Στις 3 Φεβρουαρίου του 2006, ξεκίνησε το δράμα μιας εξαφάνισης στην Βέροια, που ακόμα και σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως. Ο 11χρονος Άλεξ Μεσχισβίλι εξαφανίζεται και ξεκινά το θρίλερ της αναζήτησής του.
Η μητέρα του ήρθε στην Ελλάδα το 1999, από την Γεωργία στην Βέροια, με σκοπό να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στον γιο της. Ύστερα από λίγα χρόνια κατάφερε να τον φέρει κι αυτόν στην Βέροια. Ο μικρός Άλεξ, ένα παιδί με μεγάλο ταλέντο στην μουσική, μάθαινε γρήγορα την ελληνική γλώσσα και προσπαθούσε να προσαρμοστεί στην νέα του ζωή.
Στις 3 Φεβρουαρίου του 2006, ο Άλεξ έφυγε από την προπόνηση μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της «Ελιάς» και πήρε τον δρόμο προς το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ του πατριού του. Όμως δεν έφτασε ποτέ.
Στο πάρκο της «Ελιάς», σε ένα παγκάκι, κάθονταν πέντε ανήλικά αγόρια. Μόλις τον είδαν μόνο του, άρχισαν να του επιτίθενται λεκτικά. Το μόνο που ζήτησε ο Άλεξ ήταν να τον αφήσουν ήσυχο. Τα πέντε αγόρια όμως δεν ήταν και τα πιο ήσυχα παιδιά και άρχισαν να τον χτυπούν. Ο Άλεξ προσπάθησε να ξεφύγει αλλά τον στρίμωξαν στην πλατεία του δημαρχείου, πάνω σε μερικά μαρμάρινα σκαλιά. Αφού συνέχισαν να τον χτυπούν, ο Άλεξ αιμόφυρτος προσπάθησε να φύγει. Ένας από τους πέντε του έβαλε τρικλοποδιά και ο 11χρονος προσγειώθηκε με το κεφάλι στην γωνία ενός σκαλοπατιού.
Ήταν νεκρός. Οι πέντε δράστες αρχικά τρόμαξαν αλλά μετά τον μετέφεραν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Όταν είδαν πως η μητέρα του τον έψαχνε απεγνωσμένα, τον πήραν από εκεί και τον πέταξαν στο ποτάμι.
Η μητέρα όμως είχε απελπιστεί. Απευθύνθηκε στην αστυνομία και στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Όταν δεν οδηγήθηκε πουθενά, δοκίμασε να πάει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη. Η δημοσιογράφος ύστερα από έναν μήνα έρευνας ανακάλυψε το ένα από τα πέντε παιδιά. Αρχικά η αστυνομία έκρινε αβάσιμο τον ισχυρισμό της ότι αναμιγνύονται με τον φόνο του Άλεξ. Ύστερα από δυο μήνες όμως, και αφού ανακάλυψε κι αλλά στοιχεία, η αστυνομία Θεσσαλονίκης ανέκρινε τα πέντε παιδιά, τα οποία ομολόγησαν.
Μετά από μήνες, φήμες για κύκλωμα παιδεραστίας, αναίρεση καταθέσεων με την παρότρυνση των γονιών και εμπλοκή και των τελευταίων στην υπόθεση, το μονομελές δικαστήριο έκρινε ένοχους τους ανήλικους για τις κατηγορίες για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» και «περιύβριση νεκρού».
Η μητέρα του Άλεξ, πήρε αποζημίωση 150.000 ευρώ το 2014. Μέσα σε αυτή την οκταετία όμως, η απελπισία της ήταν τεράστια. Αποπειράθηκε μια φορά να αυτοκτονήσει. Μέχρι σήμερα, συνεχίζει να ψάχνει το πτώμα του Άλεξ, το οποίο ακόμα δεν έχει βρεθεί.