Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Το παλαιότερο βιβλίο της Ευρώπης (φωτό)

Είναι επίσημο. Το παλαιότερο άθικτο χειρόγραφο της Ευρώπης είναι ένα λατινικό αντίγραφο του Ευαγγελίου του Ιωάννη, το οποίο ονομάζεται «Ευαγγέλιο του Αγίου Cuthbert (Κουθβέρτος)»

Βρέθηκε στον τάφο του Αγίου Κουθβέρτος, ο οποίος ήταν μοναχός που πέθανε 687 και τα λείψανα του παραμένουν άφθαρτα μέχρι και σήμερα.

Το βιβλίο δεν είχε τοποθετηθεί απο την αρχή στον τάφο, αλλά εικάζεται ότι ο τάφος και άλλα πολύτιμα αντικείμενα μετακινήθηκαν σε μυστικό μέρος για να σωθούν από τις επιδρομές των Βίκινγκς.

Ανακαλύφθηκε το 1104, όταν τα πράγματα στο νησί της Βρετανίας είχαν ηρεμήσει και οι επιδρομές είχαν σταματήσει.

Το στολισμένο δερμάτινο δεσιμό του είναι άθικτο, και το κείμενο, πολύ σοβαρό, είναι εύκολα αναγνώσιμο. «Μπορούμε να ατενίσουμε τώρα αυτό το μικρό θησαυρό της αγγλοσαξωνικής περιόδου, όπως ακριβώς εκείνοι που τον δημιούργησαν τον έβδομο αιώνα μπορούσαν να τον δουν», είχε δηλώσει η διευθύντρια της Βρετανικής Εθνικής Βιβλιοθήκης, Λιν Μπρίντλεϊ.

 

 

Tags
Back to top button