Μια σειρά από εύλογα ερωτήματα φαίνεται πως δημιουργούν τα "ύποπτα" σκαμπανεβάσματα των ποσοστών του αρσενικού στον οργανισμό της 34χρονης συζύγου του λέκτορα του ΑΠΘ κατά το διάστημα νοσηλείας της στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
Ιστοσελίδα παρουσιάζει τις τιμές που δείχουν τις αυξομειώσεις του αρσενικού στον οργανισμό της 34χρονης ανάλογα με το πού νοσηλευόταν η άτυχη γυναίκα. Ανάλογα δηλαδή με το αν νοσηλευόταν στην παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείο ή αν είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ όπου απαγορεύεται η λήψη τροφής ή νερού από εξωτερικό παράγοντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη μέχρι τώρα σχηματισθείσα δικογραφία, η σύζυγος του λέκτορα εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Ιουλίου του 2013 με συμπτώματα μυικής αδυναμίας στα κάτω άκρα και δυσκολία στη βάδισή της. Στις 29 Ιουλίου μπήκε, με σπασμούς, στη ΜΕΘ, με τα ποσοστά του αρσενικού να αγγίζουν τα 1923 mg ανά λίτρο ούρων, στις 31 Ιουλίου. Μετά από νοσηλεία επτά ημερών, κατάφερε να βγει από τη ΜΕΘ στις 04 Αυγούστου και μεταφέρθηκε και πάλι στην παθολογική πτέρυγα.
Να σημειωθεί για μία ακόμη φορά ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της, στη ΜΕΘ απαγορευόταν η λήψη τροφής ή νερού από εξωτερικό παράγοντα. Και ενώ η κλινική εικόνα της 34χρονης βελτιωνόταν συνεχώς, με τα ποσοστά του αρσενικού να πέφτουν, στις 7 και 8 Αυγούστου, στα 702 mg ανά λίτρο ούρων, λίγες ημέρες μετά και ενώ νοσηλευόταν στην παθολογική πτέρυγα τα ποσοστά του αρσενικού εκτοξεύτηκαν, αγγίζοντας, στις 14 και 15 Αυγούστου, τις 11.320 mg ανά λίτρο ούρων, ημερομηνίες, που αν αποδειχθεί τελικά ότι επρόκειτο για οξεία δηλητηρίαση, είναι πολύ πιθανό να δόθηκε και η θανατηφόρα δόση του αρσενικού.
Ποσοστά ασύλληπτα αν λάβουμε υπόψη ότι οι φυσιολογικες τιμές του αρσενικού είναι 50mg/L ούρων.
Η άτυχη μητέρα, στις 20 Αυγούστου, εισήχθη ξανά στη ΜΕΘ, έχοντας υποστεί και δεύτερη ανακοπή καρδιάς και στις 23 Αυγούστου κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.