Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που κάνουν το σώμα να μυρίζει άσχημα

Θα πρέπει να γίνει γνωστό πως η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη μυρωδιά του σώματος η οποία βέβαια, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδια, την κατάσταση της υγείας μας και βέβαια από την προσωπική μας υγιεινή.

Υπάρχουν, μάλιστα, όχι ένα και δύο αλλά πολλά τρόφιμα, όχι κατ’ ανάγκη ανθυγιεινά, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τη μυρωδιά του σώματός μας προς το χειρότερο!

Δείτε τέσσερα από αυτά…

Σταυρανθή λαχανικά:

Τα σταυρανθή λαχανικά όπως είναι το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών προκαλούν δύσοσμα αέρια λόγω του θείου που περιέχουν αλλά και της ικανότητάς τους να καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες. Ένα τρικ που μπορεί να μειώσει τη δυσάρεστη οσμή είναι να τα τρώμε βραστά και να τα μασάμε καλά, κάτι που θα βοηθήσει το σώμα να τα μεταβολίσει καλύτερα.

Αλκοόλ:

Το αλκοόλ στο μεγαλύτερο μέρος του, μεταβολίζεται από το ήπαρ σε αιθανικό ή οξικό οξύ. Ωστόσο, λίγο από το αλκοόλ που καταναλώνουμε απελευθερώνεται μέσω του ιδρώτα και του αναπνευστικού συστήματος.

Κόκκινο κρέας:

Το κόκκινο κρέας μεταβολίζεται δύσκολα, άρα παραμένει για περισσότερο χρόνο στο πεπτικό σύστημα. Άρα μπορεί να γίνει εστία βακτηρίων που προκαλούν δύσοσμη εφίδρωση και δυσάρεστη αναπνοή.

Ψάρι:

Αρκετοί άνθρωποι, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουν, έχουν μια κληρονομική μεταβολική διαταραχή του «συνδρόμου οσμής ψαριού» ή τριμεθυλαμινουρία και αναπτύσσουν μια οσμή όταν τρώνε ψάρια ή άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αυτό οφείλεται στην ανικανότητα διάσπασης της τριμεθυλαμίνης, η οποία στη συνέχεια συσσωρεύεται στο σώμα και απελευθερώνεται με τον ιδρώτα, την αναπνοή και τα ούρα.

Tags
Back to top button