Το 1939 ήταν μια χρονιά, που η αγωνία για έναν νέο επικείμενο πόλεμο κατοικοέδρευε στις ψυχές των ανθρώπων. Άλλωστε, ο τελευταίος πόλεμος στην Ευρώπη, που είχε ξεσπάσει το 1914 και που είδε η ανθρωπότητα και κατέγραψε η Ιστορία, είχε ως γνωστόν πολλούς προφήτες.
Οι προφητείες για τον Μεγάλο Πόλεμο του 1914 της περίφημης «Madame de Thebes» των Παρισίων και της «Κυρίας του Σπρε» του Βερολίνου προείπαν δεκαοχτώ καταπληκτικά πράγματα, που προσέδιδαν στις γυναίκες αυτές κυριολεκτικώς προφητική δύναμη.
Εκτός από τις δύο αυτές γυναίκες, ένας άλλος απλοϊκός Γερμανός χωρικός είχε προφητεύσει τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, προσθέτοντας μάλιστα ότι «ο πόλεμος αυτός θα γεννηθεί από έναν μικρό και θα τελειώσει από έναν μεγάλο». Μικρός, δε, στην περίπτωση αυτή δεν μπορούσε να ήταν άλλος από τη Σερβία και μεγάλος, από την Αμερική. Η πρώτη προκάλεσε τον πόλεμο με τη δολοφονία του αρχιδουκικού αυστριακού ζεύγους και τον τελείωσε η Αμερική, όταν επενέβη αποτελεσματικά στην ευρωπαϊκή πολεμική διένεξη.
Αλλά ας προχωρήσουμε ακόμα πιο πίσω στον χρόνο. Ένας Φραγκισκανός μοναχός, που εμφανίστηκε στη Βιέννη το 1849, είχε προφητεύσει με θαυμαστή ακρίβεια την τύχη της ρωσικής Αυτοκρατορίας με την εξής προφητεία:
Ένας από τους πλέον φημισμένους προφήτες όλων των εποχών ήταν ο Γάλλος Νοστράδαμος. Οι προφητείες του είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, αλλά δυστυχώς έχουν γραφτεί σε τόσο ακατάληπτη γλώσσα, που θεωρείται δύσκολο να διαβαστούν και να κατανοηθούν.
Ο Νοστράδαμος είχε προαναγγείλει τα μέλλοντα μέχρι το έτος 3797! Όμως, το γενικό πνεύμα των προφητειών του είναι τέτοιο, ώστε να γίνουν κατανοητές, όταν έχουν πλέον επαληθευτεί.
Υπάρχουν πολλοί σοφοί, που αρνούνται στον Νοστράδαμο κάθε μαντική δύναμη κι άλλοι, πάλι, που του αναγνωρίζουν υπερφυσικές ιδιότητες. Ανεξάρτητα από αυτό, ας αναλύσουμε μερικές από τις προφητείες του, οι οποίες είχαν τυπωθεί το 1555 στη Λυών.
Σε ένα χωρίο αναφέρει:
Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι από τον Βουρβώνο Λουδοβίκο τον 16ο, ο οποίος καρατομήθηκε από τους Γάλλους επαναστάτες;
Ας δούμε ένα ακόμη χωρίο:
Κι αυτός, φυσικά, ήταν ο Μέγας Ναπολέων. Γεννήθηκε στην Κορσική και δοξάστηκε στην Αίγυπτο. Ο Νοστράδαμος είχε προσθέσει για τον Ναπολέοντα:
Εκτός από τον Νοστράδαμο, κι ένας άλλος Γάλλος επίσης, ο ποιητής Jacques Gazotte είχε προμηνύσει με καταπληκτική ακρίβεια το τρομερό τέλος προσώπων της γαλλικής αριστοκρατίας ένα βράδυ του 1788, ενώ ήταν καλεσμένος σε μια κοσμική συγκέντρωση.
Επιπλέον, ο Γάλλος συγγραφέας Jean-Francois de La Harpe, που παρευρισκόταν κι εκείνος στην ίδια κοινωνική σύναξη, έγραφε στα απομνημονεύματά του όλα όσα είχε ακούσει με τα ίδια του τα αυτιά να προφητεύει ο Jacques Gazotte:
Όταν, δε, ο Jacques Gazotte στράφηκε προς τις κυρίες, είπε κυνικότατα:
Έξι χρόνια αργότερα, όλες οι τραγικές προφητείες του παράξενου Gazotte επαληθεύτηκαν με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια.
Το Μαντείο των Δελφών της αρχαίας Ελλάδας υπήρξε αλάνθαστο. Η διαφορά μόνο ήταν ότι, για να κατανοήσει κανείς τις προφητείες των Δελφών και των άλλων μαντείων της εποχής, θα έπρεπε να είναι και ο ίδιος εξίσου ικανός μάντης, όπως και οι ιερείς εκείνοι των ναών, καθώς οι χρησμοί του ήταν πάντοτε διφορούμενοι.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ», στις 25/08/1939…