Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πού βρίσκεται η έδρα της ψυχής;

Ο Δόκτωρ James Papez, Καθηγητής της Νευροανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Cornell των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ανακοίνωσε σε μια επιστημονική του διάλεξη ότι ανακάλυψε την έδρα των ψυχικών δυνάμεων του ανθρώπου.

Ο Δόκτωρ Papez ισχυρίστηκε ότι η έδρα της ψυχής βρίσκεται σε μια ομάδα κυττάρων, η οποία έχει το σχήμα δακτυλίου και εντοπίζεται στο μέσον του εγκεφάλου. Ο σχηματισμός αυτός βρίσκεται πλησίον του μέρους του εγκεφάλου, όπου οι αρχαίοι έθεταν την έδρα της ψυχής και αποτελείται από τρία μέρη. Το ένα από αυτό, ο υποθάλαμος, είναι ο κεντρικός σταθμός, όπου συγκεντρώνονται οι εντυπώσεις και από τον οποίο αναχωρούν οι εντολές προς τα νεύρα, με σκοπό την εκτέλεση διαφόρων κινήσεων και λειτουργιών.

Η βλάβη του υποθαλάμου έχει ως αποτέλεσμα τον λήθαργο, την υπνηλία, την απάθεια και την περιορισμένη οξύνοια, σύμφωνα με τον ελλόγιμο Καθηγητή. Τα άλλα δύο τμήματα του σχηματισμού αυτού, που ονομάστηκε Κύκλωμα του Papez προς τιμήν του σπουδαίου αυτού Νευροανατόμου, θεωρούνται δευτερεύοντα και εξυπηρετούν κυρίως τον υποθάλαμο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 11/02/1938…

Tags
Back to top button