Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Έρευνα Deloitte: Αβέβαιο το μέλλον των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Οι οικονομικοί διευθυντές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για την επόμενη μέρα της οικονομίας και της αγοράς στην Ελλάδα...

Σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής έρευνας που διεξάγει η Deloitte με τη συμμετοχή 1.580 CFOs (οικονομικοί διευθυντές) από 19 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η ανασφάλεια για το μέλλον της οικονομίας στη χώρα παραμένει έκδηλη, με τον μέσο όρο των απαντήσεων να εκφράζει την απαισιοδοξία που υπάρχει αναφορικά με τις οικονομικές προοπτικές των εταιρειών στην Ελλάδα, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Στην ερώτηση «Πώς θα χαρακτηρίζατε τα επίπεδα της οικονομικής αβεβαιότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις», 82% των ερωτηθέντων από την ελληνική αγορά απάντησε «εξαιρετικά υψηλά», ενώ αναφορικά με το αν η τρέχουσα περίοδος είναι κατάλληλη ώστε να πάρει μία εταιρεία επιχειρηματικά ρίσκα, 82% των CFOs απάντησε αρνητικά. Παράλληλα, το 80% των CFOs στην Ελλάδα υποστηρίζει την υιοθέτηση κοινών οικονομικών και πολιτικών πρακτικών στην ΕΕ.

Την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των οικονομικών διευθυντικών στελεχών στην Ελλάδα εκφράζει ανησυχία για το μέλλον, 61% των ερωτηθέντων αναφορικά με το κλίμα της αγοράς στη χώρα μας απάντησαν πως προβλέπουν αύξηση εσόδων για τις εταιρείες τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 34% προβλέπει αύξηση των προσλήψεων, έναντι μόλις 18% που προβλέπει μείωση.

Σε ό,τι αφορά τις στρατηγικές προτεραιότητες των οικονομικών διευθυντών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για τον επόμενο χρόνο, ο έλεγχος του κόστους, η ευρύτερη ανάπτυξη του οργανισμού και η εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά παραμένουν στην κορυφή των προτιμήσεων, ενώ η μείωση του λειτουργικού κόστους και η επέκταση σε νέες αγορές ακολουθούν.

Αναφορά γίνεται, επίσης, στους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, με τους ερωτηθέντες CFOs να θεωρούν πως η προοπτική της οικονομίας, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η μείωση της ζήτησης, και τέλος η έλλειψη κεφαλαίων, μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξόδου κάποιας χώρας από την ΕΕ, 29% των «Ελλήνων» CFOs θεωρεί μία τέτοια εξέλιξη πιθανή, σε σύγκριση με το 33% του συνόλου των Ευρωπαίων CFOs που θεωρεί πιθανό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Tags
Back to top button