Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Υπέρταση: Τρία τρόφιμα για να «μειώσετε την αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών που απειλούν τη ζωή, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, επίσης γνωστή ως υπέρταση, αναφέρεται συχνά ως «σιωπηλός δολοφόνος» καθώς χαρακτηρίζεται από έλλειψη συμπτωμάτων. Ευτυχώς, απλές αλλαγές ως προς τις καθημερινές συνήθειες μπορούν να σας βοηθήσουν να τη μειώσετε.

Σύμφωνα με μελέτη η καθημερινή λήψη ενός γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη ή γεύσεις φρούτων θα μπορούσε να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση είτε το τρώτε σκέτο είτε με δημητριακά.

Επίσης, η κατανάλωση καρυδιών και το τσάι βοτάνων, ιδιαίτερα του ιβίσκου συνεισφέρουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα της μείωσης της αρτηριακής πίεσης.

Πώς πραγματοποιήθηκε η μελέτη

Η μελέτη εξέτασε 915 ενήλικες και μέσω ενός ερωτηματολογίου σημείωσαν πόσο γιαούρτι κατανάλωναν.

Τα οφέλη των γαλακτοκομικών

Τα γαλακτοκομικά τρόφιμα, ειδικά το γιαούρτι, μπορεί να είναι ικανά να μειώσουν την αρτηριακή πίεση καθώς περιέχουν μια σειρά μικροθρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, του μαγνησίου και του καλίου, τα οποία εμπλέκονται στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Επίσης, περιέχουν βακτήρια που προάγουν την απελευθέρωση πρωτεϊνών που μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Κατά συνέπεια όσο συχνότερη κατανάλωση τόσο μεγαλύτερο το κέρδος για την υγεία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.

Tags
Back to top button