Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Το γκουρμέ μενού των φυλακών του Αλκατράζ – Ο Αλ Καπόνε απολάμβανε γαστριμαργικές καινοτομίες για την εποχή (φωτο)

Φρέσκα υλικά στέλνονταν καθημερινά από το Σαν Φρανσίσκο για τις γκουρμέ δημιουργίες που κρατούσαν τρόπον τινά ικανοποιημένους τους επικίνδυνους έγκλειστους. Και το μενού άλλαζε συχνά. Τη μια μέρα χοιρινή ωμοπλάτη με σάλτσα από φασκόμηλο, την άλλη κρέας με τσίλι και μπέικον. Δίχως υπερβολή γκουρμέ πιάτα για τον Αλ Καπόνε, τον Τζορτζ Κέλι, τον Αλβις Κάρπις.

Για τον εορτασμό της 50ής επετείου από το κλείσιμο των φυλακών, μια έκθεση με φωτογραφίες αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και τις γαστριμαργικές απολαύσεις των κρατουμένων. Η περιοδεύουσα έκθεση Alcatraz που αυτές τις μέρες είναι στις εγκαταστάσεις της φυλακής διοργανώνεται από το περιοδικό Life και τον σπουδαίο φωτογράφο Leigh Wiener.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ένα ξενοδοχείο στο Σαν Φρανσίσκο ετοίμασε ειδικό μενού, βασισμένο σε ό,τι σέρβιραν στο Αλκατράζ. Θα το προσφέρει στους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κένεντυ έκλεισε το Αλκατράζ το 1962, λόγω της ακριβής συντήρησης και την προνομιακής θέση της στον κόλπο.


Εννέα χρόνια αργότερα, έγινε εθνικό πάρκο και ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Καλιφόρνια με περίπου 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

 

Tags
Back to top button