Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθερά στην 4η θέση του παγκόσμιου δείκτη οικονομικής δυστυχίας η Ελλάδα (πίνακες)

Για ακόμη μία χρονιά η Ελλάδα βρέθηκε στην 4η θέση του παγκόσμιου δείκτη οικονομικής δυστυχίας, πίσω μόνο από τη Βενεζουέλα, τη Νότια Αφρική και την Αργεντινή.

Σύμφωνα με το Misery Index που συντάσσει το πρακτορείο Bloomberg, η Ελλάδα παρέμεινε και το 2016 στη 4η θέση παγκοσμίως ωστόσο μια προσεκτικότερη ματιά στα στοιχεία αποκαλύπτει ότι το 2017 θα είναι ακόμα χειρότερο, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Συγκεκριμένα, ενώ ο δείκτης οικονομικής δυστυχίας της Ελλάδας το 2016 ήταν στο 22,7, το 2017 θα επιδεινωθεί στο 23,2. Έτσι η χώρα μας θα παραμείνει και το 2017 στη 4η θέση του σχετικού πίνακα, ωστόσο η Αργεντινή και η Νότια Αφρική θα μειώσουν την οικονομική δυστυχία των πολιτών τους την επόμενη χρονιά.

Ο δείκτης οικονομικής δυστυχίας του Bloomberg προκύπτει από τον συνδυασμό του ποσοστού ανεργίας και του επιπέδου του πληθωρισμού. Όσο μεγαλύτερο είναι το άθροισμα, σε τόσο πιο δύσκολη θέση βρίσκεται μια οικονομία.

Το Bloomberg καταρτίζει τον συγκεκριμένο δείκτη παρακολουθώντας τις οικονομίες 66 χωρών. Για το 2016 η πιο “ευτυχισμένη” οικονομικά χώρα αναδείχθηκε η Ταϊλάνδη ενώ στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα συναντάμε τη Σιγκαπούρη και την Ελβετία αντίστοιχα. Στην πρώτη 10αδα του δείκτη των «δυστυχισμένων» εκτός από την Ελλάδα βρίσκεται άλλη μία χώρα της ΕΕ, η Ισπανία, η οποία με βαθμολογία 19,8 καταλαμβάνει την 6η θέση. Σε αντίθεση, την καλύτερη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταλαμβάνει η Δανία, η οποία εμφανίζεται ως η 7η πιο “ευτυχισμένη” οικονομικά χώρα.

(Φωτογραφία Sooc)

Tags
Back to top button