Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πότε πρέπει να αφαιρούμε τους φρονιμίτες (φωτό)

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι χρειάζονταν τους φρονιμίτες τους για την κανονική μάσηση. Εμφανίζονται μεταξύ των ηλικιών 12 έως 25 και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κάποιοι γιατροί προτείνουν την αφαίρεση τους. Αλλά είναι πραγματικά απαραίτητο;

Αναλύσαμε διαφορετικές απόψεις σχετικά με αυτό το ζήτημα. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για να λάβετε τη σωστή απόφαση.

Πότε δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε τους φρονιμίτες

– Αν είναι υγιείς (δεν υπάρχει φθορά των δοντιών, τα ούλα γύρω τους δεν είναι φλεγμονώδη).

– Έχουν πλήρως εμφανισθεί.

– Είναι τοποθετημένοι σωστά και δεν παρεμβάλονται στην κανονική λειτουργία των γειτονικών δοντιών.

– Είναι εύκολο να καθαριστούν κατά την καθημερινή υγιεινή του στόματος.

Πότε πρέπει να αφαιρέσετε τους φρονιμίτες

– Τα δόντια είναι εντελώς κρυμμένα κάτω από τα ούλα αλλά δεν μπορούν να εμφανιστούν. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να συμβάλουν στο σχηματισμό κύστης, η οποία μπορεί να καταστρέψει τις ρίζες των γειτονικών δοντιών.

– Τα δόντια δεν έχουν εμφανιστεί πλήρως. Υπάρχουν δυσκολίες με την υγιεινή τους και, κατά συνέπεια, μεγάλη συσσώρευση βακτηριδίων μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες της στοματικής κοιλότητας.

– Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για ένα δόντι (τα παρακείμενα δόντια είναι πολύ σφιχτά), ο φρονιμίτης που εμφανίζεται κινδυνεύει να βλάψει τα γειτονικά δόντια.

– Εάν αισθάνεστε πόνο στην περιοχή του φρονιμίτη.

– Οι μαλακοί ιστοί δίπλα στον φρονιμίτη μολύνονται συχνά.

– Δημιουργούνται όγκοι.

– Υπάρχει φλεγμονή των ούλων.

– Υπάρχει φθορά των δοντιών στα γειτονικά δόντια και αρχίζουν να σπάνε.

Δεν είναι λάθος να αφήνετε τους φρονιμίτες εάν επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρο και έχετε κάνει ακτινογραφίες. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να μάθετε εκ των προτέρων για ένα πιθανό πρόβλημα (ακατάλληλη ανάπτυξη των φρονιμιτών) και να το αποφύγετε, να χειρουργηθείτε για να τους αφαιρέσετε.

Οι γιατροί συστήνουν να το πράξετε το συντομότερο δυνατόν, αφού εάν συμπληρώσετε τα 25, όλοι οι ιστοί θα έχουν ήδη σχηματιστεί και έτσι θα είναι πιο δύσκολο για τα δόντια να αφαιρεθούν και οι ιστοί θα θεραπευτούν πιο αργά.

Tags
Back to top button