Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Υπάρχει, τελικά, ζωή στον Άρη;

Τον Ιούνιο του 1957, πραγματοποιήθηκε στο Flagstaff της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνάντηση της Διεθνούς Αστρονομικής Επιτροπής, που είχε ως αντικείμενο τον πλανήτη Άρη.

Η συνάντηση διήρκησε από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου του 1957. Αστρονόμοι από δώδεκα χώρες είχαν υποβάλλει τις εκθέσεις τους επί των αποτελεσμάτων των παρατηρήσεών τους κατά τη διάρκεια του 1956, οπότε και ο Άρης είχε πλησιάσει σε απόσταση 56.000.000 χιλιομέτρων από τη Γη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δρ. Slipher, συνοψίζοντας τις εκθέσεις των συναδέλφων του ανέφερε τα εξής:

  • Είναι προφανές ότι οι ατμοσφαιρικές συνθήκες του Άρη ομοιάζουν προς αυτές της Γης, αλλά με σημαντικότερες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
  • Ο πολικός κύκλος του Άρη, ο οποίος είναι ορατός σε χιλιάδες φωτογραφίες, αποτελείται προφανώς από τρία στρώματα. Το πρώτο από αυτά τα στρώματα αποτελείται από μέταλλα, ανάλογα με αυτά που βρίσκονται στη Γη, το δεύτερο αποτελείται από πάγους και το τρίτο από λευκά νέφη, που αποτελούν την ατμόσφαιρα.
  • Στον Άρη βρέχει. Έτσι μόνο είναι δυνατό να εξηγηθούν οι κηλίδες, που συσκοτίζουν συχνά τον πλανήτη.
  • Είναι πιθανό να υπάρχει στον Άρη κάποιο είδος οργανικής ζωής, η οποία όμως, δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί με αυτή της Γης.
  • Ένα μυστηριώδες γαλάζιο φως φωτίζει περιοδικά ορισμένα μέρη του πλανήτη και το οποίο επιτρέπει την ευκολότερη παρατήρηση της επιφάνειας. Το φως, όμως, αυτό, δεν είναι ταυτοχρόνως ορατό από όλα τα παρατηρητήρια της Γης.

Φωτογραφίες του πλανήτη είχαν ληφθεί από παρατηρητήρια των ΗΠΑ, της Νοτίου Αφρικής, της Γαλλίας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας, της Αργεντινής και της Ιάβα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 21/06/1957…

Tags
Back to top button