Νέα πρόσωπα που πρωτοστατούν στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάξει το κόμμα θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των εκλογών της 7ης Ιουνίου.
Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να εκλεγούν στην επόμενη βουλή όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα από την αγορά και την κοινωνία. Άτομα με μικρή ή μεγάλη επαγγελματική πορεία και διαφορετικού επιπέδου μόρφωση, που θέλουν να συνεισφέρουν στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ανάμεσα στις επιλογές του κ. Μητσοτάκη θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και τρία ονόματα που συμμετείχαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές και έφεραν νέο αίμα και εκλογικές δυνάμεις στη ΝΔ., με πρώτο τον Γιώργο Αμυρά, τον βουλευτή που προέρχεται από το Ποτάμι.
Ο Γιώργος Αμυράς θα είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα. Είχε βάλει υποψηφιότητα με το κόμμα της Πειραιώς και στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και είχε χάσει την έδρα από τον Θοδωρή Ζαγοράκη για μερικές μόνο ψήφους. Έτσι, λοιπόν, στελέχη της Πειραιώς πρότειναν στον κ. Αμυρά να βάλει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές και εκείνος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δέχθηκε.
Ο Γιώργος Αμυράς σε περιοδεία στις ευρωεκλογές 2019
Στην 36η θέση βρέθηκε στις ευρωεκλογές η προερχόμενη από το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας Τόνια Αράχωβα και θα είναι υποψήφια βουλευτής στον νομό. Η κυρία Αράχωβα είχε επιλεγεί από το Μητρώτο Στελεχών και είχε καταθέσει το βιογραφικό της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει 23 γυναίκες, κάθε ηλικίας, κάποιες από τις οποίες έχουν οικογένεια με παιδιά, προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και έχουν ως κοινό παρονομαστή το γεγονός ότι βλέπουν το Μητρώο Στελεχών ως ευκαιρία να ενεργοποιηθούν στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας τους.
Κατάγεται από το Αγρίνιο, θα είναι υποψήφια στην Αιτωλοακαρνανία η Τόνια Αράχωβα
Η Τόνια Αράχωβα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Έχει διατελέσει από τον Ιούνιο του 2011 έως και τον Μάρτιο του 2014 Λειτουργική Γενική Διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος όπου και συνεχίζει και εργάζεται από το 1995. Έχει πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ, PPM (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική) από τα Τμήματα Οικονομικών Σπουδών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μs (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ με κατεύθυνση Πολιτική Επικοινωνία) από το ΕΚΠΑ.
Είναι η πρώτη Ελληνίδα στα 80 χρόνια λειτουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης που εκλέχθηκε τον Μάρτιο του 2017 μέλος του Governing Board της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών (IFLA). Διατελεί officer στο Management & Marketing Section και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για το Βραβείο IFLA International Libraries Marketing Award. Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Μιλά γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά. Είναι Διευθύντρια Σύνταξης του λογοτεχνικού περιοδικού (δε)κατα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την στρατηγική διοίκηση, το marketing, την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και την πολιτιστική διπλωματία.
Υποψήφιος στον βόρειο τομέα της Αθήνας θα είναι ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές εξελέγη 11ος. Οπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του:
Γεννήθηκα στην Καβάλα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι γέννημα-θρέμμα της Μακεδονίας, με πατέρα πρόσφυγα από τον Πόντο. Σπούδασα νομικά στο Αριστοτέλειο και διεθνείς σχέσεις στο Fletcher School στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης. Δίδαξα διεθνή πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκω διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο.
Έχω γράψει δεκάδες άρθρα, μελέτες και βιβλία. Έχω δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα.
Υπήρξα καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο Fletcher School στη Βοστόνη. Σήμερα είμαι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και συγγραφέας του βιβλίου «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ξένος Τύπος», Πατάκης, 2014.
Από το 2002 διευθύνω μια διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία, τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας» (www.olympiasummeracademy.org) γιατί η χώρα μας μπορεί και πρέπει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.
Από το 2009 διευθύνω τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη (www.navarinonetwork.org) γιατί ο ενημερωμένος πολίτης είναι δύναμη χειραφέτησης της δημοκρατίας και γιατί η Θεσσαλονίκη δικαιούται έναν ευρύτερο περιφερειακό ρόλο στα Βαλκάνια.