Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων - Ζωντανές οι μνήμες (βίντεο)

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γενοκτονία των Ποντίων και η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη που άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχθεί πολλούς από αυτούς θρηνεί και δεν ξεχνά. Στις 19 Μαϊου οι εκδηλώσεις για τη γενοκτονία κορυφώνονται με τη συγκέντρωση στο μνημείο της Πόντιας μάνας, στη μνήμη των 353.000 ψυχών που έφυγαν τότε ενώ οι Θεσσαλονικείς ζητούν διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

«Είναι γενοκτονία και είναι κρίμα να μην το αναγνωρίζουν αυτό. Εγώ το έχω ζήσει με τον παππού μου και τη γιαγιά μου, ενώ η μητέρα μου ακόμα μιλάει γι αυτό» δήλωσε στην κάμερα του Open μια απόγονος του Ποντιακού ελληνισμού. Κάθε ποντιακή οικογένεια στη Θεσσαλονίκη κρατά ζωντανές τις μνήμες που ζωντανεύουν κάθε φορά που το ημερολόγιο δείχνει 19 Μαϊου.

Η αναγνώριση από τις περισσότερες χώρες θα απαλύνει τις ανοιχτές πληγές καθώς οι Πόντιοι θεωρούν ότι πρόκειται για θεμελιώδες ζήτημα αποκατάστασης της ιστορίας μνήμης. Την ίδια ώρα δηλώνουν δυσαρεστημένοι επειδή το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν εξέδωσε ψήφισμα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.  

Σημειώνεται ότι το Open TV με καθημερινά του αφιερώματα από τις 19 Απριλίου μέχρι και τις 19 Μαϊου θα αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας. Οι εκδηλώσεις μνήμης στη Θεσσαλονίκη θα κορυφωθούν στις 19 Μαϊου με τη μεγάλη συγκέντρωση μπροστά στο μνημείο της πόντιας μάνας και πορεία προς το τουρκικό προξενείο.

Tags
Back to top button