Σε εγρήγορση Γαλλία και Γερμανία ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων τον Απρίλιο και το Σεπτέμβριο του 2017, αντίστοιχα, καθώς υπάρχει φόβος ότι θα σημειωθούν κυβερνοεπιθέσεις από χάκερς.
Οι «χάκερς» βάζουν στο στόχο τους ολόκληρες χώρες ή και κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η οργάνωση «Μάτι της Πυραμίδας» έκανε κυβερνοεπίθεση στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mάριο Ντράγκι και τον μέχρι πρόσφατα πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, προκειμένου να χακάρει τα e-mails τους.
Το ζήτημα απασχολεί ιδιαίτερα και τις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, οι Anonymous εκτόξευσαν απειλές.
Ενόψει των γαλλικών εκλογών που θα γίνουν τον Απρίλιο του 2017, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν Υβ Λε Ντριαν δήλωσε ότι η Γαλλία χτίζει άμυνες και διπλασιάζει τους… ψηφιακούς της στρατιώτες.
Όπως είπε, το 2016, οι υπηρεσίας Ασφαλείας της χώρας απέτρεψαν 24.000 κυβερνοεπιθέσεις, ανάμεσα στις οποίες πολλές κακόβουλες και ιδιαίτερα περίπλοκες.
Ίδια είναι η ανησυχία και στη Γερμανία, όπου ο αρχηγός των υπηρεσιών Ασφαλείας δήλωσε: «Παρατηρούμε αυξημένες σε ένταση περιπτώσεις κυβερνητικής κατασκοπίας και κυβερνητικών επιχειρήσεων που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο Γερμανούς αξιωματούχους, μέλη του Κοινοβουλίου και υπαλλήλους των δημοκρατικών παρατάξεων».
Το 2016, οι βρετανικές επιχειρήσεις δέχτηκαν κατά μέσο όρο 230.000 κυβερνοεπιθέσεις.