Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πνευματιστικά πειράματα, που σκόπευαν να αποδείξουν αν τα ζώα έχουν ψυχή…

Την άνοιξη του 1925, μια μάλλον παράδοξη έρευνα διεξαγόταν στην Αγγλία, μεταξύ των γνωστότερων και επιφανέστερων προσωπικοτήτων της χώρας, με σκοπό να εξαχθεί συμπέρασμα επί του ερωτήματος εάν τα ζώα έχουν ψυχή.

Ο διάσημος συγγραφέας Sir Arthur Conan Doyle, εμπνευστής του Sherlock Holmes και ηγέτης της πνευματιστικού κινήματος στη Μεγάλη Βρετανία, απάντησε ως εξής:

«Δεν πίστευα ότι οι άνθρωποι έχουν ψυχή, μέχρις ότου πείστηκα μέσω της μελέτης του Πνευματισμού. Η αλήθεια, λοιπόν, αυτή επεκτείνεται και στα ζώα και εάν εφαρμόζεται στους ανθρώπους, κατά συνέπεια, εφαρμόζεται και σε εκείνα.

Κάποτε, είχα ακούσει το γάβγισμα σκύλου σε μια πνευματιστική συνεδρίαση, στην οποία κανένας ζωντανός σκύλος δεν παρίστατο και αισθάνθηκα, μάλιστα, το ρύγχος και τα πόδια του πάνω στα γόνατά μου. Μιας και πολλοί ήταν εκείνοι, που βίωσαν την ίδια εμπειρία με τη δική μου, πλέον ουδεμία αμφιβολία έχω ότι τα ζώα έχουν, όπως και εμείς, ψυχή!»

Επιπλέον, ο μέγας δραματουργός Bernard Shaw μοιραζόταν ακριβώς τις ίδιες πεποιθήσεις με τον Doyle, βεβαιώνοντας κι εκείνος με τη σειρά του ότι τα ζώα έχουν κι εκείνα ψυχή.

Αλλά και ο Επίσκοπος Christopher Weldon τόνιζε: «Η πεποίθηση ότι οι ψυχές των ζώων, έως και των ανθρώπων, επιζούν μετά τον θάνατο των σωμάτων, έχει ήδη υποστηριχτεί από πολλούς βαθυστόχαστους σοφούς κι εγώ προσανατολίζομαι στην ίδια άποψη».

Η Λαίδη Grey of Fallodon, σύζυγος του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Αγγλίας, πίστευε ακραδάντως ότι «τα ζώα επιβιώνουν ψυχικώς του σωματικού θανάτου τους και παραμένουν πλησίον των πραγμάτων και των πλασμάτων, που έχουν μάθει να αγαπούν».

Επίσης, η κόρη του κραταιού Βρετανού εκδότη William Thomas Stead, η συγγραφέας Estelle Stead, ισχυριζόταν ότι «τα άγρια ζώα, όταν αποβιώσουν, καθίστανται μέρος της μεγάλης ομαδικής ψυχής των ειδών τους και ζουν στη ζωική σφαίρα. Μα, τα κατοικίδια ζώα, ανάλογα με τον βαθμό προσέγγισης και ανάλογα με τη σχέσης τους με τον άνθρωπο, εξακολουθούν να έχουν ατομική ύπαρξη στον αμέσως προσεχή κόσμο, στον οποίο μεταβαίνουν μέσω του θανάτου».

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΙ», στις 07/04/1925…

Tags
Back to top button