Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα 7 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στην τροφοθήκη σας

Πολλές φορές δεν έχετε παρατηρήσει τα ψιλά γράμματα που λένε «διατηρήστε στο ψυγείο μετά το άνοιγμα» στην ετικέτα ενός βάζου. Όμως, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί όταν φυλάσσουμε τα τρόφιμά μας. Αν διατηρήσετε αυτά τα κοινά υλικά στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, θα μειώσετε τη σπατάλη φαγητού και θα τα συντηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

1. Ξηροί καρποί
Τα φυσικά έλαια που έχουν οι ξηροί καρποί μπορεί να ταγγίσουν όταν έρθουν σε επαφή με ζεστές θερμοκρασίες, δίνοντάς τους μια μπαγιάτικη γεύση. Κι όταν εκτεθούν σε υγρασία, οι ξηροί καρποί μπορούν να φιλοξενήσουν μη ασφαλή βακτήρια. Τους αποθηκεύετε στην κατάψυξη σε αεροστεγές δοχείο για έως έναν χρόνο.

2. Επεξεργασμένα κρέατα
Τα σφραγισμένα επεξεργασμένα κρέατα μπορεί να διατίθενται στα σούπερ μάρκετ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αλλά μόλις ανοίξουν, θα πρέπει να μπουν κατευθείαν στο ψυγείο. Τυλίξτε τα υπολείμματα με μεμβράνη, για να μην έρθει το κρέας σε επαφή με τον αέρα και διατηρήστε τα στο συρτάρι για τα τυριά.

3. Μουστάρδα
Είτε είναι Dijon, είτε απλή, η μουστάρδα δεν θα διατηρήσει την ένταση της γεύσης της για περισσότερο από έναν μήνα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αφού ανοιχθεί η συσκευασία. Το να τη διατηρείτε στο ψυγείο θα παρατείνει αυτόν τον χρόνο για έως έναν χρόνο.

4. Φιστικοβούτυρο
Όπως και με τους ολόκληρους ξηρούς καρπούς, έτσι και εδώ τα φυσικά έλαια μπορεί να ταγγίσουν αν μείνουν στην τροφοθήκη. Οι δροσερές θερμοκρασίες του ψυγείου όχι μόνο θα κρατήσουν αυτά τα προϊόντα φρέσκα, αλλά θα σταθεροποιήσουν αυτά τα έλαια, ώστε να μην χρειάζεται να τα ανακατεύετε τόσο συχνά.

5. Ψωμί
Βαρεθήκατε να μπαγιατεύει το ψωμί πριν προλάβετε να τελειώσετε τη φρατζόλα; Διατηρήστε το στην κατάψυξη. Τυλίχτε ολόκληρη τη φρατζόλα ή φέτες της σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν. Το κατεψυγμένο ψωμί ξεπαγώνει γρήγορα στο ψυγείο, ή απλώς βάλτε τις κατεψυγμένες φέτες στην τοστιέρα κατευθείαν από την κατάψυξη.

6. Σοκολάτα
Το να αποθηκεύετε πλάκες σοκολάτας στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους, αλλά χρειάζεται προσοχή. Η σοκολάτα δεν πρέπει να εκτεθεί σε υγρασία, οπότε θα πρέπει να είναι καλά τυλιγμένη και σε αεροστεγές δοχείο. Ξεπαγώστε τη στη συντήρηση του ψυγείου και έπειτα αφήστε τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή.

7. Cookies με κομμάτια σοκολάτας
Μπορείτε κάλλιστα να βάλετε τα ψημένα μπισκότα σας στην κατάψυξη. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως πριν τα κλείσετε σε αεροστεγές δοχείο. Θα διατηρηθούν τόσο φρέσκα, όσο όταν τα βγάλατε από τον φούρνο

Tags
Back to top button