Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Βρεφική ακμή: Πότε εμφανίζεται και τι πρέπει να κάνετε

Η βρεφική ακμή μοιάζει με την εφηβική. Εκδηλώνεται με σπυράκια κόκκινα ή στο χρώμα του δέρματος και γενικότερη ερυθρότητα στο δέρμα.


Η βρεφική ακμή ενδέχεται να παρουσιαστεί μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό. Εμφανίζεται ιδιαίτερα στα μάγουλα, το μέτωπο, το πιγούνι και ενίοτε στην πλάτη. Το δέρμα επάνω και γύρω από τα σπυράκια κοκκινίζει. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να επιδεινωθεί με τη ζέστη, αλλά και όταν το μωρό είναι ανήσυχο.

Η ακμή στα βρέφη ή νεογνική ακμή παρατηρείται στο 20% των νεογέννητων μωρών. Τα αγόρια επηρεάζονται συχνότερα από τα κορίτσια.

Συχνά οφείλεται στις ορμόνες που λαμβάνουν τα μωρά από τη μητέρα τους κατά το τέλος της κύησης. Όμως, οι ερευνητές συνεχίζουν να μελετούν και άλλους παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εκδήλωση της βρεφική ακμής. Επίσης ορισμένα φάρμακα κατά το θηλασμό, είναι πιθανό να προκαλέσουν βρεφική ακμή. Ακόμη σε ορισμένες περιπτώσεις, η ακμή μπορεί να οφείλεται σε αντίδραση σε ένα προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε κάποιο λιπαρό προϊόν που μπορεί να φράξει τους πόρους.
Αν και δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε θεραπεία για την βρεφική ακμή, θα πρέπει ωστόσο να προσέξετε να μην χρησιμοποιήσετε προϊόντα που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν το δέρμα του μωρού σας, όπως οι λιπαρές αλοιφές ή τα προϊόντα κατά της ακμής που απευθύνονται σε εφήβους ή ενήλικες.

Πλένετε με απαλές κινήσεις το πρόσωπό του μωρού σας με ένα πολύ ήπιο παιδικό σαπούνι και νερό μία φορά την ημέρα.
Θα ήταν καλό, αν η βρεφική ακμή είναι επίμονη και διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες να συμβουλευτείτε κάποιον παιδίατρο.


Πηγή:  mothersblog.gr

Tags
Back to top button