Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μελέτη αποκαλύπτει: Οι βιταμίνες C και Ε βοηθούν στην ανάπτυξη των όγκων του καρκίνου του πνεύμονα

Σουηδοί επιστήμονες τόνισαν ότι τα άτομα με οποιαδήποτε μορφή καρκίνου θα πρέπει να αποφεύγουν να αλλάζουν τη διατροφή τους.

Ωστόσο, είπαν ότι η λήψη περισσότερων από όσες χρειάζονται μέσω συμπληρωμάτων θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη, σύμφωνα με το .

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Clinical Investigation , είδε επιστήμονες να δίνουν σε ποντίκια με καρκίνο πρόσθετες βιταμίνες, τις οποίες είχαν ήδη λάβει στη διατροφή τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο βιταμινών στο σύστημα ενός ποντικιού, τόσο περισσότερα νέα αιμοφόρα αγγεία σχηματίζονται μέσα στους όγκους - κάτι που θα μπορούσε τελικά να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη και την εξάπλωση της νόσου.

Αμυγδαλοβούτυρο: Πλούσιο σε βιταμίνη Ε και «καλά» λιπαρά

Ο συγγραφέας, δρ Martin Bergö από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία, δήλωσε: «Σήμερα στην κοινωνία, έχουμε πολλούς ανθρώπους που τρώνε υγιεινά, παίρνουν κάποια συμπληρώματα και στη συνέχεια μπορεί να πιούν ένα τζίντζερ και ένα smoothie. Αν τα κάνεις όλα αυτά, μπορεί να καταλήξεις στα επίπεδα των δόσεων για τα οποία μιλάμε».

Ο Δρ Martin δήλωσε ότι οι βιταμίνες εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντικές για την ανθρώπινη υγεία.

Η βιταμίνη C βρίσκεται κυρίως σε φρούτα και λαχανικά όπως τα λεμόνια, οι πιπεριές, οι φράουλες, τα μαύρα φραγκοστάφυλα, το μπρόκολο και οι πατάτες.

Λειτουργεί προστατεύοντας τα κύτταρα, διατηρώντας υγιές το δέρμα, τα αιμοφόρα αγγεία, τα οστά και τους χόνδρους και προάγει την επούλωση των πληγών.

Η έλλειψη βιταμίνης C μπορεί να προκαλέσει σκορβούτο.

Η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων, όπως τα φυτικά έλαια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι και τα δημητριακά.

Βοηθά στη διατήρηση υγιούς δέρματος και ματιών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Tags
Back to top button