Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Θρύλοι και παραδόσεις για τον Μεγάλο Ναπολέοντα…

Για τον Μεγάλο Ναπολέοντα, του οποίου η εμφάνιση στη σκηνή της παγκόσμιας Ιστορίας και η ένδοξη σταδιοδρομία του είχε καταπλήξει τον κόσμο, έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς αρίφνητες παραδόσεις και ποικίλοι θρύλοι.Οι Φελάχοι της Αιγύπτου πίστευαν πως ο τρανός Στρατηλάτης είχε την εξουσία να διατάζει τα πνεύματα. Έλεγαν πως είχε βρει ένα μυστηριώδες κόσμημα, το πανίσχυρο δαχτυλίδι του Σολομώντα, με τη μαγική δύναμη του οποίου μπορούσε να καταλαβαίνει τη γλώσσα των πουλιών, να μιλάει με τα δέντρα και με τους βράχους της ερήμου, μέσα στους οποίους κρύβονταν πνεύματα και στοιχειά. Επίσης, του έδινε την υπερδύναμη να γίνεται αόρατος και να περνάει από τη μια άκρη της γης στην άλλη με την ταχύτητα της αστραπής.Σε μια άλλη παράδοση, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Βοναπάρτη στην Αίγυπτο κατά το έτος 1798, αναφέρεται πως ένας Κόπτης περιέγραψε στον Ναπολέοντα τα ονειρεμένα κάλλη μιας Τσερκέζας από τον Βόρειο Καύκασο, ερωμένης του αρχηγού των Μαμελούκων.Μόλις την είδε, θαμπώθηκε από τη σπάνια ομορφιά της και την ερωτεύθηκε παράφορα. Ζήτησε τότε να συναντήσει τον Μπεκ, τον γενναίο αρχηγό των Μαμελούκων και του έταξε γη και ουρανό, προκειμένου να του δώσει δική του την Τσερκέζα.Ο Μπεκ αρνήθηκε κατηγορηματικά και δε δέχτηκε κανένα από τα πλουσιοπάροχα ανταλλάγματα του Ναπολέοντα. Του ξεκαθάρισε μονομιάς πως την αγαπούσε πάνω από όλα και πως προτιμούσε να πεθάνει σφαγμένος στο πλευρό εκείνης που αγαπούσε περισσότερο και από τον Θεό του, παρά να την παραδώσει στον Γάλλο Στρατάρχη.Ο Ναπολέων τότε του αποκρίθηκε πως θα την έπαιρνε με το σπαθί του! Εξαπέλυσε εναντίον των Μαμελούκων αμέτρητα στρατεύματα, τους πολέμησε, τους νίκησε, τους εξολόθρευσε και πήρε σκλάβα του την πεντάμορφη Τσερκέζα.Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με την παράδοση, τον αλλαξοπίστησε, τον έκανε Μουσουλμάνο και εκείνος, προχωρώντας νικηφόρα με το φουσάτο του, κυρίευσε και το Σουδάν.Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 05/02/1933…
Tags
Back to top button