Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής για την τεχνητή νοημοσύνη

Στην ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής για την τεχνητή νοημοσύνη και στην αποτύπωση ενός πιλοτικού project ανά τομέα πολιτικής που να ακουμπά σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης αναφέρθηκε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, το πρωί της Παρασκευής μιλώντας σε συνέδριο με τίτλο «Quo vadis, AI» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία που ιδρύθηκε από τον EPLO, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη Λευκή Βίβλο που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από λίγες ημέρες, προτείνοντας ένα πλαίσιο για την αξιόπιστη τεχνητή νοημοσύνη, με βάση την αριστεία και την εμπιστοσύνη, αρχές που διέπουν και τη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού που θα παρουσιάσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έως το τέλος Μαρτίου. «Μόλις δημοσιευτεί η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού, θα προβούμε στην ανάπτυξη μιας δικής μας εθνικής στρατηγικής για την τεχνητή νοημοσύνη», τόνισε εξηγώντας την ανάγκη της Ελλάδας να προτάξει τη διαλειτουργικότητα των μητρώων ως αναγκαία συνθήκη ανάπτυξης των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

«Με ρωτάνε συχνά: γιατί η κυβέρνηση μιλάει τόσο πολύ για διαλειτουργικότητα, διακίνηση εγγράφων και ψηφιοποίηση. Μα, για να μπορέσεις να έχεις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να έχεις πρόσβαση σε δεδομένα τα οποία “μιλάνε μεταξύ τους” και είναι επεξεργάσιμα. Αυτές οι διασυνδέσεις που φαίνονται απλά θέματα της καθημερινότητας, στην πραγματικότητα είναι το νέο νευρικό σύστημα του κράτους και κάτι το απολύτως αναγκαίο για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Τέλος, ο Υπουργός τόνισε ότι «θα αποτυπώσουμε τουλάχιστον ένα πιλοτικό project ανά τομέα πολιτικής στην Ελλάδα που θα ακουμπά σε τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης».

Tags
Back to top button