Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκατοντάδες αρχαία μυστηριώδη γεωγλυφικά αλά Στόουνχεντζ στα δάση του Αμαζονίου (βίντεο)

Εκατοντάδες μυστηριώδεις κατασκευές που δημιουργήθηκαν πριν από  2.000 χρόνια ανακαλύφθηκαν στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Η αποψίλωση των δασών αποκάλυψε περισσότερες από 450 πέτρινες κατασκευές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες εκτιμάται ότι οι κατασκευές αυτές ήταν κάποτε χώροι λατρείας.

Τα «Στόουνχεντζ» καταλαμβάνουν περίπου 13.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη δυτική Βραζιλία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι το τροπικό δάσος δεν είναι τόσο και «ανέγγιχτο», όπως πιστευόταν παλαιότερα.

«Το γεγονός ότι αυτές οι περιοχές έκρυβαν για αιώνες αυτές τις κατασκευές αποδεικνύει ότι τα δάση της Αμαζονίας δεν είναι  τόσο “παρθένα οικοσυστήματα”», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δρ. Τζένιφερ Γουάλτινγκ, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Εθνογραφίας, στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο.


Tags
Back to top button