Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα, το 1890…

Στις 16 Ιανουαρίου του 1890, ο ανταποκριτής της εφημερίδας “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ” από την Κέρκυρα μετέδιδε μια συνταρακτική είδηση.Σε ένα πλοίο που απέπλεε από μια μικρή νησίδα, επιβιβάστηκε ως επιβάτιδα μια γυναίκα μυστηριώδης, ρακένδυτη και ρικνή, δύσμορφη και ζαρωμένη, την οποία παρέλαβε ο κυβερνήτης του πλοιαρίου.Κατά τη διάρκεια του πλου, ο καπετάνιος είδε ξαφνικά να ξετυλίγεται ενώπιόν του μια συγκλονιστική σκηνή. Ένας καλόγερος, καταμεσής του καταστρώματος, βοώντας και γνέφοντας, έδιωχνε επιμόνως τη μυστηριώδη γυναίκα από το πλεούμενο, προτείνοντας τον Σταυρό μπροστά στο πρόσωπό της. Η γυναίκα κάποια στιγμή υπέκυψε στον αμείλικτο διωγμό του καλόγερου και τρεκλίζοντας, ρίχτηκε μες στη θάλασσα, όπου και εξαφανίστηκε.Ο κυβερνήτης, όταν επέστρεψε στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενημέρωσε σχετικώς το τοπικό υγειονομείο και κατόπιν κίνησε για τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού, για να προσευχηθεί.Η θήκη, μέσα στην οποία κείτονταν το σεπτό λείψανο του Αγίου, ήταν ανοιχτή για το ευλαβικό προσκύνημα των πιστών. Μόλις ο καπετάνιος το αντίκρισε, αμέσως αναγνώρισε τον καλόγερο που είχε δει στο κατάστρωμα του πλοίου του να εκδιώκει με μανία τη ρακένδυτη και ρικνή γυναίκα.Ευθύς έγινε κατανοητό ότι ο Άγιος Σπυρίδωνας είχε αποτρέψει από το νησί την επανεμφάνιση της χολέρας.Ένα παραπλήσιο θαύμα, άλλωστε, είχε συμβεί και όταν ενέσκηψε προ ετών χολέρα στο νησί. Μόλις ολοκληρώθηκε η λιτανεία με το σεπτό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα, αμέσως έπαψε η θανατηφόρος ασθένεια. Το θαύμα αυτό πανηγυριζόταν με συμμετοχή πλήθους κόσμου στη μνήμη του Αγίου.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 16/01/1890…
Tags
Back to top button