Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Τι χρώμα είχε ο Πύργος του Αιφελ όταν κατασκευάστηκε;

Ο Πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν του Παρισιού. Εγκαινιάστηκε το 1889 και κατασκευάστηκε από τον σπουδαίο μηχανικό Γκουστάβο Άιφελ. Αν και με τα χρόνια οι παριζιάνοι τον συνήθισαν και πολλοί τον αγάπησαν, δεν ήταν πάντα έτσι.

Ο συγγραφέας Γκι Ντε Μοπασάν τον μισούσε. Κι όμως έτρωγε κάθε μέρα στο εστιατόριο του. Όταν τον ρώτησαν γιατί, εκείνος απάντησε πως είναι το μόνο σημείο στο Παρίσι που δεν τον βλέπει! Παρολ’ αυτά, το μνημείο των 324 μέτρων, κατάφερε να γίνει σύμβολο της πόλης.

Δεν είχε πάντως πάντα ο ίδιο χρώμα. Όταν κατασκευάστηκε ήταν βαμμένος.. κόκκινος, σε μια απόχρωση που πλησίαζε προς το καφέ. Έμεινε έτσι μόλις για μια δεκαετία, αφού αργότερα βάφτηκε κίτρινος.

Ακολούθησε ένα κιτρινο-καφε χρώμα που αργότερα μετατράπηκε σε καστανό. Το 1968 υιοθέτησε το σημερινό του χρώμα, μια μοναδική καφέ απόχρωση, που πήρε και το όνομα του. Οι βαφείς κάθε επτά χρόνια, χρησιμοποιούν 60 τόνους μπογιάς για να τον κρατήσουν φρέσκο και νέο. Είναι βαμμένος σε τρεις διαφορετικούς χρωματικούς τόνους, πιο σκούρο χαμηλά και πιο ανοιχτό ψηλά. Κι αυτό προκειμένου να τονιστεί η μοναδική σιλουέτα του μνημείου, που «χαϊδεύει» τον παρισινό ουρανό.

Tags
Back to top button