Ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, αλλά και των δύο άλλων θυμάτων της επίθεσης στο Χαριλάου που νοσηλεύονται τραυματισμένοι, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να συλλάβει όλους όσους εμπλέκονται στην δολοφονική επίθεση στο Χαριλάου, αλλιώς θα πρόκειται για ήττα.
Όπως διευκρίνισε, «επίσημα δεν έχω τη δυνατότητα να γνωρίζω τίποτα ... εφόσον τελικώς παραστούμε για την υποστήριξη της κατηγορίας, την υποστήριξη της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, αλλά και των δύο άλλων που νοσηλεύονται, θα μπορούμε να πληροφορηθούμε για το τι λέει η δικογραφία και το τι στοιχεία υπάρχουν, μόνο αφού απολογηθεί ο κατηγορούμενος ... τότε μόνο μπορούμε να δηλώσουμε υποστήριξη της κατηγορίας και να πάρουμε αντίγραφα».
Ωστόσο «ανεπισήμως, γνωρίζω ότι η ΕΛΑΣ έχει πάρα πολλά στοιχεία ... ο κατηγορούμενος αρνείται την συμμετοχή του στην πράξη ... υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία ... από τις κάμερες της περιοχής ... από την αναγνώρισή του ... από το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου. Είναι στοιχεία που αναδεικνύονται στα δικαστήρια ... τα υπολογίζουν και δικαιολογούν αποφάσεις με αυτά».
«Για εμάς έχει σημασία η πλήρης εξιχνίαση του εγκλήματος, γιατί οι δράστες είναι περίπου οκτώ και πρέπει να συλληφθούν όλοι. Θα κατηγορηθούν όλοι για το ίδιο αδίκημα, ανεξάρτητα αν κάποιος από αυτούς μαχαίρωσε ή χτύπησε στο κεφάλι το θύμα, αν μαχαίρωσε τους άλλους δύο ή τους χτύπησε. Τα αδικήματα που θα αντιμετωπίσουν όλοι μόλις εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση (αλλιώς θα είναι ήττα της ΕΛΑΣ) είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση για όλους και επίσης δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας για όλους», τόνισε ο κ. Κούγιας, προσθέτοντας σε άλλο σημείο ότι «οι ποινές που απειλούνται είναι ισόβιες καθείρξεις για όλους και από 15 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας για όλους».
Κατήγγειλε παράλληλα ότι ο ίδιος έχει «την πληροφορία ότι αυτή την στιγμή υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξύ όλων όσων συμμετείχαν να "προσφερθεί" αυτός ο ένας και να συγκαλυφθούν οι άλλοι. Μόνο και μόνο η κίνησή τους μετά το σφάξιμο του παιδιού, τα χτυπήματα στο κεφάλι και τους τραυματισμούς των δύο άλλων, να φύγουν όλοι αστραπιαία, δείχνει το δόλο. Αν δεν υπήρχε δόλος για την ανθρωποκτονία, δεν θα έφευγαν, θα έμεναν εκεί να βοηθήσουν τα παιδιά ... αυτά αξιοποιούνται στα δικαστήρια».