Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αντι-στρες: Γιατί μας ηρεμούν οι ήχοι της φύσης

Είναι γνωστό ότι οι ήχοι της φύσης μας βοηθούν να χαλαρώσουμε, ενώ όπως αποκαλύπτουν τα εγκεφαλογραφήματα σχετικής έρευνας οι φυσικοί αυτοί ήχοι μπορούν να συμβάλλουν σε καλύτερη απόδοση σε έργα που απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση και προσοχή.

Οι ερευνητές από την Ιατρικής Σχολή του πανεπιστημίου του Sussex διαπίστωσαν ότι το παίξιμο φυσικών ήχων επηρεάζει τα συστήματα του οργανισμού,  επιδρά στον μηχανισμό δράσης ή φυγής του στρες καθώς και στη λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Dr Cassandra Gould van Praag εξηγεί ότι «σε όλους μας είναι γνώριμο αυτό το συναίσθημα της χαλάρωσης και της αποσύνδεσης που βιώνουμε μετά από μια βόλτα στην εξοχή και τώρα έχουμε στοιχεία από τον εγκέφαλο και το σώμα που μας βοηθούν να κατανοήσουμε αυτή την δράση».

Η έρευνα κατέστη δυνατή χάρη στη συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνών και επιστημόνων και από τα αποτελέσματά της εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθηθούν ιδιαίτερα οι άνθρωποι που ταλανίζονται από το στρες.

Πηγή:

Tags
Back to top button