Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα καλύτερα ψάρια για την υγεία: Πρωτεΐνες, μέταλλα και οφέλη για ασθένειες

Τα ψάρια έχουν συχνά λιγότερη χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά από το κρέας και αποτελούν βασικό συστατικό της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Τα ψάρια παρέχουν επίσης βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών Β, ψευδαργύρου και σιδήρου.

Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ευεργετικά λιπαρά που πρέπει να λαμβάνει ο άνθρωπος από τη διατροφή του. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα έχουν πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Καθώς τα ψάρια είναι πηγή πρωτεΐνης χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, η ενσωμάτωσή τους στη διατροφή μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τα καλύτερα είδη ψαριών για κατανάλωση.

Άγριος σολομός

Διατροφή: "Επιβάλλεται" να τρώτε κράνμπερι - Bελτιώνουν την μνήμη

Όλα τα είδη σολομού περιέχουν ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς.

Αυτό το ψάρι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης D και ασβεστίου. Ωστόσο, για υψηλότερα επίπεδα θρεπτικών συστατικών, είναι προτιμότερο να επιλέγετε σολομό που αλιεύεται άγρια, αντί για σολομό εκτροφής.

Ο άγριος σολομός τείνει να περιέχει περισσότερα ωμέγα 3 και βιταμίνες και έχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά.

Τόνος

Ο τόνος είναι γενικά ασφαλής για κατανάλωση με μέτρο. Ορισμένα είδη τόνου περιέχουν περισσότερο υδράργυρο από άλλα. Έτσι θα πρέπει να περιορίζετε την κατανάλωση αυτών των ποικιλιών.

Ο τόνος είναι χαμηλός σε θερμίδες και πλούσιος σε βιταμίνες και πρωτεΐνες. Μια μερίδα 100 γραμμαρίων (g) τόνου ποικιλίας skipjack περιέχει 22 g πρωτεΐνης.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένες ποικιλίες τόνου, συμπεριλαμβανομένου του ερυθρού τόνου, απειλούνται από την υπεραλίευση. Όπου είναι δυνατόν, είναι καλό να επιλέγετε έναν τύπο που δεν κινδυνεύει, όπως το skipjack.

Σκουμπρί

Το σκουμπρί είναι ένα σφιχτό, λευκό ψάρι με έντονη γεύση.

Τείνει να έχει περισσότερα ωμέγα 3 και βιταμίνη Β12 από άλλα είδη ψαριών. Η επιλογή τουρσί, ή καπνιστό σκουμπρί μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητα του ψαριού σε νάτριο, επομένως θα πρέπει να ελέγχετε τις ετικέτες στις συσκευασίες.

Οι μικρότερες ποικιλίες, όπως το σκουμπρί του Ατλαντικού και το ισπανικό σκουμπρί, είναι καλύτερες επιλογές, επειδή τα μεγαλύτερα ψάρια τείνουν να περιέχουν υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου.

Μπακαλιάρος (cod)

Ο μπακαλιάρος είναι μια καλή πηγή φωσφόρου, νιασίνης και βιταμίνης Β12. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αλλά χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για άτομα που προσπαθούν να ελέγξουν το σωματικό τους βάρος.

Σαρδέλες

Διατροφή: Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα;

Οι σαρδέλες είναι ένα άλλο λιπαρό ψάρι και προσφέρουν πολλά διατροφικά οφέλη. Οι σαρδέλες είναι πλούσιες σε ασβέστιο, σίδηρο, σελήνιο, πρωτεΐνες, βιταμίνη Β12 και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.

Όσοι τρώνε σαρδέλες σε κονσέρβα θα πρέπει να ελέγχουν την ετικέτα για περιεκτικότητα σε λάδι και νάτριο.

Ρέγκα

Η ρέγκα είναι άλλο ένα ψάρι που ανήκει στην οικογένεια της σαρδέλας. Η ρέγκα είναι μια ευεργετική πηγή ωμέγα 3 λιπαρών οξέων και παρέχει επίσης 17,96 g πρωτεΐνης και 13,67 mcg βιταμίνης B 12 σε κάθε 100 g.

Αν είναι τουρσί, ή καπνιστή, η ρέγκα έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο.

Tags
Back to top button