Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τα πνευματιστικά πειράματα που καθήλωσαν το Λονδίνο, το 1930…

Τον Μάρτιο του 1930, ο Δρ. Francis Gilbert Scott είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Λονδίνο με τα πνευματιστικά του πειράματα.Μια νοσοκόμα, που είχε υπνωτιστεί από αυτόν, κατόρθωσε με κλειστά τα μάτια να μεταφερθεί νοερά σε μια πόλη που απείχε εκατό τουλάχιστον μίλια από την αγγλική πρωτεύουσα, να εντοπίσει έναν άνθρωπο που ήταν βαριά ασθενής, να τον εξετάσει και να αποφανθεί, ωσάν να ήταν άριστη παθολόγος, από τι ακριβώς έπασχε και ποια θεραπεία όφειλε να ακολουθήσει, προκειμένου να σωθεί.Το πείραμα αυτό έγινε υπό την καθοδήγηση του Gilbert Scott, ώστε να αποδειχτεί πειραματικώς ότι η σκέψη μπορεί να μεταφερθεί τηλεπαθητικά και ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με έτερο ανθρώπινο εγκέφαλο.Μάλιστα, ο ίδιος εξηγούσε πώς συντελούνταν αυτή η παράδοξη μορφή τηλεπαθητικής επικοινωνίας:“Υπάρχουν πολλοί που διστάζουν να πιστέψουν πως το πνεύμα δύναται να επικοινωνήσει με έτερο πνεύμα και που σίγουρα θα γελάσουν με την εξήγηση που δίνω, αλλά εγώ εργάζομαι με επιστημονική ακρίβεια και σοβαρότητα.Οι περισσότερες από τις θεωρίες μου στηρίζονται στα πειράματα του Καθηγητή William Jackson Crawford του Πανεπιστημίου του Μπέλφαστ. Ο επιστήμονας αυτός ήταν πνευματιστής. Τα δικά μου πειράματα τηλεπάθειας και τα δικά του συμπεράσματα από τις μελέτες του με κάνουν να υποβάλλω μια σκέψη.Σε κάθε ανθρώπινο ον εδράζεται μια αθέατη, ψυχοφυσική δύναμη, η οποία μοιάζει με το εκτόπλασμα, δηλαδή την ακατέργαστη δύναμη από την οποία σχηματίζονται τα χέρια, τα πόδια, τα πρόσωπα και ολόκληρο το σώμα μιας άυλης κατά βάσιν οντότητας κατά τη διάρκεια των πνευματιστικών συνεδριάσεων.Η δύναμη αυτή είναι λανθάνουσα σε κάθε άτομο, αλλά σε ελάχιστα μόνο μέντιουμ μπορεί εύκολα να επιδεικνύεται και να εκπορεύεται από διάφορα μέρη του σώματός τους.Το πρόσωπο, από το οποία η δύναμη αυτή εκπέμπεται, δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί το φαινόμενο το οποίο λαμβάνει χώρα. Ακριβώς σε αυτή την ψυχοφυσική δύναμη έγκειται το μυστικό, όχι μόνο πολλών πνευματιστικών φαινομένων, αλλά και το μυστικό της μεταβίβασης της σκέψης τηλεπαθητικά.Όταν ένα μέντιουμ υπνωτιστεί, οι φυσικοί νόμοι, οι οποίοι διέπουν τα πάντα γύρω μας, ξάφνου μεταβάλλονται. Γι’ αυτό βλέπετε τα τραπέζια και πολλά άλλα αντικείμενα να αιωρούνται κατά τη διάρκεια μιας πνευματιστικής συνεδρίασης”.Ο Δρ. Francis Gilbert Scott είχε καταστεί διάσημος εκείνη την εποχή, επειδή κατόρθωσε με την πολύτιμη βοήθειά του να εξιχνιάσει ένα φριχτό έγκλημα που ταλάνιζε τους αστυνομικούς κύκλους του Λονδίνου και να φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δράστες.Και σε αυτή την περίπτωση, έδρασε δια του υπνωτισμού. Χρησιμοποίησε το καλύτερό του μέντιουμ και το αποτέλεσμα ήταν ότι σε διάστημα μόλις λίγων ωρών, οι αστυνομικοί είχαν ήδη τεθεί στα ίχνη των δολοφόνων.Ήταν η μοναδική φορά που δέχτηκε να βοηθήσει τις Αρχές, αποφεύγοντας να αναμιγνύεται στις υποθέσεις της Δικαιοσύνης, λόγω του ότι φοβόταν για τη ζωή του και ανησυχούσε για τα αντίποινα των κακοποιών.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 23/03/1930…
Tags
Back to top button