Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νότια Κορέα: Έφτιαξαν υβριδικό ρύζι σαν άλλου είδους κρέας

Επιστήμονες δημιούργησαν ένα νέο είδος υβριδικού τροφίμου , ένα «κρεατώδες» ρύζι που, όπως λένε, θα μπορούσε να προσφέρει μια προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον πηγή πρωτεΐνης.

Σύμφωνα με το BBC πορώδεις κόκκοι είναι γεμάτοι με μοσχαρίσια μυϊκά και λιπώδη κύτταρα, που αναπτύσσονται στο εργαστήριο. Το ρύζι επικαλύφθηκε πρώτα με ζελατίνη ψαριού για να βοηθήσει τα κύτταρα του βοείου κρέατος να προσκολληθούν και οι κόκκοι αφέθηκαν για να καλλιεργηθούν για έως και 11 ημέρες.

Οι ερευνητές λένε ότι η τροφή μπορεί να χρησιμεύσει στο μέλλον ως «ανακούφιση από την πείνα, ως στρατιωτικό συσσίτιο ή ακόμη και ως διαστημική τροφή».

Το υβριδικό ρύζι είναι προφανώς λίγο πιο σφιχτό και εύθραυστο από το κανονικό ρύζι, αλλά περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες, αναφέρει το περιοδικό Matter. Σύμφωνα με την ομάδα του Πανεπιστημίου Yonsei στη Νότια Κορέα, έχει 8% περισσότερη πρωτεΐνη και 7% περισσότερα λιπαρά.

 

Μικρό αποτύπωμα άνθρακα

Και, σε σύγκριση με το κανονικό μοσχαρίσιο κρέας, έχει μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, καθώς η μέθοδος παραγωγής εξαλείφει την ανάγκη εκτροφής και εκτροφής πολλών ζώων. Για κάθε 100 γραμμάρια (3,5 ουγκιές) παραγόμενης πρωτεΐνης, το υβριδικό ρύζι εκτιμάται ότι απελευθερώνει λιγότερο από 6,27 κιλά διοξειδίου του άνθρακα, ενώ η παραγωγή βοδινού κρέατος απελευθερώνει οκτώ φορές περισσότερο, 49,89 κιλά, λένε.

Tags
Back to top button