Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση Ευ. Τσακαλώτου με τους Θεσμούς - Σήμερα η μαραθώνια συνάντηση

Σήμερα, Κυριακή 30 Απριλίου, φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς μετά από διαδοχικές συναντήσεις.

Στόχος όλων πλέον είναι να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (staff level agreement) μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. 

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα της Κυριακής ότι «κλείσαμε τα χρηματοοικονομικά πλην ενός θέματος. Στην φορολογική διοίκηση συμφωνήσαμε σε όλα και επιτεύχθηκε συμβιβασμός στο θέμα της παραγραφής παλαιών υποθέσεων που ζητούσε το ΔΝΤ».

Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων η συζήτηση αν και πήγε καλά, τόνισε ο ίδιος, παραμένει ένα ανοιχτό θέμα όπως επίσης μια εκκρεμότητα παραμένει και ως προς το Υπερταμείο. 

Το πρωί της Κυριακής θα εξεταστούν θέματα της αγοράς προϊόντων και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση για όλα τα ζητήματα  προκειμένου (πιθανόν τα ξημερώματα της Δευτέρας) «να φτάσουμε σε ένα τελικό κείμενο». 

«Δεν βλέπω από καμιά πλευρά διάθεση καθυστέρησης» σχολίασε ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος. 

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες αγκάθι αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι και σήμερα παρά μόλις τέσσερα εξειδικευμένα funds που αναμένεται να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες. Το γεγονός αυτό οδήγησε το ΔΝΤ να αξιώσει αλλαγές στα κριτήρια αδειοδότησης και άλλους τρόπους προσέγγισης ενδιαφερομένων για να ανοίξει αυτή αγορά. 

Η διελκυστίνδα δημιουργεί πολιτικό θέμα στην κυβέρνηση γιατί η όποια τύχον χαλάρωση συμφωνηθεί στο πλαίσιο λειτουργίας και αδειοδότησης των εξειδικευμένων funds, θα μπορούσε να ερμηνευθεί πολιτικά ότι στρώνεται χάλι στους πιο σκληρούς παίκτες της αγοράς στον τομέα αυτό. 

Από το πρωί της Κυριακής προγραμματίζεται να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των αγορών όπως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων. Όσον αφορά στα κλειστά επαγγέλματα, στις εκκρεμότητες παραμένει η απελευθέρωση του επαγγέλματος του μηχανικού. 

Στα ραντεβού του Σαββάτου συμμετείχαν:

-Ο έχων το γενικό συντονισμό των διαπραγματεύσεων υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, οι οποίοι συζήτησαν με την τρόικα τα ζητήματα της φορολογικής διοίκησης. 

-Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για το θέμα των ΔΕΚΟ της αρμοδιότητάς του που θα περάσουν στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων. 

-Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής Αλέξης Χαρίτσης οι οποίοι ασχολήθηκαν με τα κόκκινα δάνεια και τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ.  Από τις επαφές των δύο προέκυψε ότι στα αντίμετρα θα υπάρχει και η αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) από 350 ως 450 εκατ. ευρώ. 

Tags
Back to top button