Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρομερή ανατροπή σε δημοσκόπηση για τους θεσμούς της ελληνικής κοινωνίας από τους πολίτες προκαλεί σοκ και δέος

Σε πολλά ερωτήματα δίνει απαντήσεις η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του «Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά 14 χρόνια μετά την κρίση, ότι η ελληνική κοινωνία δεν εμπιστεύεται κανέναν ουσιαστικά, ούτε την εκκλησία, για πρώτη φορά.

Οικογένεια Στρατός οι θεσμοί που εμπιστεύονται οι Έλληνες πολίτες σε δημοσκόπηση που δεν αναφέρει πουθενά την Θρησκεία  

Έρευνα της που παρουσιάζεται στην εκδήλωση που διοργανώνει το «Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας» με τίτλο «Κράτος δικαίου, Δημοκρατία και Δικαιοσύνη», αναφέρει την ελληνική Οικογένεια και τον στρατό ως τους κύριους θεσμούς της χώρας.

Στην ερώτηση «πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς;», τις περισσότερες θετικές απαντήσεις έλαβε η οικογένεια, καταγράφοντας ισοζύγιο έναντι των αρνητικών +77. Ακολουθούν αρκετά πιο κάτω οι Ένοπλες Δυνάμεις με +40. Τρίτος θεσμός σε εμπιστοσύνη μετρήθηκαν τα Πανεπιστήμια, με ισοζύγιο +24.
Οριακά αρνητικό μετρήθηκε το ισοζύγιο για την Εκκλησία (-3) και την Αστυνομία (-7).

Στους επόμενους θεσμούς αναδεικνύεται μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών. Δικαιοσύνη, υπερεθνικοί θεσμοί (ΕΕ, ΟΗΕ κ.λπ.) και ΕΣΥ καταγράφονται στο φάσμα του -24 έως -31.

Ακόμα χαμηλότερη είναι η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, τις τράπεζες και το Κοινοβούλιο (περί το -50).

Η έρευνα κρατά το βαθμό εμπιστοσύνης προς το Κοινοβούλιο ως δείκτη γενικότερης πολιτικής εμπιστοσύνης.
Το αρνητικό ισοζύγιο αγγίζει το -70 σε θεσμούς όπως τα ΜΜΕ, τα συνδικάτα και τα πολιτικά κόμματα.

Συμπερασματικά οι Έλληνες πολίτες για πρώτη φορά έβαλαν την ελληνικιή Ορθόδοξη εκκλησία σε δημοσκόπηση, έστω και με οριακό αρνητικό πρόσημο, εκτός κάδρου των θεσμών που εμπιστεύονται, αποστέλλωντας ισχυρότατα μυνήματα στην ηγεσία της.

Η θρησκεία και ειδικά ελληνική Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με τον Έλληνα, όχι μόνο από την γέννηση του ελληνικού κράτους, αλλά από την εποχή ιδρύσεως του Βυζαντίου.

Αυτό δεν πρέπει να διαφεύγει σε κανέναν  σε Έλληνα Αξιωματούχο στην χώρα μας, είτε πρώην είτε τωρινό, διότι  είναι μέγα θέμα για τον ίδιο τον ελληνισμό στο σύνολο του η εμπιστοσύνη στην ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία  για την συνέχεια της ύπαρξης του τα επόμενα χρόνια. 

Επίσης το ποσοστό -70 % αρνητική άποψη των Ελλήνων πολιτιών σε πολιτικά κόμματα, συνδικάτα, δημοσιογραφία και ΜΜΕ, αποτελεί κόλαφος για μια χώρα της Ευρώπης, κοιτίδα μάλιστα της δημοκρατίας.

Το “ μαύρο” των Ελλήνων πολιτών τράπεζες, κυβέρνηση και  Κοινοβούλιο (περί το -50), αποδυκνύει την βαθύτατη κρίση που βιώνει η χώρα μας από το 1974 και μετά.

Η οικονομική κρίση του 2009-10 έχει γίνει κοινωνική, θεσμική, πολιτική και ιδεολογική κρίση πλέον για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, φέρνοντας τα πάνω κάτω σε τομείς που ήταν αμετάβλητοι για δεκάδες χρόνια.  

Το σύστημα Υγείας και οι ξένοι θεσμοί ΕΕ ΟΗΕ κτλπ, είναι επίσης εκτός κάδρου εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι το γεγονός ότι η χώρα μπορεί να βγήκε από τα μνημόνια, έχει βαθιά όμως και μεγάλη κρίση θεσμών και εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους πολιτικούς, ενώ τα οικονομικά προβλήματα ταλανίζουν την ψυχολογία των πολιτών.

Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουν οι Έλληνες πολιτικοί που νοιάζονται μόνο για την εξουσία, τόσο το καλύτερο για την χώρα μας επιτέλους και τους δοκιμαζόμενους πολίτες.      

 

Tags
Back to top button