Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Ποσειδώνας:O αρχαίος θεός της θάλασσας

Ο Ποσειδώνας αποτελούσε τον θεό της θάλασσας κατά την εποχή του δωδεκάθεου και οι μύθοι γύρω από το πρόσωπό του είναι αμέτρητοι, ενώ οι ναυτικοί της συγκεκριμένης περιόδου έφταναν ακόμα και σε θυσίες για να αποκτήσουν την εύνοιά του.

Γέννηση του Ποσειδώνα

Ποσειδώνας ήταν γιος του Τιτάνα Κρόνου και αδελφός με τους ολύμπιους θεούς Δία και του Άδη. Cronos, φοβούνται ένα γιο που θα τον ανατρέψει, όπως ο ίδιος νίκησε το δικό του πατέρα Ουρανός, κατάπιε κάθε ένα από τα παιδιά του, που γεννήθηκαν. 

Όπως και ο αδελφός του Άδη, μεγάλωσε μέσα στα σπλάχνα του Κρόνου, μέχρι την ημέρα που ο Δίας εξαπάτησε τον Τιτάνα σε εμετό μέχρι και τα αδέλφια του. Οι αναδυόμενες νικηφόρα μετά από μάχη που ακολούθησε, ο Ποσειδώνας, ο Δίας και ο Άδης έριξαν κλήρο για να μοιράσουν τον κόσμο που είχαν αποκτήσει. Ποσειδώνας κέρδισε την κυριαρχία πάνω από τα νερά και όλα τα πλάσματα της.

Εναλλακτική ελληνική μυθολογία δείχνουν ότι η μητέρα του Ποσειδώνα, η Ρέα, ​​τον μεταμόρφωσε σε έναν επιβήτορα ανασταλτικά όρεξη Cronos’. Ήταν υπό τη μορφή ενός επιβήτορα που Ποσειδώνας καταδίωξε Δήμητρας, και πατέρας ενός πουλάρι, το άλογο Αρείονα.

Ποσειδώνας και το άλογο

Παραδόξως για το θεό της θάλασσας, Ποσειδώνα είναι βαθιά συνδέονται με τα άλογα. Δημιούργησε το πρώτο άλογο, το οποίο εισήχθη ιππασία και αρματοδρομίες στην ανθρωπότητα, και βόλτες πάνω από τα κύματα σε ένα άρμα που το έσερναν άλογα με χρυσές οπλές. Επιπλέον, μερικά από τα πολλά παιδιά του είναι τα άλογα: το αθάνατο Αρείονα και το φτερωτό άλογο Πήγασος, που ήταν γιος του Ποσειδώνα και της γοργόνας Μέδουσας.

Μύθοι του Ποσειδώνα

Ο αδελφός του Δία και της ελληνικής θεός των στοιχείων της θάλασσας σε πολλούς μύθους. Ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι αυτές που σχετίζονται με τον Όμηρο στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια , όπου ο Ποσειδώνας αναδύεται ως εχθρό των Τρώων, πρωταθλητής των Ελλήνων και τρομερή εχθρός του ήρωα Οδυσσέα.

αντιπάθεια του ελληνικού θεού προς τον πανούργο Οδυσσέα στελέχη άναψε το θανάσιμο τραύμα ότι ο ήρωας ασχολείται με Πολύφημος τον Κύκλωπα, ένα γιο του Ποσειδώνα. Ξανά και ξανά, ο θεός της θάλασσας φέρνει στο νου ανέμους που κρατούν Οδυσσέα μακριά από το σπίτι του στην Ιθάκη.

Μια δεύτερη σημαντική ιστορία αφορά το διαγωνισμό της Αθηνάς και του Ποσειδώνα για την κηδεμονία της Αθήνας. Η θεά της σοφίας γίνεται πιο επιτακτική την ανάγκη για τους Αθηναίους, δίνοντάς τους το δώρο της ελιάς, ενώ ο Ποσειδώνας δημιούργησε το άλογο.

Τέλος, ο Ποσειδώνας στοιχεία περίοπτη θέση στην ιστορία του Μινώταυρου. Ποσειδώνας έδωσε στον βασιλιά Μίνωα της Κρήτης, ένα φανταστικό ταύρο, που προορίζονται για τη θυσία. Ο βασιλιάς δεν μπορούσε τμήμα με το θηρίο, και το θυμό, τον Ποσειδώνα προκάλεσε η πριγκίπισσα Πασιφάη να ερωτευτεί με τον ταύρο, και να τη γέννηση του θρυλικού μισό-ταύρος, μισό-άνθρωπος που ονομάζεται τον Μινώταυρο.

Tags
Back to top button