Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γιατρός καταρρίπτει το μύθο με τα φαγητά που θεωρούμε υγιεινά - Ποια δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται

Έντονος αντιδράσεις στον χώρο των social media έχει ξεσηκώσει ένα βίντεο που τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral.

Πρόκειται για βίντεο που δημοσίευσε μια γιατρός με έδρα την Καλιφόρνια και ουσιαστικά… θέτει υπό αμφισβήτηση τα οφέλη ορισμένων τροφίμων που παραδοσιακά θεωρούνται υγιεινά.

Με πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές, το μήνυμά της είναι σαφές: δεν είναι όλες οι τροφές που φαίνονται ωφέλιμες.

Ποια φαγητά δεν είναι όσο αθώα όσο φαίνονται

Η εν λόγω γιατρός αναφέρεται κυρίως στην κατανάλωση φρούτων και χυμών, τα οποία, όπως υποστηρίζει, μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη.

Διατροφή: Από αυτές τις 12 τροφές μπορούμε να πάρουμε κολλαγόνο

Επισημαίνει, δε, ότι ορισμένοι χυμοί φρούτων περιέχουν τόση ζάχαρη όση ένα κουτάκι αναψυκτικού, χωρίς τις φυτικές ίνες που υπάρχουν στα ολόκληρα φρούτα.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εν λόγω γιατρός, ακόμη και τα φρούτα που τρώμε μπορεί να μην είναι τόσο «αθώα».

Σύμφωνα με τη Dr. Brown, τα σημερινά φρούτα έχουν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να είναι μεγαλύτερα, πιο γλυκά και να περιέχουν λιγότερες φυτικές ίνες από τους φυσικούς προγόνους τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Στο στόχαστρο και το γάλα βρώμης

Η Dr. Brown αμφισβητεί επίσης την υγιεινή αξία του γάλακτος βρώμης, μιας δημοφιλούς εναλλακτικής λύσης μεταξύ των vegans και όσων έχουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, το γάλα βρώμης έχει υψηλή περιεκτικότητά σε υδατάνθρακες και ζάχαρη και επισημαίνει πως πρόσθετα όπως συντηρητικά, γαλακτωματοποιητές και πυκνωτικά ως πιθανά αρνητικά.

Tags
Back to top button