Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Πιερία: Το μπαρ-αεροπλάνο που θρυλείται πως έγινε οίκος ανοχής

Πως θα σας φαινόταν αν απολαμβάνατε το ποτό σας μέσα σε ένα… αεροπλάνο; Ίσως στο πιλοτήριο αυτού; Μπορούμε να το κάνουμε ακόμα καλύτερο: Κι αν αυτό το αεροπλάνο ήταν «προσγειωμένο» σε διώροφο σπίτι;

Μην ταλαιπωρείται το μυαλό σας, δεν είναι σενάριο κάποιας ταινίας, αλλά πραγματικότητα. Συνέβη και το θρυλικό αυτό μπαρ βρισκόταν στην Κατερίνη και πιο συγκεκριμένα, στο 43ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, στο Αιγίνιο Πιερίας!

 

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, η οικογένεια Ιωαννίδη είχε την έμπνευση να δημιουργήσει ένα «μπαρ-αεροπλάνο», το οποίο θα αποτελούσε πόλο έλξης. Δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα, ούτε φθηνό. Τουναντίον απαιτούσε χρήματα, χρόνο και υπομονή.

Το ζεύγος Ιωαννίδη- με τον σύζυγο να είναι μηχανικός στο επάγγελμα- αγόρασε σε δημοπρασία ένα το 1980 μια παλιά, σχεδόν κατεστραμμένη ντακότα DC-3. Φυσικά ήταν σε κομμάτια, 15 μέτρα σε μήκος και βάρους 9 τόνων.

Ξεκίνησε λοιπόν σιγά-σιγά η συναρμολόγηση της, η οποία όμως πήρε χρόνια.
Ο γιος της οικογένειας Ιωαννίδη, ο Γιώργος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΤ3 «Αληθινά Σενάρια» αποκάλυψε ότι χρειάστηκε η βοήθεια δύο γερανοφόρων οχημάτων για να τοποθετηθεί η ντακότα στην οροφή του διώροφου κτιρίου, καθώς τα φτερά με άνοιγμα 25 μέτρων αποτελούσαν πρόβλημα: «Με υπομονή και καλή θέληση έγιναν όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κόπος άξιζε όμως, καθώς όλοι ήθελαν να επισκεφτούν και να δουν από κοντά το περίφημο «μπαρ-αεροπλάνο» και να πιούν ποτό ακόμα και στο πιλοτήριο του που είχε την καλύτερη θέα.

«Όταν άνοιξε το μαγαζί είχε πάρα πολλή κίνηση λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Τότε δουλεύαμε όλη η οικογένεια για να το συντηρήσουμε. Και εγώ και η αδερφή μου.

Είχαμε τουλάχιστον 200 άτομα σε καθημερινή βάση. Πέρασε πολύς κόσμος από εδώ. Τα παιδιά ζητούσαν από τους γονείς του να δουν από κοντά το περίφημο αεροπλάνο!» ανέφερε ο Γιώργος Ιωαννίδης.

Το 2010, η οικογένεια Ιωαννίδη αποφάσισε να πουλήσει τόσο την επιχείρηση του μπαρ όσο και το αγροτεμάχιο. Πιο πριν είχε ενοικιαστεί, αλλά οι ντόπιοι έκαναν λόγο, πως οι καινούργιοι ιδιοκτήτες της επιχείρησης είχαν αλλάξει εντελώς το ύφος και το είχαν κάνει στέκι αποκλειστικά για «διασκέδαση ενηλίκων». Κάποιοι μάλιστα ανέφεραν πως ήταν πλέον ένα μπαρ που μπορούσε να βρει κανείς γυναικεία συντροφιά, ενώ άλλοι ήταν πιο ξεκάθαροι λέγοντας πως είχε γίνει πλέον… οίκος ανοχής.

Tags
Back to top button