Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Βρυξέλλες: Ισχυρές πιέσεις στην Αθήνα για να «περάσει» γρήγορα τα μέτρα

Ισχυρές πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση ασκούν κορυφαίοι παράγοντες της Ευρωζώνης, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα των «Financial Times», προκειμένου να «περάσει» όσον το δυνατόν γρηγορότερα όλα τα μέτρα τα οποία συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα στο Hilton και να ακολουθήσει η εκταμίευση της δόσης, ώστε η χώρα να αποπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Άλλωστε σήμερα είχε προηγηθεί «διαρροή» από την Κομισιόν, με Ευρωπαίο αξιωματούχο να τονίζει σε δημοσιογράφους ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα διαμορφωθεί φέτος κοντά στο 2% και όχι στο 2,7% όπως προεξοφλεί ο προϋπολογισμός ή στο 2,4% όπως έχει εκτιμήσει η ίδια η Επιτροπή.

Επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση καλείται να νομοθετήσει και φυσικά να εφαρμόσει ένα «πακέτο» 140 προαπαιτούμενων, προκειμένου να λάβει τα κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Μπορεί το οικονομικό επιτελείο να υπογραμμίζει ότι η όλη διαδικασία έχει, ήδη, ξεκινήσει, υπάρχουν, όμως και ορισμένα θέματα που μοιάζουν να καθυστερούν αρκετά όπως οι μεταρρυθμίσεις τον τομέα της υγείας, η ενίσχυση της ανεξαρτησίας ορισμένων νέων αρχών ελέγχου αλλά και αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Η Ελλάδα καλείται να καλύψει όλα τα παραπάνω έως τις 18 Μαίου, προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος να πάει... ήρεμος στο Eurogroup στις 22 Μαΐου και εκεί να λάβει και την «πολιτική συμφωνία», που θα έχει ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης.

Την ίδια ώρα η προσοχή έχει στραφεί, εκ νέου, στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, με Γερμανία και ΔΝΤ να συνεχίζουν να διαφωνούν για το εάν είναι βιώσιμο ή όχι.

Η Γερμανία από τη μία πλευρά τονίζει ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετέχει και χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα και από την άλλη πλευρά δεν δέχεται την απαίτηση του ΔΝΤ για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θέτοντας ως βασική δικαιολογία το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότησης της Ελλάδας (με δεδομένη την αυξημένη βαρύτητά της στα κεφάλαια του ESM).

Πηγή:

Tags
Back to top button