Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Μετάλλαξη Ομικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα που νιώθει κανείς τις πρώτες μέρες

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού εκτιμούν όλοι ότι θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα. Ποια είναι, όμως, τα συμπτώματά της;

Η πανδημία μαίνεται, η νέα μετάλλαξη Όμικρον που εμφανίστηκε στη Νότιο Αφρική, σιγά σιγά απλώνεται σε όλο τον κόσμο, με την Ευρώπη να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. Η απειλή της μετάλλαξης Όμικρον ανατρέπει τους σχεδιασμούς των κρατών για τις γιορτές, επαναχαράσσει τις στρατηγικές άμυνας έναντι στην πανδημία, φέρνει νέα μέτρα.

Προς το παρόν στην Ελλάδα τα κρούσματα της Όμικρον είναι μερικά δεκάδες. Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν για τη γρήγορη εξάπλωσή της και τη μεγάλη της μεταδοτικότητα. Φυσικά, το όπλο απέναντι και στη μετάλλαξη Όμικρον παραμένει ένα: Το εμβόλιο. Η τρίτη δόση μάλιστα, η ενισχυτική δόση, φαίνεται ότι θωρακίζει αποτελεσματικά τον οργανισμό έναντι της μετάλλαξης Όμικρον.

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα συμπτώματα εμφανίζονται νωρίτερα, από ό,τι γενικά στον κορωνοϊό

Η βρετανική Metro, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει στη Βρετανία, επικαλούμενη την εταιρεία επιστημών Υγείας Zoe, γράφει σήμερα για τα συμπτώματα τις ανησυχητικής αυτής παραλλαγής.

Συγκεκριμένη, σημειώνει αρχικά ότι ενώ τα συμπτώματα για τον Covid-19 για κάποιον που είχε μολυνθεί με το στέλεχος Δέλτα (και κάποια άλλα στελέχη) εμφανίζονται μεταξύ πέντε και 14 ημερών, τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα.

Τα 5 συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον

Τα πρώτα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν μόλις 48 ώρες αφότου έχει μολυνθεί κάποιος με τη μετάλλαξη Όμικρον περιλαμβάνουν:

  • ρινική καταρροή,
  • ξηρό λαιμό,
  • πονοκέφαλο,
  • κόπωση και
  • φτέρνισμα.

Πώς διαφέρουν τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον από άλλες παραλλαγές;

Νέα δεδομένα αποκάλυψαν ότι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον διαφέρουν από τα «παραδοσιακά» συμπτώματα άλλων παραλλαγών του κορωνοϊού, όπως η μετάλλαξη Δέλτα.

Σύμφωνα με το NHS, τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κορωνοϊού είναι ένας υψηλός πυρετός, ένας νέος και συνεχής βήχας και μια απώλεια/αλλαγή της αίσθησης της γεύσης ή της όσφρησης.

Ο καθηγητής Tim Spector, ο επιστήμονας πίσω από την εφαρμογή παρακολούθησης συμπτωμάτων Zoe, περιέγραψε τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον ως «πιο κοντά» σε εκείνα του κοινού κρυολογήματος. Προειδοποίησε ότι όσοι έχουν συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ Covid για να βεβαιωθούν.

Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα εκτός από τα πέντε που αποκάλυψε η Zoe είναι η συμφόρηση, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Μετάλλαξη Ομικρον: Πιο ήπια η νόσος, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, προστατεύει το εμβόλιο

Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον έχουν περιγραφεί ως «εξαιρετικά ήπια», από τη νοτιοαφρικανή γιατρό Dr Angelique Coetzee, η οποία σήμανε πρώτη τον συναγερμό για τη νέα παραλλαγή.

Όμως, η Δρ Coetzee προειδοποίησε επίσης ότι ορισμένα συμπτώματα, όπως οι πονοκέφαλοι και οι μυϊκοί πόνοι, μπορεί να γίνουν πιο έντονα αισθητά, ιδίως από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου Covid μπορεί να παρουσιάσουν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα.

Tags
Back to top button