Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το ιερό κιβώτιο των Άγγλων που περιείχε τις θεραπείες για κάθε ασθένεια…

Κάπου στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχει κρυμμένο ένα κιβώτιο, που κλείνει μέσα του γραπτές τις λύσεις για όλα τα παγκόσμια προβλήματα και τις θεραπείες για όλα τα νοσήματα.

Σύμφωνα με την Εταιρία της Πανάκειας, που έδρευε στο Bedford, το κιβώτιο αυτό χρονολογείται από το 1814, οπότε πέθανε η προφήτισσα Joanna Southcott, ύστερα από μια ζωή γεμάτη αγαθοεργίες.

Μέσα στο κιβώτιο αυτό, λίγο πριν τον θάνατό της, σφράγισε όλα τα έγγραφα μυστικά της. Άφησε, επίσης, οδηγίες για το πώς θα έπρεπε να ανοιχτεί και για το πώς θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί το πολύτιμο υλικό του.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, το κιβώτιο εντοπίστηκε και ανοίχτηκε στις 11 Ιουλίου 1927, παρουσία ενός Επισκόπου, αλλά και του πασίγνωστου ερευνητή μεταφυσικών φαινομένων Χάρι Πράις. Εν τέλει, βρέθηκε κενό περιεχομένου. Όμως, η Εταιρία της Πανάκειας ισχυρίστηκε ότι η εκδοχή αυτή ήταν ανακριβής και ότι το κιβώτιο που ανοίχτηκε, δεν ανήκε στην Joanna Southcott.

Μία άλλη εκδοχή ήθελε τον Χάρι Πράις να έχει εκείνος στην κατοχή του το κιβώτιο, κάτι όμως που αμφισβητήθηκε σθεναρά από τους οπαδούς της προφήτισσας.

Η Εταιρία προέβη σε πολλές ανακοινώσεις στον βρετανικό Τύπο και καλούσε επιμόνως τους Επισκόπους να ανακαλύψουν την τοποθεσία, όπου ήταν κρυμμένο το ανεκτίμητο κιβώτιο και το βαρύτιμο περιεχόμενό του, καθώς αυτή ακριβώς ήταν και η στερνή επιθυμία της προφήτισσας.

«Το έγκλημα και η αρρώστια, η αθλιότητα και ο πόνος θα εξακολουθούν να μαστίζουν την ανθρωπότητα, έως ότου οι Επίσκοποι ανοίξουν το κιβώτιο και παραδώσουν τα συγκλονιστικά μυστικά του στους αρμόδιους, προς αξιοποίησή τους», ισχυριζόταν η Εταιρία της Πανάκειας.

Η Εταιρία, που χρηματοδοτούνταν από πιστούς εθελοντές, είχε ξεκινήσει μια σταυροφορία, πολυετή και επίμονη, κατά των Βρετανών Επισκόπων, που αρνούνταν πεισματικά να συμμετάσχουν, αλλά και να αποδεχτούν το γεγονός.

«Στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο κόσμος, τα έγγραφα της Joanna Southcott είναι δραματικώς αναγκαία. Δυστυχώς, οι Επίσκοποι δε δείχνουν την πρέπουσα κατανόηση. Γνωρίζουν πολύ καλά πού βρίσκεται το κιβώτιο. Γνωρίζουν ακόμη και τη διαθήκη της Southcott, που σύμφωνα με την οποία το κιβώτιο θα έπρεπε να αποκαλύψει τα έγγραφά του ενώπιον 24 Επισκόπων και μεγάλου πλήθος πιστών», δήλωσε εκπρόσωπος της Εταιρίας.

Κατά τους πιστούς της, είχαν τον δέοντα αριθμό Επισκόπων το 1918, αλλά οι σεβασμιότατοι επέλεξαν να το ανοίξουν εμπιστευτικά. Ήδη από το 1914 είχαν υποβάλλει μια αίτηση υπογεγραμμένη από 10.000 άτομα και το 1925, είχαν υποβάλλει μία ακόμα αίτηση, εκείνη τη φορά υπογεγραμμένη από 35.000 ανθρώπους, για την εκτέλεση της περίφημης διαθήκης της γυναίκας, που οι Άγγλοι θεωρούσαν ιερή προφήτισσα. Μα και οι δύο αιτήσεις απορρίφθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury, Randall Davidson.

Η, αλλόκοτη για πολλούς, Εταιρία της Πανάκειας συνέχιζε με πάθος και καρτερικότητα να αναμένει την ημέρα, όπου το κιβώτιο της Joanna Southcott θα αποκάλυπτε τα μυστικά του και θα βοηθούσε την ανθρωπότητα να βαδίσει πάνω σ’ έναν καινούριο, πιο ελπιδοφόρο δρόμο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», στις 08/02/1961…

Tags
Back to top button