Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τα άγνωστα πειράματα Τηλεπάθειας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, το 1928…

Στο τελευταίο διεθνές συνέδριο του Μεταψυχικού Ινστιτούτου των Παρισίων, ανακοινώθηκε η επιτυχής έκβαση των άγνωστων πειραμάτων τηλεπαθητικής μεταβίβασης της σκέψης μεταξύ της γαλλικής πρωτεύουσας και της Νέας Υόρκης, από Γάλλους και Αμερικανούς επιστήμονες.

Ο Έλληνας αντιπρόσωπος στο διεθνές αυτό συνέδριο και Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελος Τανάγρας, πρότεινε στους συμμετέχοντες να διεξαχθούν παρόμοια πειράματα μεταξύ Παρισίων και Αθηνών κι έτσι, τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας τους.

Επομένως, στις 23 Ιανουαρίου του 1928 πραγματοποιήθηκε τελικά η πολυαναμενόμενη πρώτη απόπειρα στην οικία του Γενικού Γραμματέα της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, του νευρολόγου Μιλτιάδη Βλαστού. Επίσης, συμμετείχαν πολλοί καθηγητές Πανεπιστημίου, επιφανείς ιατροί και τα γνωστά μέντιουμ της εποχής, Κωνσταντία Νικολαΐδου και Ελπινίκη.

Οι παρευρισκόμενοι έστειλαν πρώτον ως πομπό δύο ορισμένα ερυθρά ερυθρά σχήματα πάνω σε λευκό πλαίσιο και κατόπιν, αφού υπνωτίστηκαν τα δύο μέντιουμ, έγινε προσπάθεια να χρησιμεύσουν ως δέκτες των τηλεπαθητικών μηνυμάτων από τη Γαλλία.

Τα αποτελέσματα των πειραμάτων ταχυδρομήθηκαν αμέσως μετά τη λήξη του πειράματος από τον ίδιο τον Άγγελο Τανάγρα, όπως ακριβώς έπραξαν και από το Μεταψυχικό Ινστιτούτο στο Παρίσι και υπήρξαν απολύτως καταπληκτικά.

Οι πομποί και οι δέκτες ανάμεσα στις δύο χώρες είχαν κατορθώσει να επικοινωνήσουν τηλεπαθητικά μεταξύ τους, με τη μόνη διαφορά ότι τα συγκεκριμένα σχέδια που αποτύπωσαν τα μέντιουμ στο χαρτί, ήταν ελαφρώς μικρότερων διαστάσεων.

Έτσι, αποφασίστηκε, μετά τις πρώτες επιτυχημένες απόπειρες, να συνεχιστούν τα πειράματα τακτικά, σε εβδομαδιαία βάση.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΣΚΡΙΠ», στις 24/01/1928…

Tags
Back to top button