Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το μυστηριώδες φωτοστέφανο του Βούδδα…

Το 1931, ένας Άγγλος επιστήμονας και περιηγητής, που είχε επισκεφτεί την Κίνα, έγραφε στους «Times» για την εμφάνιση της εικόνας του προσώπου του Βούδδα πάνω από το ιερό, για τους Κινέζους, όρος Emei στα νοτιοδυτικά της τεράστιας αυτής ασιατικής χώρας, με τον απαράμιλλο πολιτισμό.

Κάθε χρόνο, την άνοιξη, χιλιάδες προσκυνητές ανέρχονται στο βουνό, σε ύψος 4.000 μέτρων περίπου, για να δουν την «Δόξα του Βούδδα», όπως την ονομάζουν. Όσοι φτάνουν στην κορυφή του ιερού όρους Emei, η οποία δεν καλύπτεται ποτέ από εαρινά νέφη, βλέπουν ευδιάκριτα μια ανθρώπινη μορφή κάτω από την κορυφή και μέσα στα χαμηλωμένα σύννεφα, που αιωρούνται γαλήνια. Η κεφαλή της μυστηριώδους αυτής μορφής περιβάλλεται από ένα πολύχρωμο φωτοστέφανο, στα χρώματα της ίριδας και οι Κινέζοι πιστεύουν ότι εμφανίζεται ο ίδιος ο Βούδδας.

Ο Άγγλος επιστήμονας υποστήριζε ότι κάτω από ορισμένες συνθήκες, πολύχρωμα νέφη αιωρούνται κάτω από την κορυφή του όρους. Επί του νέφους αυτού με τις ακτινοειδείς ραβδώσεις όλων των χρωμάτων της ίριδας, αντανακλάται αμυδρά το πρόσωπο του παρατηρητή του φαινομένου, μα οι πιστοί, φυσικά, φαντάζονται ότι βλέπουν το πρόσωπο του Βούδδα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 30/03/1931…

Tags
Back to top button