Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έλλειψη ύπνου και ψυχική υγεία: Ποια η σχέση τους

Ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητα ρύθμισης των συναισθημάτων σε ανθρώπους που πάσχουν από άγχος ή κατάθλιψη.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι με φτωχό ύπνο δυσκολεύονται να δουν τις καταστάσεις θετικά.

Οι επιστήμονες από το University of Illinois at Chicago College of Medicine μέτρησαν τη δραστηριότητα διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου σε 78 εθελοντές από 18 έως 65 ετών που είχαν διαγνωστεί με αγχώδη διαταραχή, μείζονα κατάθλιψη ή και τα δύο.

Οι συμμετέχοντες είδαν ενοχλητικές εικόνες βίας και τους ζητήθηκε απλώς να κοιτούν τις εικόνες και να μην προσπαθούν να ελέγξουν την αντίδραση ή να «επανεκτιμήσουν» αυτό που είδαν με πιο θετικό τρόπο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ειδικών, ο φτωχός ύπνος επηρεάζει συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη ρύθμιση αρνητικών συναισθηματικών αντιδράσεων, ιδιαίτερα σε όσους έχουν άγχος και κατάθλιψη, περιορίζοντας την ικανότητα να βλέπουν τα πράγματα θετικά.

Αυτό συμβαίνει γιατί συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά για να μετατρέψουν αρνητικές συναισθηματικές αντιδράσεις στους πάσχοντες από άγχος ή κατάθλιψη.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια Heide Klumpp, στους ανθρώπους με κατάθλιψη ή άγχος η επανεκτίμηση μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολη, επειδή αυτές οι διαταραχές χαρακτηρίζονται από χρόνια αρνητικότητα, που κάνει δύσκολο να βλέπουν το καλό στις καταστάσεις.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτό ισχύει σε όσους έχουν χαμηλότερα επίπεδα αποτελεσματικού ύπνου.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Depression and Anxiety.

Πηγή: onmed.gr

Tags
Back to top button