκος Τσίτσικας:« Όταν δεις και κάτσουν οι Τούρκοι μες την εθνοσυνέλευση τους και τραβήξουν πιστόλια να ξέρεις κοντεύει η ώρα. Η Κύπρος θα πιαστεί (καταληφθεί) από τους Τούρκους. Θα κηρυχθεί Ελληνοτουρκικός πόλεμος και η Τουρκία θα μπει στην Ελλάδα».

Εξαμίλια

Κοσμάς ο Αιτωλός: «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια».

π. Παΐσιος: «Εξαμιλια είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Τουρκίας. Το ίδιο και από τη δική μας πλευρά. Κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές μας, από οποιεσδήποτε νησιωτικές η χερσαίες ακτές, είναι τα Εξαμίλια. Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει κατά της Ελλάδος και φτάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβά τους στο ζωνάρι τους».

Συνέπειες: 2 νησάκια καταλαμβάνονται

Ολιγόμηνη πείνα στην Ελλάδα

π. Παΐσιος: «το πολύ κάνα – δυο νησιά να πειράξουν οι τούρκοι», «εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».

π. Σίμων Αρβανίτης: «μια άλλη φορά μου είπε, ότι θα έρθει τέτοια πεινά, που η πείνα του 1941 δεν είναι τίποτα, μπροστά σε αυτή που έρχεται»

π. Αμβρόσιος Λάζαρης: «θα έρθουν χρόνια δύσκολα, αλλά μη φοβάστε. τα παιδιά του ο Θεός δεν τα εγκαταλείπει. Θα τα φυλαει σκανδαλωδώς. “δηλαδή γέροντα; τι δηλαδή; να, άμα δεν θα έχεις να φας, θα ξυπνάς το πρωί, θα βρίσκεις μια φραντζόλα ψωμί πάνω στο τραπέζι και θα λες: αυτό από που ήρθε;»

π. Γεννάδιος: «Και εδώ στην Κρήτη θα έλθουν οι Τούρκοι».

Παρέμβαση Ρώσων

Τάφος Μ. Κωνσταντίνου: «Η ξανθιά φυλή μαζί με τους πράκτορες τους θα κατατροπώσουν ολόκληρο τον Ισμαήλ και θα πάρουν την Επτάλοφο μαζί με τα άλλα προνόμια

Αγ. Ανδρέας Σαλός: «Εγώ όμως πιστεύω ότι θα εισορμήσει και το ξανθό γένος, του οποίου η ονομασία αρχίζει από το δέκατο έβδομο γράμμα της αλφαβήτου (Ρ). Θα μπει λοιπόν και θα κατακόψει, και θα στρώσει τους αμαρτωλούς στο έδαφος».

π. Παΐσιος: «Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του αγίου Κοσμά.»

π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία.», «η Ρωσία θα μετακινήσει τις δυνάμεις της επίσης, για να αναγκάσει τους Τούρκους σε υποχώρηση».

Κυριάκος Τσίτσικας: «’Ένα ξανθό γένος θα έλθει προς βοήθεια του χριστιανισμού».

Μοναχός Γεννάδιος: «Έπειτα θα τους αντεπιτεθούμε, θα μας βοηθήσουν και άλλοι λαοί, (πιθανόν οι Ρώσοι ή οι Γάλλοι)».

Καταστροφή Τούρκων (διάλυση στα τρία)

Αγ. Κοσμάς Αιτωλός: Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά».

π. Παΐσιος: «Η Τουρκία θα διαλυθεί, και μάλιστα θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι», «Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα είναι μία αχανής έρημος, στην οποία, για να συναντήσει κανείς άνθρωπο, θα πρέπει να περπατάει εφτά (7) ώρες!»

π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Τότε ομού θα ηττηθεί και η δόλιος Τουρκία γιατί θα πράξη πονηρά μεγάλη προδοσία».

π. Γεννάδιος: «Οι Τούρκοι θα πάθουν μεγάλες καταστροφές, και θα καταδιωχθούν μέχρι την Κόκκινη Μηλιά (κάπου στη Μέκκα, πρωτεύουσα της Αραβίας).Από τον πόλεμο το ένα τρίτο του Τουρκικού πληθυσμού θα φονευθεί, το άλλο τρίτο θα καταδιωχθεί μέχρι την Κόκκινη Μηλιά, και το υπόλοιπον ένα τρίτο θα βαπτισθεί και θα γίνουν χριστιανοί.»

π. Σίμων Αρβανίτης: «Αλλά είναι ο τάφος τους όμως της Τουρκίας. Ο τάφος τους καθώς τό είχανε πει καί αυτοί οι Τούρκοι, όπως είπαν μερικοί τώρα».

Αγ. Μεθόδιος Πατάρων: «Θα δείρουν τους Ισμαηλίτες και θα τους καταδιώξουν ως την Κολωνία».

Κουρδικό – αρμενικό – ελληνικό κομμάτι

π. Παΐσιος: «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί».

Προσωρινή κατάληψη Πόλης από Ρώσους

π. Παΐσιος: « Θυμήθηκα τότε ότι ο Άγιος Μεθόδιος Πατάρων είχε πει σε μια προφητεία του « …;και κρατήσει Επτάλοφον, οι Ρώσοι, το ξανθό γένος και φυτευθήσονται εν αυτή λάχανα …;», δηλαδή το ξανθό γένος, οι Ρώσοι θα κρατήσουν την Πόλη, όσο κρατούν τα λάχανα (δηλαδή 5-6 μήνες). Αυτό το επιβεβαίωσε ο Γέροντας.

Αγ. Μεθόδιος Πατάρων: «Και θα επικρατήσει στην Επτάλοφο το ξανθό γένος για έξη ή πέντε μήνες και θα φυτεύουν πάνω σ’ αυτήν λάχανα, και θα φάνε πολλοί από αυτούς για να εκδικηθούν τους Αγίους».

Γ΄ Παγκόσμιος πόλεμος

π. Παΐσιος: «Ο πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι παγκόσμιος…;»

π. Λεόντιος Σάμου: «το κακό και ο μεγάλος πόλεμος που προετοιμάζουν οι χώρες που δεν έχουν σταυρό στην σημαία τους και αυτοί που τις κατευθύνουν πλησιάζει και μοιάζει σαν το νερό που το μαζεύει τ’ αυλάκι μετά γίνεται χείμαρρος και ποτάμι και στο τέλος πλημμυρίζει την πεδιάδα και σκεπάζει την γη».

Κυριάκος Τσίτσικας: «Σ’ αυτό το Πόλεμο μόνο το 1/3 του πληθυσμού της γής θα μείνει».

Προέλασή Ρώσων μέχρι Ιερουσαλήμ

π. Παΐσιος: «Η καταιγίδα αυτή θα φτάσει μέχρι το Ισραήλ και τότε οι Εβραίοι θα καταλάβουν τα σφάλματα τους».

π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία και ως χείμαρρος ορμητικός σαρώνει την Περσία. Και προχωρεί ακάθεκτη φθάνει στην Παλαιστίνη».

π. Ηλίας Διαμαντίδης: «Ο Ρώσος θα νικά. Θα πάει ως τον Ευφράτη ποταμό».

Τέλος α΄ ημιχρόνου – ανακωχή – Διαπραγματεύσεις – Δυνάμεις δύσης και άλλες ξεκινούν για Πόλη

π. Παΐσιος: «Σ΄ αυτόν τόν πόλεμο όλοι θά γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός στρατός θά παραμείνει θεατής. Γήπεδο θά είναι ή Παλαιστίνη, τάφος τους ή Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θά είναι καί τό πρώτο ημίχρονο…», «θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως, θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι, θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο».

π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Η πρώτη φάσις έληξε του τρομερού πολέμου τόσα δεινά πέντε μηνών δεν επαρκούν Θεέ μου; Το ζήτημα της Πόλεως πάλι θα βγει στη μέση κι ο κόσμος θα περιπλεχθεί και δε θα ξεμπερδεύση», «οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσουν να το αποτρέψουν αυτό, ώστε να μην υπάρξει ενότητα, να μην υπάρξει ένωση μεταξύ δύο Ορθοδόξων εθνών. Θα κινήσουν και άλλες δυνάμεις, όπως τους Ιάπωνες και άλλους».

Αγ. Κοσμάς Αιτωλός: Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενον στα Ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης». « Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλι. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σάς ρωτούν αν είναι μακριά η Πόλι” εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν».
Ουδετερότητα Ελλάδας – τριήμερη σύγκρουση στην Πόλη

Αγ. Κοσμάς Αιτωλός: «Στην Πόλι θα χυθεί αίμα πού τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη (πλεύση)». π. Παΐσιος: «Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα.»

π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Τότε τα Έθνη μεληδόν θα σφάζονται αγρίως στα όρια της Πόλεως για τα Στενά κυρίως», «Θα γίνει φοβερή σφαγή στην περιοχή της πρώην Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Από αυτούς που θα πεθάνουν, θα είναι 600 εκατομμύρια, ξέχωρα».
π. Ηλίας Διαμαντίδης: «Θα γίνει πόλεμος στην Κωνσταντινούπολη

π. Γεννάδιος: «Εις την Κωνσταντινούπολη θα γίνει μακελειό μεγάλο, και η θάλασσα θα κοκκινίσει από αίματα σφαγμένων ανθρώπων. Τριχρονίτικο δαμάλι (μοσχάρι) θα πλεύσει στο αίμα, όπως λέγει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις προφητείες».

Κυριάκος Τσιτσίκας: «Στην Κωνσταντινούπολη θα συσσωρευτούν όλα τα έθνη. Εκεί θα γίνει η μεγάλη μάχη που το αίμα θα φτάνει μέχρι το χαλινό του ίππου».

Ανώνυμος Προφήτης: «Μάχη στην Κωνσταντινούπολη εφτά κρατών και τρία μερόνυχτα σφαγή. Νίκη του μεγαλύτερου κράτους κατά των έξι κρατών».
Ελληνικός στρατός ξεκινάει για τη Πόλη
και φθάνει στο τέλος των συμβάντων

Αγ. Κοσμάς Αιτωλός: «Δεν θα φθάσει ο στρατός στην Πόλι ” στη μέση του δρόμου θα ΄ ρθει το μαντάτο, ότι έφθασε το ποθούμενο».

π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Τότε η Ελλάς θα σηκωθεί πρώτη με το στρατό της να εκπληρώσει ολόχαρη τον Ιερόν σκοπόν της. Να καταλάβει αμαχητί, τα ιερά της μέρη που της τα πήραν οι εχθροί, που όλος ο κόσμος ξέρει.».

Παράδοση Πόλης στους Έλληνες

π. Παΐσιος: «Όχι. Την Πόλη θα μας τη δώσουν οι Ρώσοι. Θα την πάρουν σε πόλεμο που θα κάνουν με την Τουρκία και θα τη δώσουν σ’ εμάς», «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Πόλη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους».

π. Ηλίας Διαμαντίδης: «Θ’ ανοίξει η Άγια Σοφιά και θα λειτουργηθεί. Ένας εξαδάκτυλος βασιλιάς θα είναι τότε».

π. Γεννάδιος: «Οι Μεγάλοι, Ρωσία – Αμερική, θα συνορίζονται ποιος θα πάρει την Κωνσταντινούπολη, λόγω της στρατηγικής θέσεώς της και θα είναι επικίνδυνη άλλη πολεμική σύγκρουσης μεταξύ των. Δια να μην έλθουν σε τέτοια πολεμική σύγκρουση και να μην την πάρει μήτε ο ένας, μήτε ο άλλος, θα είναι και εκ Θεού να την δώσουν εις τους Έλληνες, εις τους οποίους και ανήκεν».
Γέροντας «Τ» – Κύπρος: Είπε τότε ο γέροντας, εν έτει 1965 :–«Η Κωνσταντινούπολη θά δοθεί (ή, θα παραδοθεί…), σε βασιλέα των Ελλήνων.

Ανώνυμος Προφήτης: «Ο Πόλεμος θα σταματήσει από κάποιον άγγελο και η Πόλη θα παραδοθεί στους Έλληνες».

Αναγέννηση Ορθοδοξίας-Μεγάλωμα Ελλάδας

π. Παΐσιος: «Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα ήθελαν να το τσαλακώσουν και θα ήταν γι αυτούς πολύ ευχάριστο. Αλλά ο Θεός δεν θα το επιτρέψει. Θα κανονίσει ο Θεός τις υποθέσεις του Έθνους.», «Όλοι ανεξαρτήτως θα πιστέψουν. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άπιστος. Αλλά, δεν θα έχουν τον μισθό των σημερινών Χριστιανών.»

π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός : «Ακολούθως αυτής της μεγάλης κλίμακας κάθαρσης, θα γίνει τέτοια αναγέννηση της Ορθοδοξίας, όχι μόνο στην Ρωσία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέτοια αναλαμπή της Ορθοδοξίας!!!»

π. Σίμων Αρβανίτης: «Η Ελλάς θά δείτε σε λίγο πόσο θά γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη. Όχι μόνο θα δείτε, θά έχει εξαίρετο καί λαμπρό παράδειγμα εις όλη την οικουμένη».

π. Εφραίμ Αριζόνας: «Η ζωή αυτών των χρόνων, θα είναι μια παραδεισένια πάνω στη γη από απόψεως αγαθών και από απόψεως πίστεως».

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

Από το βιβλίο "Κοσμάς ο Αιτωλόςτου Μητροπολίτη Φλωρίνης ΑυγΚαντιώτηεκδΟρθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας "Ο Σταυρός"

 1. "Αυτό μια μέρα θα γίνει Ρωμαίικο και καλότυχος όποιος ζήσει σε κείνο το βασίλειο."

(Συνήθιζε να λέγει εις διάφορα μέρη της υποδούλου Ελλάδος, τα οποία μετά ταύτα απηλευθερώθησαν)

2. "Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θα σώσεις όταν έλθουν τα χαλεπά χρόνια ! "

(Είπε την προφητείαν αυτήν εν Σιατίστη και αλλαχού αντικρύζων τα βουνά, τα οποία κατά τούς χρόνους της Ελληνικής Επαναστάσεως έγιναν κρησφύγετα των γυναικοπαίδων).

3. "Καλότυχοι σεις, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τα ψηλά βουνά, διότι αυτά θα σας φυλάξουν από πολλά δεινά. Θα ακούτε και δεν θα βλέπετε τον κίνδυνο. Τρεις ώρες ή τρεις μέρες θα υποφέρετε."

(Ελέχθη εις την περιφέρειαν Σιατίστης)

4. "Το ποθούμενο θα γίνει στην τρίτη γενεά. Θα το ιδούν τα εγγόνια σας. "

(Ελέχθη εν Χειμάρρα - Η σπουδαιοτάτη αύτη προφητεία του Αγίου, η οποία έτρεφε την γλυκυτέραν ελπίδα του υποδούλου Γένους, έλαβε καταπληκτικήν επαλήθευσιν. Διότι οι χρόνοι της απελευθερώσεως του Έθνους είναι πράγματι η τρίτη γενεά από των χρόνων που προεφήτευσεν αυτήν ο Άγιος, καθόσον, ως γνωστόν, εκάστη γενεά υπολογίζεται εις 25 έτη)

5. "Θάρθη καιρός να σας πάρουν οι εχθροί σας και τη στάχτη από τη φωτιά, αλλά σεις να μην αλλάξετε την πίστη σας, όπως θα κάμνουν οι άλλοι. "

(Ελέχθη εν Σιατίστη)

6. Σας λυπάμαι για την περηφάνια, όπου έχετε. Το ποδάρι μου εδώ δεν θα ξαναπατήσει. Και εάν δεν αφήσετε αυτά τα πράγματα που κάνετε, την αυθαιρεσία και ληστεία, θα καταστραφείτε. Σε κείνο το κλαρί, που κρεμάτε τα σπαθιά σας, θαρθή μια μέρα που θα κρεμάσουν οι γύφτοι τα όργανά τους. "

(Ελέχθη εις το χωρίον Άγιος Δονάτος Σουλίου)

7. "Θάρθουν οι κόκκινοι σκούφοι κι ύστερα οι Άγγλοι επί 54 χρόνια, και κατόπιν θα γίνει Ρωμαίϊκο."

(Ελέχθη εν Κεφαλληνία περί της απελευθερώσεως της Επτανήσου - "Κόκκινοι σκούφοι" ονομάζονται οι Γάλλοι στρατιώται ως εκ του χρώματος των καλυμμάτων της κεφαλής κατά τούς ναπολεοντείους χρόνους. Η προφητεία αύτη εύρε καταπληκτικήν εκπλήρωσιν. Διότι μετά τούς Ενετούς εις την Επτάνησον εγκατεστάθησαν οι Γάλλοι, και μετά την αναχώρησιν τούτων ήλθον οι 'Aγγλοι, των οποίων η παραμονή διήρκεσε 54 έτη, δηλαδή όσα και προεφήτευσεν ο 'Aγιος. Το 1810 κατέλαβον ουσιαστικώς οι 'Aγγλοι την Επτάνησον (εκτός της Κερκύρας, η οποία παρεδόθη το 1815 εις τον Κάμπελλ), και το 1864 παρέδωκαν αυτήν εις την Ελλάδα.)

8. "Τα όρια του Ρωμαίικου θάνε η Βωβούσα (ο ποταμός Αώος) ".

(Ελέχθη εν Παλαιά 'Aρτη)

9. "Εκείθε θάρθη το Ρωμαίικο".

(Την προφητείαν ταύτην είπεν ο 'Aγιος εν Πρεβέζη δεικνύων το μέρος της Στερεάς, από το οποίον θα προήρχετο ο στρατός της ελευθερίας. Η προφητεία επραγματοποιήθη το 1912).

10. "Τα βάσανα είναι ακόμη πολλά. Θυμηθείτε τα λόγια μου · προσεύχεστε, ενεργείτε και υπομένετε στερεά. Έως ότου να κλείσει αυτή η πληγή του πλατάνου, το χωριό σας θάνε σκλαβωμένο και δυστυχισμένο".

(Ελέχθη εις Τσαραπλανά, το σημερινόν Βασιλικόν της Ηπείρου. Η πληγή του πλατάνου έκλεισε το 1912, έτος απελευθερώσεως της Ηπείρου)

11. "Πότε θαρθή το ποθούμενον; " ηρώτησαν τον 'Aγιον εις Τσαραπλανά της Ηπείρου. "Όταν σμίξουν αυτά", απήντησεν ο 'Aγιος δεικνύων δύο δενδρύλλια.

(Τα δενδρύλλια εμεγάλωσαν, επάχυναν και έσμιξαν το 1912)

12. "Το ποθούμενον θα έρθει όταν θαρθούν δύο πασχαλιές μαζί".

(Πράγματι το 1912 αι εορταί Ευαγγελισμού και Πάσχα συνέπεσαν)

13. "'Aμα κλείσει το δένδρον και κλεισθεί μέσα το παλούκι, τότε θα έλθει το ποθούμενον. Θα γίνει κάποιο σημάδι και να μη φοβηθήτε. Να πηγαίνετε βασίλεμα ηλιού σ' εκείνα τα βουνά (της Ομάλιας και της Μερόπης), όπου θα γλιτώσουν πολλές ψυχές. Μαζί σας μη πάρετε τίποτε, μόνον τις ψυχές σας να γλιτώσετε. Και δεν θα βαστάξει το κακό περισσότερο από 24 ώρες".

14. "Τα χωριά του κάμπου θα πάθουν χαλάστρα, ενώ στις ποδιές του Κισσάβου θα κοιμηθούν σκλάβοι και θα ξυπνήσουν ελεύθεροι".

(Ελέχθη εν Λαρίση)

15. "Αν το κυπαρίσσι αυτό ξεραθεί από την κορυφή, η Ελλάς θα ελευθερωθεί· αν ξεραθεί από κάτω, δεν θα ελευθερωθεί".

(Ελέχθη εν Ζελενίτσα (Πρασιά) της Ευρυτανίας)

16. "Με δυσκολία θάρθη"

(Εννοείται το ποθούμενον)

17. "Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στην Άσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη".

18. "Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θάρθη".

19. "Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης"

20. "Θάρθη ξαφνικά. Να έχετε ένα σακούλι σιτάρι κρεμασμένο στη θύρα. Αυτό θα σας εμποδίσει φεύγοντας. Μη το αφήσετε. Να το πάρετε μαζί σας, για να φάνε τα παιδιά σας".

21. Στην Αυλώνα θα γίνει χαλασμός. Θα έλθουν στρατεύματα να ελευθερώσουν τον τόπο".

22. "Στο Μπουκορμέ θα χυθεί πολύ αίμα".

23. "Όταν ακούετε ότι ο πόλεμος άρχισε, τότε κοντά είναι".

24. "Όσα χωριά είναι κοντά σε δρόμο πολλά θα τραβήξουν".

25. "Η Δρόπολις θα πάθη, διότι ο τόπος είναι γυμνός".

26. "Η Δρόπολις θα είναι γεμάτη στρατεύματα".

27. "Θα χαθεί η σοδιά της χρονιάς από την εύφορη Δρόπολι και - μάνα μου ! - αίμα πολύ που έχει να χυθεί".

28. "Λάκκοι και βράχοι στη Δρόπολι θα είναι γεμάτοι φεύγοντας".

(Εις το αλβανικόν χειρόγραφον, η προφητεία αύτη έχει ως εξής: "Τα βουνά, οι χαράδρες και οι κάμποι της Δρόπολης θα γεμίσουν προσφυγιά").

29. "Εις τα χωριά Πέπελη σεις άδικα θα φοβάσθε· τίποτε δεν θα πάθετε. Μόνον τα παιδιά σας που θα είναι στους δρόμους τα κλαίτε".

30. "Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι· έπειτα θα τούς κυνηγήσετε έως την Κόκκινη Μηλιά".

31. "Θαρθή όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο πασχαλιές μαζί".

32. "Ξένος στρατός θα έλθει, Χριστό θα πιστεύει, γλώσσα δεν θα ξέρη ... ".

33. "Θαρθή και μια φορά ασκέρι ξένο που το Χριστό θα πιστεύει. Αλλά σεις δεν θα το ξέρετε".

34. "Με άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξημερώσετε".

35. "Θα ιδείτε τρεις φαμίλιες σ’ ένα σπίτι".

36. "Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σας".

37. "Θα ιδείτε 40 άλογα να τα δένουν σε ένα παλούκι".

38. "Πολλοί θα χάνονται από την πείνα".

39. "Οι πλούσιοι τα γίνουν πτωχοί και οι πτωχοί θα πεθάνουν".

40. "Μια χούφτα μάλαμα μια χούφτα αλεύρι".

41. " Θα έρθει καιρός που οι Ρωμιοί θα τρώγονται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην".

42. "Θα ιδείτε και τακτικό στρατό, θα ιδείτε και ρέμπελο (αντάρτικο)· από αυτούς πολλά θα υποφέρετε".

43. "Θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια· να έχετε διπλά· να δώσετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θα γλιτώσει".

44. "Θα έρθει καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα".

("Τα άλαλα και τα μπάλαλα" - Εννοεί τα άψυχα μηχανήματα των διαφόρων εφευρέσεων. Αυτά αντικατέστησαν και ολονέν αντικαθιστούν τας εργατικάς χείρας και κυριαρχούν εις την ζωήν των ανθρώπων, ως νεώτερα είδωλα προσκυνούμενα υπό του υλόφρονος κόσμου.)

45. "Η αιτία του γενικού πολέμου θα είναι από τη Δαλματία".

46. "Η αιτία του γενικού πολέμου θάρθη από τη Δαλματία. Πρώτα θα διαμελιστεί η Αυστρία και ύστερα η Τουρκία".

47. "Ο χαλασμός θα γίνει από ένα κασσιδιάρη".

(Η προφητεία εις το αλβανικόν χειρόγραφον φέρεται ως εξής: "Ο χαλασμός θάρθη από τυφλό και κασσιδιάρη")

48. "Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πέννα, μα δεν θα μπορούν. 99 φορές με τον πόλεμο και μια με την πέννα".

49. "Αν βρεθούν 3 δυνάμεις σύμφωνες, τίποτε δεν θα πάθετε".

50. "Αν το ζήτημα λυθεί με τον πόλεμο, θα πάθετε πολλές καταστροφές· σε τρεις χώρες μια θα μείνει... "

51. "Θα έρθει καιρός που δεν θα ακούτε (=μαθαίνετε) τίποτε".

52. "Ότι σας ζητούν, να δίνετε· ψυχές μόνον να γλιτώνετε".

53. "Αν βρίσκουν στο δρόμο ασήμι, δεν θα σκύβουν να το πάρουν. Για ένα όμως αστάχυ θα σκοτώνονται ποίος να το πρωτοπάρει... ".

54. "Το κακό θα σας έρθει από τούς διαβασμένους".

55. "΄Η τρεις μέρες ή τρεις μήνες ή τρία χρόνια θα βαστάξει".

56. "Θάρθη καιρός που δεν θα υπάρχει αυτή η αρμονία που είναι σήμερα μεταξύ λαού και κλήρου".

57. "Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων".

58. "Στην Πόλι θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη (=πλεύση) ".

59. "Καλότυχος όποιος ζήσει μετά το γενικό πόλεμο. Θα τρώγει με ασημένιο κουτάλι... ".

60. "Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήση ο λύκος με τ’ αρνί".

61. "Θάρθη πρώτα ένα ψευτορωμαίϊκο· να μη το πιστέψετε· θα φύγει πίσω".

62. "Θα μαζωχτή το χιλιάρμενο στο Σκάλωμα ('Aγιοι Σαράντα) και θάρθουν κοκκινογέλεκοι, να πολεμήσουν για σας".

63. "Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τούς διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά".

("Κόκκινη Μηλιά". Τοποθεσία, την οποίαν η φαντασία των υποδούλων Ελλήνων έθετεν εις τα βάθη της Μ. Ασίας).

64. "Τόσα πολλά θα γίνουν, που οι μανάδες θα γεννήσουν πρόωρα από το φόβο τους".

65. "Ζώα δεν θα μείνουν· θα τα φάνε. Φάτε και σεις μαζί μ΄ αυτούς. Στα Τζουμέρκα θα πάρετε σπόρο".

(Εις το αλβανικόν χειρόγραφον διαβάζομεν: "Άλογα δεν θα μείνουν. Θα πάτε και σεις μαζί μ’ αυτά. Από τα Τζουμέρκα θα ξαναπιάσετε τη ράτσα τους")

66. "'Σπίτια μεγάλα μη κάμνετε. Λιάσες να κάμνετε να μη σας έρχονται μέσα".

67. "Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν".

68. "Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα".

69. "Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες. Δεν θα προφθάσουν όμως".

70. "Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς".

(Το αλβανικόν χειρόγραφον έχει την προφητείαν ως εξής: "Οι Τούρκοι θα το καταλάβουν τρεις ημέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς")

71. "Όταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θα είναι".

72. "Αν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω, λίγα θα πάθετε· αν πιαστεί από πάνω, θα καταστραφείτε".

73. "Οι βράχοι και οι λάκκοι θα είναι γεμάτοι κόσμο".

74. "Θάρθη ξαφνικά· ή το βόιδι στο χωράφι ή το άλογο στ΄ αλώνι".

75. "Λυπηρόν είναι να σας το ειπώ· σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες που να δίδωμεν χιλιάδες φλουριά και να μην ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί".

76. "Μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο, για να βρίσκουν άνθρωπο και να τον κάμουν αδελφό".

77. "Αμπέλια μη φυτεύετε, διότι θα χαλάσουν καθώς εκείνα στη Δρυϊνούπολι".

78. "Θα γίνει ένα χαρτοβασίλειο, που θα έχει μέγα μέλλον στην Ανατολή".

79. "Ο κόσμος τόσον θα πτωχεύσει, που θα ζώνεται με κληματσίδες".

80. "Η αιτία θα έλθει από τα Δελειατά".

81. "Η Γαλλία θα ελευθερώσει πολλά ελληνικά μέρη και ιδίως οι Ιταλοί".

82. "Η Γαλλία θα λευτερώσει την Ελλάδα, την Ήπειρο η Ιταλία".

83. "Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλι. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είναι μακριά η Πόλι· εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δεν θα φθάσει στην Πόλι, στη μέση του δρόμου θα μάθη ότι ο πόλεμος τελείωσε".

84. "Θα έρθει καιρός, που θα φέρει γύρες ο διάβολος με το κολοκύθι του".

85. "Θα βλέπετε να πηγαίνουν άλλοι επάνω και άλλοι κάτω".

86. "Η λευτεριά θαρθή από κάτω από όπου χύνονται τα νερά".

87. "Από πάνω και από τη σκάλα χαλασμό μη περιμένετε".

88. "Ένα ψωμί θα χαθεί το μισό, και ένα ολόκληρο".

89. "Θα έρθει καιρός που μια γυναίκα θα διώχνει δέκα Τούρκους με τη ρόκα".

90. "Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία".

91. "Ο χαλασμός στον τόπο θα γίνει από ένα όνομα αξιωματούχου ... (δυσανάγνωστον) ".

92. "Πολλά χωριά θα καταστραφούν, οι τρεις χώρες θα γίνουν μία".

93. "Να έχετε τρεις θύρες· αν σας πιάσουν τη μια, να φύγετε από την άλλη".

94. "Πίσω από τη μια θύρα να κρυφθεί κανείς, γλιτώνει· θα είναι βιαστικό".

95. "Να παρακαλείται να είναι μέρα και όχι νύκτα, καλοκαίρι και όχι χειμώνας".

96. "Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί δεν θάχουν αγάπη στα δένδρα".

97. "Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί θα γίνουν τεμπέληδες".

98. "Από ψηλά, μέσα από το λιμάνι θάρθη ο χαλασμός".

99. "Θα σας ρίξουν παρά πολύ· θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν".

100. "Εσείς θα σώσετε άλλους και οι άλλοι εσάς".

101. "Εσείς θα φύγετε απ’ τ’ αριστερά βουνά· από τη δεξιά μεριά όχι· από τις σπηλιές μη φοβάστε".

102. "Θαρθή ξαφνικά· τ΄ άλογα θ΄ απομείνουν ζεμένα στις δουλειές τους και σεις θα φύγετε".

103. "Θάνε όγδοος αιώνας που θα γίνουν αυτά".

104. "Να κρυφθείτε ή κοντά στην πόρτα ή κοντά στην πλάκα, αν είναι βιαστικό και γρήγορο".

105. "Πολλά θα συμβούν. Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν μπαράγκες".

106. "Θαρθή καιρός που θα βγει ο καταραμένος δαίμονας από το καυκί του".

107. "Θαρθή μια φορά ένας ψευτοπροφήτης· μη τον πιστέψετε και μη τον χαρείτε. Πάλι θα φύγει και δεν θα μεταγυρίσει".

108. "Θάρθη καιρός που οι χριστιανοί θα ξεσηκωθούν ο ένας κατά του άλλου".

109. "Νάχετε το σταυρό στο μέτωπο, για να σας γνωρίσουν ότι είσθε χριστιανοί".

110. "Δεν θα φθάσει ο στρατός στην Πόλι· στη μέση του δρόμου θάρθη το μαντάτο, ότι έφθασε το ποθούμενο".

111. "Πήγαινε και στο δρόμο θ΄ ανταμειφθείς".

(Ελέχθη εν Δερβιστάνη περί τίνος, όστις ειρωνεύθη τον Άγιον. Ούτος μετ’ ολίγον ετραυματίσθη καθ’ οδόν υπό τινός εχθρού του)

112. "Ειπέ εις τα είδωλα εκείνα να μην έρθουν εδώ, αλλά να γυρίσουν εις τα οπίσω".

(Καθώς ο Άγιος εδίδασκεν εις Άσσον της Κεφαλληνίας, διέκοψε μίαν στιγμήν το κήρυγμά του και απέστειλεν ένα ακροατήν του εις την οικίαν του άρχοντος του τόπου ειπών τούς λόγους τούτους. Ούτος απελθών εύρε 4 κυρίας της αριστοκρατίας ασέμνως ενδεδυμένας, αί οποίαι ήσαν έτοιμοι να έλθουν και παρακολουθήσουν το κήρυγμα του Αγίου)

113. "Φτιάνετε σπίτια τορνευτά και δεν πρόκειται να κατοικήσετε σ΄ αυτά".

(Είπε τούς λόγους τούτους ο Άγιος εις Άσσον της Κεφαλληνίας, όταν μίαν ημέραν διήρχετο πρό μιάς νεοκτίστου οικίας. Μετ’ ολίγον όλοι οι ιδιοκτήται απέθανον πλην μιας μοναχής).

114. "Το παιδί αυτό θα προκόψει, θα κυβερνήσει την Ελλάδα και θα δοξαστεί".

(Ελέχθη περί του Ιωάννου Κωλέττη).

115. "Θα γίνεις μεγάλος άνθρωπος, θα κυριεύσεις όλη την Αρβανιτιά, θα υποτάξεις την Πρέβεζα, την Γάργα, το Σούλι, το Δέλβινο, το Γαρδίκι και αυτό το τάχτι του Κούρτ πασά. Θα αφήσης μεγάλο όνομα στην οικουμένη. Και στην Πόλι θα πάς, μα με κόκκινα γένια. Αυτή είναι η θέληση της θείας προνοίας. Ενθυμού όμως εις όλη την διάρκεια της εξουσίας σου να αγαπάς και να υπερασπίζεσαι τούς χριστιανούς, αν θέλεις να μείνει η εξουσία εις τους διαδόχους σου".

(Ελέχθη εν Τεπελενίω περί του Αλή πασά)

116. "Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν φαντάζεται".

117. "Θα δείτε στον κάμπο αμάξι χωρίς άλογα να τρέχει γρηγορότερα από τον λαγό".

118. "Θάρθη καιρός που θα ζωστεί ο τόπος με μια κλωστή".

(Ελέχθη εν 'Aσσω της Κεφαλληνίας).

119. "Θαρθή καιρός που οι άνθρωποι θα ομιλούν από ένα μακρινό μέρος σε άλλο, σαν νάνε σε πλαγινά δωμάτια, π.χ. από την Πόλι στη Ρωσία".

120. "Θα δείτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο. Όσοι θα ζουν τότε θα τρέξουν στα μνήματα και θα φωνάξουν: Εβγάτε σεις οι πεθαμένοι να μπούμε εμείς οι ζωντανοί".

(Αι πέντε κατά σειράν προφητείαι (116η - 120ή) του Αγίου αναφέρονται προφανώς εις τας μεγάλας εφευρέσεις του αιώνός μας. Το αμάξι χωρίς άλογα είναι οι σιδηρόδρομοι και τ΄ αυτοκίνητα. Η κλωστή που θα ζώσει όλον τον κόσμον είναι τα καλώδια των τηλεγραφείων. Με τας συσκευάς της τηλεπικοινωνίας η φωνή ακούεται εξ αποστάσεως χιλιάδων χιλιομέτρων ως να προήρχετο εκ γειτονικής οικίας. Τα μαυροπούλια, που θα ρίψουν το πυρ εις την γην, είναι τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας. Αυταί αι προφητείαι του αγίου Κοσμά είναι γεγραμμέναι εις τα βιβλία χρόνους πολλούς, αιώνα περίπου πριν γίνουν αι σχετικαί εφευρέσεις)

121. "Το κακόν τα έλθει μέχρι τον Σταυρόν και δεν θα μπορέσει να πάει κάτω. Μη φοβηθείτε. Μη φύγετε από τα σπίτια σας".

(Ελέχθη εις την περιοχήν Πολυνερίου Γρεβενών. Πράγματι το 1940 οι Ιταλοί έφθασαν μέχρι την τοποθεσίαν Σταυρός, όπου είχε κηρύξει ο Άγιος και εσταμάτησαν)

122. "Όταν θα πέσει ο κλώνος (που είναι στημένος ο Σταυρός), θα γίνει μεγάλο κακόν, που θα έλθει από το μέρος όπου θα δείξει ο κλώνος· και όταν θα πέσει το δένδρον, θα γίνει ένα μεγαλύτερον κακόν".

Tags
Back to top button