Μια νέα μελέτη προστέθηκε σε προηγούμενες παρόμοιες μελέτες και αναφέρθηκε ότι η επιλογή απλού, χωρίς γάλα και χωρίς ζάχαρη καφέ σχετίζεται με ψυχοπάθεια. Η μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ και τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Appetite, βρήκε μια συσχέτιση μεταξύ της προτίμησης για μαύρο καφέ, χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς ζάχαρη και σαδιστικές ή ψυχοπαθητικές τάσεις.
Σύμφωνα με τα νέα στο Sputnik, στη μελέτη, η οποία έλαβε τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων από 1000 ενηλίκων, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τις προτιμήσεις τους στο φαγητό και το ποτό. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε μια σειρά από τεστ που αξιολόγησαν τις αντικοινωνικές διαταραχές προσωπικότητας όπως ο σαδισμός, ο ναρκισσισμός και η ψυχοπάθεια. Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε αποκάλυψε ότι η προτίμηση για πικρές γεύσεις συνδέεται με ψυχοπαθητικές συμπεριφορές.
Καφές: Σημάδια ότι πρέπει να σταματήσετε να πίνετε
Η μελέτη βρήκε μια σχέση μεταξύ της προτίμησης για πικρό φαγητό και του «καθημερινού σαδισμού», δηλαδή της τάσης να απολαμβάνουμε μέτρια πόνο στους άλλους. Από την άλλη πλευρά, η μελέτη δεν συσχετίζει μόνο την προτίμηση του μαύρου καφέ με, για παράδειγμα, διαταραχές προσωπικότητας. Οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν ραπανάκι, σέλινο και τονωτικό νερό είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αντικοινωνικά χαρακτηριστικά.
Οι ερευνητές Χριστίνα Σαγιόγλου και Tobias Greitemeyer δήλωσαν ότι αυτές οι διαταραχές προσωπικότητας μπορεί να «γίνουν χρόνιες» σε άτομα που τους αρέσουν πάρα πολύ οι πικρές γεύσεις και να τους κάνουν να έχουν χειρότερους χαρακτήρες. Έχουν διεξαχθεί πολυάριθμες μελέτες στο παρελθόν, αποκαλύπτοντας τη σχέση μεταξύ αυτού του τύπου διατροφικών και ποτών συνηθειών και των ψυχοπαθητικών τάσεων.