Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Sextortion: Η νέα επικίνδυνη «μόδα» που «χτυπά» όλο και περισσότερους νέους

Οι ειδήσεις για εκβιασμό νεαρών κοριτσιών, αλλά και αγοριών σε μικρότερη κλίμακα, ότι θα δημοσιεύσουν προσωπικές τους φωτογραφίες στο διαδίκτυο πλέον είναι συχνότερες από ποτέ.

Κάτι που στην αρχή έμοιαζε με κάτι που δεν θα απασχολήσει τη χώρα μας, πλέον βρίσκεται σε εβδομαδιαία συχνότητα στο αστυνομικό ρεπορτάζ.

Καταγεγραμμένοι εκβιασμοί σε θύματα υπάρχουν για ηλικίες από 12 εώς 22 ετών, και οι εκβιαστές συνήθως απέσπασαν το υλικό όταν βρίσκονταν σε σχέση με το θύμα.

Οι δράστες τις περισσότερες φορές ζητούν χρηματικό αντάλλαγμα για να σβήσουν το υλικό ή ακόμα και ερωtικές πράξεις, εκβιάζοντας το θύμα. Ο ψυχολογικός εκβιασμός και ο φόβος της διαπόμπευσης μπορεί να είναι καταστροφικός για τη ψυχολογία του θύματος, για αυτό και έχουν καταγραφεί και απόπειρες αυτοκτονίας.

Για αυτό το λόγο και έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης στην Ευρώπη, με τίτλο "Say No" ώστε να ξέρουν τα θύματα πως να αντιδράσουν.

Το σημαντικότερο είναι να μην αισθανθείτε ένοχοι και να φοβηθείτε να μιλήσετε για το πρόβλημά σας.

Η σιωπή και η απομόνωση δεν είναι λύση, το αντίθετο σας κάνει να μη σκέφτεστε καθαρά και να κάνετε μοιραία λάθη.

  • Διατηρήστε τη ψυχραιμία σας
  • Μην στείλετε άλλο υλικό μετά από εκβιασμό.
  • Καλέστε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  • Κρατήστε τις συνομιλίες με τον εκβιαστή.
  • Σε καμία περίπτωση μην συναντήσετε τον εκβιαστή.
Tags
Back to top button