Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Δείτε γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες έβαζαν νερό στο κρασί τους

Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν αδυναμία στην κατανάλωση κρασιού, αλλά προτιμούσαν να το πίνουν νερωμένο, ώστε να αποφεύγουν όλες τις δυσάρεστες συνέπειες του άκρατου οίνου.

Ήταν σημαντικό για εκείνους να απολαμβάνουν τη γεύση του, παράλληλα όμως προσπαθούσαν να παραμένουν νηφάλιοι. Έτσι νέρωναν το κρασί τους και δεν το έκαναν απλώς προσθέτοντας νερό. Το νέρωμα το έκαναν μέσα σε ένα αγγείο και πρόσθεταν ακόμα και βότανα, όπως μέντα ή γλυκάνισο, ώστε η γεύση να μην αλλοιωθεί εντελώς.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως το κρασί θεωρούταν τότε και ως ένας τρόπος καθαρισμού και βελτίωσης της γεύσης του -συχνά στάσιμου- νερού. Συνήθως, η αναλογία ήταν τρία ή τέσσερα μέρη νερού προς ένα μέρος κρασί. Υπάρχουν, επίσης, αναφορές για την προσθήκη λεμονιού και θαλασσινού νερού ή ακόμα κι ενός μίγματος μελιού.

Η κατανάλωση κρασιού που δεν είχε αναμειχθεί με νερό, ο «άκρατος οίνος» δηλαδή, θεωρούταν στην Αρχαία Ελλάδα βαρβαρότητα και συνηθιζόταν μόνο από αρρώστους ή κατά τη διάρκεια ταξιδιών ως τονωτικό.
 

Tags
Back to top button