Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Το κρέας γίνεται είδος πολυτελείας: Η τιμή του μοσχαριού εκτοξεύτηκε κατά 55% σε δύο χρόνια

Οι διαδοχικές αυξήσεις στην αξία του κρέατος συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με αποτέλεσμα ολοένα και λιγότεροι αγοραστές να είναι σε θέση να επιλέξουν το μοσχάρι.

Η τιμή του κρέατος κινείται ανεξέλεγκτα στην αγορά, καθώς οι συνεχείς ανατιμήσεις έχουν καταστήσει το μοσχαρίσιο κρέας απρόσιτο για σημαντική μερίδα των καταναλωτών. Είναι ενδεικτικό ότι το μοσχάρι έχει καταγράψει άνοδο 55% την τελευταία διετία. Ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος της ομοσπονδίας κρεοπωλών, σχολίασε: «Το μοσχάρι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, έχει σημειώσει αύξηση της τάξης του 55% τα τελευταία δύο χρόνια. Επειδή δεν υπάρχει εγχώρια παραγωγή, είναι αμφίβολο αν αυτή η άνοδος μπορεί να ανακοπεί. Αντίθετα, στα πουλερικά και το κοτόπουλο έχουμε μια σχετική σταθερότητα τους τελευταίους μήνες. Η τσέπη του καταναλωτή έχει συρρικνωθεί, η αγοραστική του ικανότητα έχει μειωθεί».

Ένας κρεοπώλης ανέφερε στο MEGA τις ενδεικτικές τιμές: «Ένα κομμάτι μοσχάρι χωρίς κόκκαλο, κατάλληλο για μαγείρεμα, ξεκινάει από τα 15,98 με 16 ευρώ το κιλό. Ένα ολόκληρο κοτόπουλο κοστίζει 3,48 ευρώ. Το χοιρινό φιλέτο χωρίς κόκκαλο, για μαγείρεμα, κυμαίνεται γύρω στα 5,98 ευρώ. Η τιμή για ολόκληρο αρνί και κατσίκι διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στα 13,98 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων του κεφαλιού και της συκωταριάς, και από εκεί και πέρα η τιμή διαφοροποιείται ανάλογα με το κομμάτι».

 

Tags
Back to top button