Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Πού διατηρείται καλύτερα η σοκολάτα; Στο ντουλάπι ή στο ψυγείο;

Ένα από τα αιώνια ερωτήματα, είναι το που διατηρείται καλύτερα, η αγαπημένη σε όλους, σοκολάτα. Στο ντουλάπι ή στο ψυγείο; Την απάντηση σε αυτό, έδωσε ο chocolatier, Λουκ Όουεν.

Ο Νεοζηλανδός ξεκαθάρισε πως οι σοκολάτες πρέπει να μένουν στο ντουλάπι, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες μπλοκάρουν την απελευθέρωση των γεύσεων. Ο ίδιος τόνισε βέβαια, ότι η ιδανική συνθήκη είναι μια μέση θερμοκρασία. Ούτε πολύ κρύο, ούτε βέβαια πολύ ζέστη. Αν για παράδειγμα το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται η σοκολάτα έχει υψηλή θερμοκρασία, τότε και μόνο τότε, σύμφωνα με τον ειδικό, επιτρέπεται να την βάζουμε στο ψυγείο. Προσοχή όμως. Πάντα σε ένα μικρό τάπερ.

Επίσης, ο Λουκ Όουεν τονίζει ότι σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε να την τρώμε με το που την βγάλουμε από το ψυγείο. Θα πρέπει να την αφήσουμε λίγο να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Μάλιστα, προέτρεψε τους λάτρεις της σοκολάτας να κάνουν ένα πείραμα. Να βάλουν δύο ίδια κομμάτια στο ψυγείο και όταν τα βγάλουν, να φάνε το ένα αμέσως και το άλλο αφότου πάρει θερμοκρασία δωματίου, προκειμένου να συγκρίνουν τις γεύσεις.

Tags
Back to top button