
Υλικά συνταγής
για τα κολοκυθάκια
2 κολοκύθια μετρίου μεγέθους
100γρ. λευκό τυρί
1 αυγό
½ φλιτζ. μαϊντανός φύλλα
½ φλιτζ. δυόσμος φύλλα
1 κρεμμύδι ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4-5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
4-5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¼ κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
για τη σως γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
½ λεμόνι (ο χυμός του)
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση συνταγής
1. Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, τα ξύνουμε εξωτερικά και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι «πιέζοντας» τα, που και που, για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά έως ότου ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.