Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ποια είναι η νέα συνήθεια του ChatGPT που τρομάζει τους χρήστες;

Μία ασυνήθιστη λειτουργία αναφέρουν οι χρήστες του ChatGPT που έχει αρχίσει να τους τρομοκρατεί. Πιο αναλυτικά, το «εργαλείο» τεχνητής νοημοσύνης περιστασιακά αποκαλεί τους χρήστες με το όνομά τους, κάτι που δεν προέβλεπε η προεπιλεγμένη συμπεριφορά παλιότερα.

Μάλιστα, αρκετοί χρήστες αναφέρουν πως δεν έχουν αναφέρει στο chatbot πώς να τους αποκαλεί, πόσο μάλλον το όνομά τους.

Οι κριτικές διχάζουν. Προγραμματιστής λογισμικού και λάτρης της τεχνητής νοημοσύνης αποκάλεσε τη δυνατότητα «ανατριχιαστική και περιττή», ενώ, ένας άλλος προγραμματιστής είπε ξεκάθαρα: «Το μισώ». Μία αναζήτηση στο Twitter εμφανίζει δεκάδες χρήστες που έχουν μπερδευτεί και είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τη βασική συμπεριφορά του ChatGPT ως προς το όνομα.

«Για να δώσω ένα παράδειγμα, είναι σαν ένας δάσκαλος που φωνάζει συνέχεια το όνομά μου, LOL. Ναι, δεν μου αρέσει», έγραψε ένας χρήστης .

Δεν είναι σαφές πότε έγινε αυτή η αλλαγή, όμως, πιθανότατα σχετίζεται με την αναβαθμισμένη λειτουργία «μνήμης» που απέκτησε το ChatGPT. Αυτό τού επιτρέπει να χρησιμοποιεί προηγούμενες συνομιλίες για να δώσει πιο εξατομικευμένες απαντήσεις.

Ωστόσο, αρκετοί χρήστες αναφέρουν πως συνεχίζει να τους αποκαλεί με το όνομά τους, παρ’ ότι έχουν απενεργοποιήσει τη λειτουργία μνήμης από τις ρυθμίσεις εξατομίκευσης.

Tags
Back to top button