Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οστεοπόρωση: Το καλύτερο λαχανικό ενάντια στην απώλεια οστικής μάζας

Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να περιορίσουμε την απώλεια οστικής μάζας; Ναι, μπορούμε. Η τακτική άσκηση, η κατανάλωση υγιεινών τροφών και η διασφάλιση ότι λαμβάνετε τα σωστά θρεπτικά συστατικά μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε πιο γερά οστά.

Για παράδειγμα, λόγω του ασβεστίου και των επιπέδων βιταμίνης Κ, ένα από τα καλύτερα λαχανικά που μπορείτε να φάτε για να αποτρέψετε, ή να επιβραδύνετε την απώλεια οστικής μάζας είναι τα σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά.

Οστεοπόρωση: Ποια σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά είναι τα καλύτερα

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι φυλλωδών λαχανικών. Η λαχανίδα (kale), το σπανάκι, το μαρούλι και το σέσκουλο είναι τέτοιου είδους λαχανικά. Ωστόσο, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο είναι εκείνα που πρέπει να αναζητήσετε για πιο υγιή οστά.

Αυτά περιλαμβάνουν την λαχανίδα (kale), το μπρόκολο, το λάχανο και το κινεζικό bok choy.

Διατροφή: Το αντιοξειδωτικό τρόφιμο που θωρακίζει την καρδιά και έχει ελάχιστες θερμίδες

Και σύμφωνα με ειδικούς, αν και το σπανάκι είναι εξαιρετικά υγιεινό για εσάς, δυστυχώς περιέχει οξαλικά. Αυτά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την απορρόφηση του ασβεστίου, επομένως το σπανάκι δεν είναι καλή πηγή ασβεστίου για τα οστά σας.

Γιατί είναι σημαντικό το ασβέστιο για τα οστά

Το σώμα αποθηκεύει το μεγαλύτερο μέρος του ασβεστίου στα δόντια και τα οστά. Επομένως το ασβέστιο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των οστών. Αλλά μέχρι να κλείσετε τα 30, τα οστά σας έχουν ήδη αρχίσει να χάνουν ασβέστιο, το οποίο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια οστικής μάζας και σε οστεοπόρωση.

Η ηλικία επηρεάζει την ισχύ των οστών, ενώ και η έλλειψη ασβεστίου γενικά μπορεί να τα αποδυναμώσει ακόμα παραπάνω. Αυτό συμβαίνει επειδή εάν δεν λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο, το σώμα σας φυσικά θα το “τραβήξει” από τα οστά και τα δόντια σας.

Η βιταμίνη Κ μπορεί επίσης να βοηθήσει

Διατροφή: Οι 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε στο πρωινό σας

Μαζί με το ασβέστιο, πολλά φυλλώδη λαχανικά όπως η λαχανίδα (kale), το λάχανο και το μπρόκολο έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ. Αυτή η βιταμίνη είναι πιο γνωστή για τη διατήρηση της υγιούς πήξης του αίματος, καθώς και για τη διατήρηση γερών οστών.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Κ μπορεί να βελτιώσει την οστική πυκνότητα και να βοηθήσει στην μείωση των καταγμάτων σε άτομα που πάσχουν από οστεοπόρωση. Έχει επίσης βρεθεί ότι η βιταμίνη Κ μαζί με τη βιταμίνη D έχουν θετικά αποτελέσματα στην υγεία των οστών.

Tags
Back to top button